Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Οι πολίτες και η ιστορία θα κρίνουν…

Γ. Μιχελής:
Αφήστε την εσωστρέφεια
κατά μέρος και στραφείτε
στη συνεννόηση και
 την αλληλεγγύη.
Τα χρόνια που
ακολουθούν
είναι δύσκολα...
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΕΛΗ
Αγαπητοί μου συμπολίτες

Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την υποστήριξη και την κατανόησή σας τα τελευταία 4 χρόνια, που είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να διοικήσουμε τον Δήμο Σκοπέλου. Η 4ετία αυτή δεν ήταν εύκολη αφού συνέπεσε με την χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία έφερε τα πάνω κάτω. Για παράδειγμα, οι οικονομικοί πόροι του Δήμου μας από την κεντρική διοίκηση μειώθηκαν κατά 65%, ενώ τα λίγα χρήματα που δίνονταν για τις μικρές επενδυτικές ανάγκες του νησιού μειώθηκαν από 300.000 ευρώ το χρόνο σε 50.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, «φορτώθηκαν» στο Δήμο υπηρεσίες  που αύξησαν τις λειτουργικές δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποζημιώσεις από την κεντρική διοίκηση.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η Δημοτική Αρχή προσπάθησε για το καλύτερο. Μείωσε σημαντικά τις δαπάνες του Δήμου, αποπλήρωσε παλαιές υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους  900.000 ευρώ, και ενέταξε νέα έργα ύψους 3 εκ. ευρώ που θα κατασκευαστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, η απερχόμενη δημοτική αρχή κατασκεύασε δύο...
σημαντικά έργα για το νησί (την πεζοδρόμηση της εισόδου της πόλης της Σκοπέλου και την ασφαλτόστρωση του δρόμου Εληους-Τζιλαλή) και δρομολόγησε μια στρατηγική τουριστικής προβολής, που είχε πολύ θετικά αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή κινητοποίησε την εθελοντική πρωτοβουλία, με τη δημιουργία του Γραφείου Εθελοντών και διατήρησε όλες τις κοινωνικές δομές  (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι), προσελκύοντας παράλληλα ιδιωτικές πρωτοβουλίες υποστήριξης των αδυνάτων.

Τέλος, η εκπόνηση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης του Στρατηγικού  Σχεδίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Δήμου Σκοπέλου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο και μία παρακαταθήκη για τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε, στο μέτρο του δυνατού, να αναδείξει θέματα που έχουν να κάνουν με την ευγένεια, την ευπρέπεια και το πολιτικό ήθος. Βεβαίως, οι πολίτες και η ιστορία θα κρίνουν αυτές τις προσπάθειες.

Αγαπητοί Συμπολίτες

Έχω μια άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία δεν φαίνεται να συμμερίζονται ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων. Η άποψη αυτή ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει τοπική αυτοδιοίκηση, αν οι αιρετοί δεν αποκτήσουν την πλήρη και αποκλειστική διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων που αφορούν τον τόπο τους. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που αποφάσισα να μην συμμετάσχω στις εκλογές. Όμως έζησα μια ανεπανάληπτη εμπειρία και σας είμαι ευγνώμων γι΄αυτό. Εύχομαι σε όλους σας υγεία, οικογενειακή ευτυχία και - προς Θεού-  αφήστε την εσωστρέφεια κατά μέρος και στραφείτε στη συνεννόηση και την αλληλεγγύη. Τα χρόνια που ακολουθούν είναι δύσκολα.

Φιλικότατα
Γιώργος Μιχελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.