Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

…να λέμε και τις αλήθειες!

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας
Ο λόγος που δημοσιοποιείται αυτό το κείμενο είναι για να αποκατασταθεί πλέον η αλήθεια, όπως επίσης για να σταματήσουν πλέον οι ερωτήσεις και τα διάφορα κουτσομπολιά γύρω από το θέμα.
Αρχικά πρέπει να τονιστεί, ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τις πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν μέρος στη πόλη της Σκοπέλου, έχουμε ήδη αποδείξει και πως τις στηρίζουμε αλλά και ότι όταν μας δίνεται η ευκαιρία συμμετέχουμε σε αυτές. 

Σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου και γινόταν προγραμματισμός των δράσεών του (παρόντων και των αναπληρωματικών μελών) για το καλοκαίρι 2014, δόθηκε προτεραιότητα στην προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», στη Γλώσσα. Το νέο Δ.Σ. πιστό στην περσινή απόφαση του Συλλόγου να γίνει το φεστιβάλ αυτό θεσμός, ανακοίνωσε στη σύζυγο του δάσκαλου μας (γιατί για όλους εμάς υπήρξε "δάσκαλος" ο Μάντος), τις προετοιμασίες για το φετινό 2ο φεστιβάλ και αυτή η ανακοίνωση έγινε δεκτή με συγκινησιακή φόρτιση από την κα Χριστίνα Παλαιολόγου.

Ακολούθησε και άλλη επαφή της κας Χριστίνας Παλαιολόγου και της κας Ναυσικάς Παλαιολόγου με τον πρόεδρο του...
Συλλόγου κ. Γιώργο Μαριδάκη λέγοντας του πως με χαρά θα συμμετείχαν στη διοργάνωση και με χαρά θα παραχωρούσαν το όνομα (για το τυπικό της υπόθεσης), στο σύλλογο.

Την Μ. Πέμπτη η οικογένεια Παλαιολόγου, ζήτησε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία και πραγματοποιήθηκε το ίδιο μεσημέρι.

Παρόντες, τα μέλη του Δ.Σ., εκτός του αντιπρόεδρου που απουσίαζε στο εξωτερικό, η οικογένεια Παλαιολόγου, και παραδόξως χωρίς να ενημερωθεί κανείς από το Δ.Σ. η κα Κωνσταντίνα Αγγελέτου (γεγονός παράξενο στην αρχή, εξηγήσιμο μετά…). Εκεί η οικογένεια του Μάντου, δια στόματος του κ. Χρήστου Παλαιολόγου, μας ανακοινώσε ότι η οικογένεια εμπιστεύεται μόνο την κα Κωνσταντίνα Αγγελέτου να διοργανώσει το φεστιβάλ (με τη βοήθεια του Δ.Σ.), γιατί  ήταν δική της ιδέα και αφού την προηγούμενη χρονιά είχε συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ρωτήσαμε, αν είναι σωστό καθένας που καταθέτει μια ιδέα για συλλογική  δράση, όντας μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, στη συνέχεια να την οικειοποιείται ή να την παίρνει και να φεύγει… αλλά απάντηση δεν πήραμε. Το Δ.Σ. επέμενε στην απόφασή του να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος το φεστιβάλ στη Γλώσσα και βέβαια να δουλέψουν σ' αυτό εθελοντικά όλοι όσοι  το πίστεψαν και το  στήριξαν από την αρχή, ανεξαιρέτως, αλλά η θέση της οικογένειας ήταν ξεκάθαρη «η διοργάνωση θα γίνει από την  κα Αγγελέτου»!

Το Δ.Σ. τόνισε ότι η προηγούμενη διοργάνωση είχε επιτυχία γιατί ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου και όχι ενός μόνο ανθρώπου. Γεγονός που θα επαναληφθεί και φέτος!

Και τότε η κα Αγγελέτου, μας ανακοίνωσε ότι έχει συστήσει μια εταιρεία πολιτιστικής δράσης και ότι είναι προαποφασισμένο να διοργανωθεί το φεστιβάλ από αυτή την εταιρεία, και αν ήθελε ο Σύλλογος να βοηθήσει. Συμπληρωματικά να τονίσουμε ότι η εταιρία είχε συσταθεί καιρό πριν τις εκλογές του συλλόγου, (στις οποίες δεν έθεσε υποψηφιότητα ούτε η κυρία Αγγελέτου ούτε και κανείς από την οικογένεια Παλαιολόγου).

Οι αποφάσεις, όμως του Συλλόγου ήταν διαφορετικές. Τη συλλογική δράση των μελών και των εθελοντών που δούλεψαν γι' αυτό το φεστιβάλ, δεν θα μπορούσαμε να την παρακάμψουμε, ούτε και με τον τρόπο μας να θεωρήσουμε ανίκανα τα μέλη  του Συλλόγου μας σε μια τέτοια  διοργάνωση (ενώ έχουν αναλάβει δυσκολότερες…)

Έτσι ανακοινώσαμε στην οικογένεια Παλαιολόγου, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας θα διοργανώσει το 2οΦεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, πιστός στην απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ., στη Γλώσσα στις 29-30 Αυγούστου όπως είχε προγραμματιστεί.
Η συνεδρίαση άφησε πίκρα στο Δ.Σ. αλλά …έτσι είναι η ζωή!

…και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους… H εταιρεία "ΠΛΕΓΜΑ" της κας Αγγελέτου διοργανώνει το 1ο της φεστιβάλ στη Σκόπελο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Γλώσσα

Το Δ.Σ. δεν είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει  όλα αυτά, αλλά …να λέμε και τις αλήθειες …έτσι για την αντικειμενικότητα των γεγονότων. Κανείς δεν έδιωξε κανέναν, ούτε από το σύλλογο, ούτε πολύ περισσότερο από το χωριό του!

Οι μετέχοντες στη συζήτηση γνωρίζουν καλά, ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι, άλλωστε "υπάρχουν και ντοκουμέντα"…

Υ.Γ. Ο Σύλλογος δεν είπε ποτέ να μη γίνει το φεστιβάλ, κανείς δε θέλει κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έρχεται κόσμος στο νησί και βοηθιούνται αρκετές επιχειρήσεις. Αυτό που ζητάει είναι ξεκάθαρο: Να μην ονομαστεί 2ο Φεστιβάλ "Διαμαντής Παλαιολόγος" γιατί είναι το πρώτο που διοργανώνεται από την εταιρία "Πλέγμα" και γιατί το προηγούμενο πρώτο διοργανώθηκε από το Σύλλογο, να σβηστούν όλες οι αναλήθειες και ανακρίβειες από το βιογραφικό της κας Αγγελέτου στο site του "Πλέγματος" σε σχέση με τον σύλλογο, γιατί θεωρούμε ότι προσβάλλουν την ιστορία του και θίγουν τα διοικητικά συμβούλια που έχουν περάσει από αυτόν, καθώς και μια δημόσια συγνώμη από την κα Κωνσταντίνα Αγγελέτου και από την κα Ναυσικά Παλαιολόγου, γιατί προσέβαλαν με τις πράξεις τα μέλη του τωρινού Δ.Σ. καθώς και για την ηθική βλάβη που τους έχουν προκαλέσει! Είναι πράγματα που έχουμε ζητήσει από καιρό, όμως υπήρξε παντελής αδιαφορία από την αντίθετη πλευρά!

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
το Δ.Σ.
του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.