Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σκόπελος / "Παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις στο παρά 5'

Για "παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή κάνει λόγο η ανοικτή επιστολή της δημοτικής παράταξης "Όραμα - Συνεργασία - Ανάπτυξη", με την οποία ενημερώνει τους δημότες της Σκοπέλου και ταυτόχρονα καλούν την νέα δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση να αντιδράσουν στο ¨ανοσιούργημα".
Η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Σταμάτης Περίσσης, Γιώργος Κοτανίδης και Άγγελος Ξηντάρης έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

προεκλογικά είχαμε διακηρύξει τη λειτουργία του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων με διαφάνεια και  αξιοκρατία.

Επίσης, είχαμε δεσμευθεί για τη δίκαιη και ισότιμη αξιοποίηση όλων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στην ανάθεση και την εκτέλεση των εργασιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΣ, Λιμενικό Ταμείο κλπ)

Στη νέα εποχή που διανύουμε είχαμε δεσμευθεί για την ανάθεση όλων των εργασιών του Δήμου κατόπιν διαγωνισμών ή έστω πρόχειρων διαγωνισμών. Τα παραπάνω στα "λόγια" τουλάχιστον είχαν δεσμευθεί προεκλογικώς και οι άλλοι συνδυασμοί.

Τις τελευταίες μέρες έπεσαν στην αντίληψή μας "παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις από την Δημοτική Αρχή για τις οποίες θα επανέλθουμε για...
ενημέρωσή σας αργότερα. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει για τα παραπάνω καμία αντίδραση από την νεοεκλεγείσα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ούτε από την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Σήμερα, προέκυψε ένα νέο μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα στη λειτουργία της ΔΕΥΑ.
Την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ήμερα της απερχόμενης δημοτικής αρχής Παρασκευή 29/8/14 συγκαλείται έκτακτο  συμβούλιο της ΔΕΥΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ τη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Νέου Κλήματος.

Το πρόσχημα τους είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας εκ μέρους της ΔΕΥΑΣ.

Τους απαντάμε:

Αφού οι εγκαταστάσεις έμειναν ανενεργές 4 χρόνια ποια η βιασύνη σήμερα και δεν περιμένουν την Δευτέρα 1/9/14 την ΝΕΑ Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις σύννομες ενέργειες;

Αυτό αφορά την ηθική διάσταση του θέματος, η νομική έχει να κάνει με την μη προκήρυξη ενδιαφέροντος για την συγκεκριμένη εργασία από την ΔΕΥΑΣ έτσι ώστε να ενημερωθούν και να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας. Βοά όλο το νησί για την προειλημμένη απόφαση ανάθεσης στο όνομα Ορφανός  στο παρέ 5', πριν αποχωρήσουν και επιδιώκουν την δέσμευση της ΔΕΥΑΣ έναντι της νέας Δημοτικής Αρχής.

Δηλώνουμε ότι κακώς δεν λειτουργούσε και έπρεπε να λειτουργεί και βεβαίως είμαστε υπέρ της άμεσης λειτουργίας του βιολογικού στο ΕΛΙΟΣ, αλλά παράλληλα δηλώνουμε την αντίθεσή μας με την παραπάνω ενέργεια.

Καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση να αντιδράσουν στο παραπάνω ανοσιούργημα.

Σε περίπτωση που επιμείνουν θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε νόμιμο τρόπο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Σταμάτης Περίσσης
Γιώργος Κοτανίδης
Αγγελος Ξηντάρης

Υ.Γ.: Τους προτρέπουμε ότι την καλύτερη υπηρεσία που μπορούσαν να κάνουν πριν φύγουν Θα ήταν να αναθέσουν την διερεύνηση των αιτιών για το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο βιολογικό του Έλιους ΔΕΚΑ μόλις μέρες  μετά  τη λειτουργία του και τις αιτίες για τις κατ' επανάληψη βλάβες και συχνά σπασίματα του κεντρικού αγωγού στο βιολογικό της Σκοπέλου.
Αν δεν  προκάμουν θα προκάμουν άλλοι.

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.