Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αξίζει να πάρω Calpak...

…ή με συμφέρει περισσότερο η αγορά ενός φθηνού ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η εταιρία Calpak σχεδιάζει και παράγει τους ηλιακούς της θερμοσίφωνες θεωρώντας δεδομένο πως οι πελάτες της επιθυμούν να αγοράσουν ηλιακή ενέργεια και όχι απλώς μία δεξαμενή κι ένα συλλέκτη. Σκεπτόμενη έτσι και εκμεταλλευόμενη την υψηλή τεχνογνωσία υης και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής του εργοστασίου της καταφέρνει να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προϊόν που προσφέρει ενέργεια σε αληθινά ανταγωνιστική τιμή.

Το ζητούμενο είναι απλό. Θέλουμε ο ηλιακός θερμοσίφωνας να εξοικονομεί πολλή ενέργεια κάθε χρόνο και να το κάνει αυτό για πολλά χρόνια. Γνωρίζοντας τα δεδομένα αυτά είναι εύκολο να τα συγκρίνουμε με το αρχικό κόστος αγοράς και να συμπεράνουμε πόσο μας συνέφερε τελικά η αγορά αυτή και πόσο πραγματικά κοστίζει η ενέργεια που παράγει ο θερμοσίφωνάς μας.

Ένας «φθηνός» ηλιακός θερμοσίφωνας 150 λίτρων θα...
κοστίσει περίπου 700 ευρώ εγκατεστημένος και θα παράγει περίπου 1050 kwh το χρόνο για 10-15 χρόνια. Αυτό σημαίνει τελικά ότι η ενέργεια που αγόρασε αυτός που επέλεξε ένα τέτοιο θερμοσίφωνα κοστίζει περίπου 9 cents / kwh.

Ένας αντίστοιχος ηλιακός θερμοσίφωνας της Calpak θα κοστίσει περίπου 1250 ευρώ εγκατεστημένος και θα παράγει περίπου 1600 kwh το χρόνο (βάσει πιστοποιημένων μετρήσεων) για 20-25 χρόνια. Αυτό σημαίνει τελικά ότι η ενέργεια που αγόρασε αυτός που επέλεξε Calpak κοστίζει περίπου 4 cents / kwh.

Ένα σύνηθες ζεστό ντους θα σας κοστίσει περίπου 5 cents με Calpak, 12 cents με τον «φθηνό» ηλιακό και περίπου 23 cents με τη ΔΕΗ!

Ένας Calpak αποσβένεται πραγματικά σε 3 – 4 χρόνια. Ένας «φθηνός» ηλιακός θερμοσίφωνας ίσως να μην αποσβεστεί ποτέ!

Ποιος είναι συνεπώς οικονομικότερος;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΟ - ΑΛΟΝΝΗΣΟ
Best Shop
Σκόπελος
Tηλ. 24240 22033

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.