Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Χαιρετισμός και απολογισμός του τέως Δημάρχου Σκιάθου και νύν εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σποράδων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η περίοδος 01/01/1999- 31/08/2014 ήταν μια πολύ σημαντική χρονική περίοδος για μένα καθώς και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου το νησί μου, τη Σκιάθο, την οποία υπηρέτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Υπεύθυνος Οχημάτων, ως Αντιδήμαρχος, ως Δημαρχεύων, ως Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων και ως Δήμαρχος.

Ιούνιος 2004, ήταν που πήρα εντολή από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο να διαχειριστώ τα θέματα και τα προβλήματα του Δήμου Σκιάθου και παράλληλα να χαράξω μια νέα πορεία για ένα καλύτερο αύριο. Τότε είχαμε τα τελευταία χρόνια 28% μείωση του τουρισμού, άναρχες παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, ανείσπρακτα τέλη, πολιτικές διώξεις και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα, που έπρεπε να λυθούν άμεσα.

Αναλαμβάνοντας  την ευθύνη και με τη βοήθεια αιρετών προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων και ατόμων που αγαπούσαν το νησί, έγινε μια τιτάνια προσπάθεια και μετά από μεταρρυθμίσεις και πολλή δουλειά κατάφερα έχοντας την στήριξη όλων σας, να κάνω το νησί μας έναν  από τους πιο διάσημους – σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς  σε όλο τον κόσμο.

Με τις ανάλογες ενέργειες έγιναν πολλά έργα στο νησί, όπως αναπλάσεις του παλαιού λιμένα και του νέου λιμένα, πλακοστρώσεις στην περιοχή της Παναγίας Λιμνιάς, του Αι-Νικόλα και σε άλλα γραφικά δρομάκια. Έγιναν αναπλάσεις περιοχών, όπως της ανηφόρας Ακρόπολης, στάση Ακρόπολης, έγιναν ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους Σκιάθος-Κουκουναριές, Περιφερειακής οδού, Παραλιακής, Σκιάθος - Καλύβια - Ι. Μ. Ευαγγελίστριας - Κάστρο - Πλαγιά Κατσαρού. Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση και η...
ανάδειξη του καλντεριμιού στο Κάστρο και εκεί κατασκευάστηκε και αμφιθέατρο.
Κατασκευή στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων.

Κατασκευή και τοποθέτηση καλόγουστων και ευανάγνωστων ενδεικτικών πινακίδων  επί των οδών.

Κατασκευάστηκαν δίκτυο καινούριο αποχέτευσης Μ. Άμμου - Περιφερειακής Οδού - Αμμουδιά - Αγ. Γεωργίου καθώς και νέες αποχετεύσεις μέσα στην πόλη. Καινούριες δεξαμενές νερού έγιναν στον Άγιο Φανούριο και νέες γεωτρήσεις νερού στην περιοχή «Άγιος Αντώνης», «Άγιος Φανούριος» και «Μεγάλης Άμμου». Αντικαταστάθηκε το σύστημα άντλησης και το δίκτυο υδροδότησης στην περιοχή «Φτελιά» με «Άγιο Φανούριο». Τοποθετήθηκαν κρουνοί για την πυρασφάλεια στη πόλη του νησιού και έγινε αντικατάσταση και εξωραϊσμός των αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή «Γλυφονέρι -1 ο Δημοτικό Σχολείο - Κβούλι», αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού περιοχής «Ξανέμου» και «Αγίας Ελένης».

Αποκατάσταση του παλιού ΧΑΔΑ.

Κατασκευή ΧΥΤΑ.

Τσιμεντοστρώσεις εντός και εκτός πόλης Σκιάθου υλοποιήθηκαν.

Επέκταση έγινε του κτιρίου  και δημιουργία αίθουσας εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου και κατασκευή καινούριων κτιρίων, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Επιτεύχθηκε επισκευή και ανακαίνιση Μοναστηριών, Εκκλησιών και Εξωκλησιών καθώς και ανάδειξη μονοπατιών και ιστορικών μνημείων του νησιού μας.

Στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μπούρτζι δημιουργήθηκε μουσειακός εκθεσιακός χώρος στην μεγάλη αίθουσά του και έγινε αναστήλωση της ανατολικής πτέρυγας του κτιρίου και δημιουργία χώρου για κινηματογραφική λέσχη και άλλων πολιτιστικών δράσεων.

Επιτεύχθηκε η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Πραγματοποιήθηκε σημαντική και μεγάλη αναβάθμιση των ακτών με τη δημιουργία κανονιστικών για τις διαστάσεις και τα κενά ανάμεσα των δικαιούχων των ομπρελοκαθισμάτων και με τη δημοπράτηση των χώρων αυτών.

Δημιουργήθηκε Ομάδα Ατόμων για την Τουριστική Προβολή από Υπηρεσιακούς παράγοντες και από ανθρώπους που είχαν άμεση σχέση και γνώση με το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου και καταφέραμε να στηριχθεί το νησί μας στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και όταν άλλοι τουριστικοί προορισμοί της Χώρας μας υπέφεραν από τη μείωση του τουρισμού.

Καταφέραμε μια πολύ καλύτερη οργάνωση του Δήμου Σκιάθου με Αρχεία και Αποφάσεις για «αντικείμενα» του Δήμου, ώστε να μην γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Είχαμε γνωριμίες και επαφές που κατάφεραν να κάνουν την Σκιάθο έναν τόπο πασίγνωστο για χαλάρωση και ανάπαυση για τους VIP και διάσημους στο χώρο της Τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου με δυνατή οικονομική επιφάνεια, καθώς και για τους πιο απλούς εργαζόμενους πολίτες του κόσμου.

Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιήθηκε ένα σπουδαίο έργο 47.000.000 ευρώ με πολλή αγάπη και σεβασμό για τον τόπο μας για την αναβάθμιση των παροχών και υπηρεσιών τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες του.

Ένα έργο που δεν σταμάτησε στιγμή, αλλά συνεχίζει και θα συνεχίζεται για χρόνια , όπως η επέκταση του αεροδρομίου, η Βελτίωση και Στέγαση του παλαιού Γηπέδου Μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, η Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Πλατείας και Παιδικής Χαράς Αγ. Τριάδας Δήμου Σκιάθου, η Βελτίωση Οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το Αεροδρόμιο έως την Παραλία Ξανέμου, το κτίριο του Ζήση Οικονόμου ως εκθεσιακός χώρος, Ασφαλτοστρώσεις στη διασταύρωση περιοχής «Τρούλου- ΧΥΤΑ», Αντικατάσταση του Αποχετευτικού Δικτύου «Κουκουναριών», Αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης Επισκευή και Εξωραϊσμό του Κέντρου Παιδιού Δήμου Σκιάθου.

Άμεσα θα κατασκευασθεί το νέο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, θα αναδειχθούν όλα τα μονοπάτια του νησιού, θα γίνει η αναστήλωση του Κάστρου - της Μεσαιωνικής Πόλης του νησιού και θα επισκευασθεί η πρόσβασή του καθώς και πολλά άλλα έργα θα γίνουν που βρίσκονται και αυτά σε εξέλιξη και για τα οποία θα δώσω τον αγώνα μου μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και σε συνεννόηση και συνεργασία με τη Νέα Δημοτική Αρχή θα καταφέρουμε την ολοκλήρωσή τους και φυσικά θα συνεχίσουμε και για άλλα έργα εξίσου σημαντικά.

Αφήνω τώρα το Δήμο Σκιάθου στα χέρια της Νέας Δημοτικής Αρχής με μια σημαντική ανά χρόνο αύξηση (5,7,9 /100) στον τουρισμό και την  τουριστική σαιζόν που διανύουμε στο 25%, και στο ταμείο του Δήμου Σκιάθου 1.000.000 ευρώ, 300.000 ευρώ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου και 200.000 ευρώ από τα κληροδοτήματα, έτσι ώστε να μπορέσει ο Νέος Δήμαρχος να ανταπεξέλθει άμεσα στις όποιες δυσκολίες και να προχωρήσει για το καλό όλων μας.
Την περίοδο αυτή (2004-2014) η σχέση φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους Δημάρχους για τα κοινά προβλήματα (ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιατρική περίθαλψη κ.α.) των νησιών μας Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω και τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις ανάγκες του κάθε νησιού που απο τον νέο θεσμό που θα υπηρετώ απο την 1/9/2014 σε συνεργασία με τους Δημάρχους αυτών θα προσπαθήσω για την επίλυσή τους καθώς και για τη συνεχή κάλυψη των όποιων αναγκών.

Θα ήθελα από τα βάθη της ψυχής μου να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγό μου Λίλη, στους δύο γιους μου Κυριάκο και Παναγιώτη και στους γονείς μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου και για την υπομονή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω την Παναγιώτα Ι. Διολέττα, την ακούραστη συνεργάτιδά μου για την στήριξή της καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στις προεκλογικές μου εκστρατείες εντός ψηφοδελτίων και εκτός αυτών και συνέχισαν να είναι δίπλα μου πάντα για να προσφέρουμε στο νησί μας ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζω σε όλους τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Δήμου Σκιάθου, που απο την θέση που υπηρετούσε ο καθένας έδωσε  τον δικό του αγώνα για το καλό του τόπου μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Λίτσα Τσολοβίκου_Κανταράκη, στον Δημήτρη Διολέττα, που υπηρέτησαν ως Αντιδήμαρχοι Δήμου Σκιάθου και στον Ζαχαρία Μαθηνό, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, που και τώρα, που απευθύνομαι σε σας δουλεύουν και θα δουλέψουν και όποτε και αν τους ζητηθεί για το νησί μας όπως και οι:

Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος
Καραστατηρας Κυριάκος
Κόλλιας Ταξιάρχης
Μασσούρος Χρήστος
Πασχάλης Αποστόλης
Πασχάλης Πασχάλης
Τσολας Κωνσταντίνος
Χαλκιάς Νικόλαος

Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλες τις Σκιαθίτισσες και όλους τους Σκιαθίτες που οπότε και αν τους χρειάστηκα, με στήριξαν και με έβγαζαν νικητή. Ευχαριστώ και όλους τους Βορειοσποραδίτες που στην τελευταία περιφερειακή εκλογική αναμέτρηση τίμησαν και επέλεξαν τον Κώστα Αγοραστό ως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εμένα ως Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Σποράδων για να τους υπηρετήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια.

Ευχαριστώ για όλα

Ο τ. Δήμαρχος Σκιάθου και από την 1/9/2014 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων

Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.