Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η θεραπευτική του βελονισμού

Γράφει η
Λίνα Λεμονή
Ιατρός βιοπαθολόγος
Μικροβιολόγος

Η εύρεση των σημείων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση,
γι' αυτό και η άσκηση του βελονισμού πρέπει
να ασκείται αποκλειστικά από ιατρούς και οδοντιάτρους
Η κινέζικη ιατρική και ο βελονισμός βασίζονται στην κοσμολογία - κοσμογονία των Κινέζων, και περιέχουν αρχές που δύσκολα γίνονται κατανοητές. Σύμφωνα με αυτές, στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει ένα τέταρτο κλειστό κύκλωμα, αυτό της ενεργειακής κυκλοφορίας. Στο κύκλωμα αυτό, που ονομάζεται "μεσημβρινοί" κυκλοφορεί η ζωτική ενέργεια. Οι μεσημβρινοί, μεταφέροντας ενέργεια, διατρέχουν όλη την επιφάνεια του σώματος και αναπτύσσουν 361 θύρες ενέργειας, που ονομάζονται σημεία βελονισμού. Τα σημεία αυτά έχουν συγκεκριμένο βάθος και συγκεκριμένες ιδιότητες.

Η εύρεση των σημείων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, γι' αυτό και η άσκηση του βελονισμού πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από ιατρούς και οδοντιάτρους.

Η θεραπευτική διαδικασία του βελονισμού δεν είναι απλή. Ο γιατρός απαιτείται να πάει πλήρες ιστορικό, να εξετάσει κλινικά τον ασθενή και να θέσει την ακριβή διάγνωση και τέλος να επιλέξει με προσοχή τον πιο κατάλληλο συνδυασμό σημείων βελονισμού. Πρέπει να επιλέξει σημεία βελονισμού, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Πρέπει να γνωρίζει  την ακριβή ανατομική θέση των σημείων του βελονισμού, τους ιστούς (νεύρα, αρτηρίες, φλέβες, περιφερειακά γάγγλια) που βρίσκονται πέριξ των σημείων και βεβαίως τις ιδιότητες και διασυνδέσεις των μεσημβρινών, ώστε να μπορέσει να εξισορροπήσει την ενέργεια.

Γι΄ αυτό απαιτείται ο βελονισμός -ως ιατρική πράξη που είναι- να ασκείται από έμπειρους βελονιστές (ιατροί - οδοντίατροι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.