Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ

Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες

Στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εν μέσω εντεινόμενων διαγκωνισμών μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων για μοίρασμα αγορών, διαύλων ενέργειας  και κερδών, πολλαπλασιάζονται οι φωνές τόσο από πλευράς αξιωματούχων των «θεσμών» όσο και μέσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επιτάχυνση της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου -που ψήφισαν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και τις ευλογίες  ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου. 

Τα αποτελέσματα της επίσπευσης αυτής είναι ήδη ορατά:

-Πακτωλός εκατομμυρίων στα μονοπώλια μέσω του «Αναπτυξιακού» Νόμου, κατάργηση του ΕΚΑΣ και πετσοκομμένες κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους απομάχους της δουλειάς

-Φορολογική ασυλία και κατάργηση προστίμων στους μεγαλοεργολάβους, ΕΝΦΙΑ και φοροληστεία για μικρομεσαίους, αγρότες και εργαζομένους.


-Εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανεργία και συνθήκες γαλέρας για την εργατική τάξη της χώρας μας.

-Συρρικνώνεται στο ελάχιστο το κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές, με προφανείς  τις επιπτώσεις στους μικρομεσαίους επαγγελματίες του Τουρισμού (εστίαση, καταλύματα κλπ).

-Ενόψει της 2ης αξιολόγησης, μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζονται οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά με απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και  ακρωτηριασμό του δικαιώματος της απεργίας.

-Η ζωή των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων ρίχνεται στην πυρά, για να τροφοδοτήσει κι άλλο τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, που γίνεται όλο και πιο ασύδοτη προκειμένου να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, με πιο χαρακτηριστικό  παράδειγμα τις τελευταίες εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις. 

Ακόμη 12.000 εργαζόμενοι της εταιρίας «Μαρινόπουλος» κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης στον κλάδο του εμπορίου και του ανταγωνισμού επιχειρηματικών ομίλων, που νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους κι όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος του εμπορίου προστίθεται στη λίστα των υπό πτώχευση εταιριών, αποδεικνύει ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, περνάει μέσα από πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιριών, με μόνιμα θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εκθέτει όλες εκείνες τις δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την ανεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου», αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής οικονομίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρία «Μαρινόπουλος», για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους εργαζομένους σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις στα σωματεία τους, με το ΠΑΜΕ, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η Λαϊκή Συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με το Λαό στην Εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.