Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Kόλπο και με αναδρομικό ψαλίδι στις επικουρικές

– Συνταξιούχος που πήρε 290 ευρώ τον Ιούλιο, με μια μέση μείωση 25% (-72,5 ευρώ) θα έχει επικουρική 217,5 ευρώ από τον Αύγουστο και μετά. Επειδή όμως στην πληρωμή του Αυγούστου θα πέσουν και οι αναδρομικές μειώσεις δύο μηνών, η σύνταξη θα είναι μόλις 72,5 ευρώ!
Αναδρομικό ψαλίδι έρχεται σε ένα μήνα στις επικουρικές και μάλιστα ο «κόφτης» πιάνει δύο συντάξεις πίσω, δηλαδή όχι μόνο τη σύνταξη Ιουλίου που πληρώθηκε στις 4/7 αλλά και τη σύνταξη Ιουνίου που πληρώθηκε στις 27/5, παρότι ο νόμος για τις περικοπές επικουρικών ισχύει μετά την 1/6/2016 και μετά.

Παρότι οι συνταξιούχοι λόγω της μετάθεσης στις ημερομηνίες πληρωμής δεν πληρώθηκαν σύνταξη μέσα στον Ιούνιο, εντούτοις το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑ θα επιβάλλουν αναδρομικά τις μειώσεις και στη σύνταξη μηνός Ιουνίου που την πληρώθηκαν όμως το Μάιο, δηλαδή πριν ισχύσει ο νόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.