Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

"Χίλια καλώς να ξανασμίξουμε" στο 3o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου

Τα φώτα έσβησαν, η αυλαία του Δεύτερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Αλοννήσου έπεσε, τα συναισθήματα  έχουν αποτυπωθεί στα πρόσωπά μας, το χειροκρότημα ηχεί ακόμη στα αυτιά μας.
Παναγιώτης Τσουκανάς
Πρόεδρος Πολιτιστικού
Συλλόγου Αλοννήσου
Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου
Πέντε μέρες μετά την άκρως συγκινητική λήξη του Φεστιβάλ κι αφού καταλάγιασαν τα μέσα μου, έφτασε η ώρα να ευχαριστήσω εκ βαθέων καρδίας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή αυτής της γιορτής παράδοσης και πολιτισμού.

Θα δώσω προτεραιότητα στους 17 χορευτικούς συλλόγους που ξεκίνησαν από κάθε άκρη της Ελλάδος και με την καλύτερή τους διάθεση έφτασαν στο Διαμάντι των Σποράδων, στην Αλόννησο. Θα τους ευχαριστήσω με τη σειρά που χόρεψαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στην Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππουπόλεως, στον πολιτιστικό κι Εξωραϊστικό Σύλλογο Κηφισιάς-Βότση, στον Χορευτικό Σύλλογο Μετσόβου, στον Πολιτιστικό κι Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας, στον Πολιτιστικό κι Εξωραϊστικό Σύλλογο Σκοπέλου, στον Πολιτιστικό κι Εκπαιδευτικό Όμιλο «Ερφαλής» από το Ηράκλειο Κρήτης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων ‘’Η Ξηροκρανιά’’, στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας ΄΄Ο Αριστοτέλης΄΄, στον Σύλλογο Συνταξιούχων Τραπέζης Ελλάδος, στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Χριστού Σερρών, στο Κέντρο Σπουδής κι Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού "Χορίαμβος" Καρδίτσας, στο Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου, στο Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου "Διαμαντής Παλαιολόγος", στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Βόλου "Τερψιχόρη", στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτσας Λαμίας, στη Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου, στη Θρακική Εστία Εορδαίας "Ο Αρχιγένης" και τέλος στο Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων. Πραγματικά οι εντυπώσεις που άφησαν και τα 17 χορευτικά στους επισκέπτες, ήταν άριστες και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών και διοργανωτών. 


Ευχαριστώ τους χοροδιδασκάλους αλλά και τα μέλη των Δ.Σ. των πολιτιστικών συλλόγων διότι με την ενεργή συμμετοχή τους υποστηρίζουν και προάγουν τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα των περιοχών μας, μέσα από τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης στη νέα γενιά. Ελπίζω να βρεθούν μιμητές που θα παρουσιάζουν σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας την παραδοσιακή μας ταυτότητα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συντηρούμε και μας συντηρούν εδώ και πολλά χρόνια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδοιπόρους μου και μέλη του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου κα Ευσταθίου Αναστασία, κα Τούντα Ελένη, κ. Παπαβασιλείου Κων/νο, κα Αναγνώστου Ευαγγελία, καθώς και στο αναπληρωματικό μέλος κα Σταματίου Μαρία που με εμπιστεύονται, με ανέχονται και μου χαμογελούν. Στο Δήμο Αλοννήσου για τη σημαντική αρωγή του, στον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη, στους Αντιδημάρχους - φίλους κ. Αργυρίου Άγγελο και κ. Καλογιάννη Κων/νο, που δεν σταμάτησαν λεπτό να παρέχουν τη βοήθειά τους αγόγγυστα καθώς και σε όσους δημοτικούς συμβούλους βοήθησαν με τον τρόπο τους. Στο Λιμενικό ταμείο καθώς και στο Λιμεναρχείο. Ευχαριστώ τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο - αδερφό Νίκο Αργυρίου για την πολύτιμη αρωγή του και γιατί ήταν πάντα εκεί όπου τον χρειαζόμασταν φύλακας-άγγελός μας. Ευχαριστώ επίσης τους ιδιοκτήτες των καϊκιών που μετέφεραν όλους τους χορευτές στο λιμάνι για τη θεαματική τους είσοδο στο χώρο του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα ευχαριστώ πολύ τον κ. Τσουκανά Δημήτρη με τον «Κωνσταντίνο», τον κ. Θεοδώρου Διογένη με τον «Πλανήτη», τον κ. Αναγνώστου Παναγιώτη με το «Alonissos Sea Colours», τον κ. Τζανή Παναγιώτη με το «Στέλλα» και τον κ. Πανέρη Κων/νο με το καΐκι της Mom.
Ευχαριστώ θερμά την Μαρία Κύτταρη που για δεύτερη χρονιά μας έκανε τη τιμή να είναι η εκφωνήτρια του Φεστιβάλ.

Πολλά ευχαριστώ αξίζει και η εταιρία HELLENIC SEAWAYS που για δεύτερη χρονιά μας παρείχε έκπτωση 50% για τη μετακίνηση των χορευτών αλλά και των συνοδών. Πολλά μπράβο στην απίθανη ορχήστρα μας καθώς και στα παιδιά που επιμελήθηκαν τον ήχο και το φώς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην ομάδα των φωτογράφων.

Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τον κ. Κόττη Κων/νο και τον κ. Κυνηγόπουλο Μάριο καθώς και όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά για το στήσιμο της εξέδρας.

Αφήνω για το τέλος την ψυχή του Φεστιβάλ και πραγματικά εδώ είναι που στερεύουν οι λέξεις. Είναι εδώ που όσα ευχαριστώ και να πεις σου φαίνονται λίγα. Γιατί η ψυχή του Φεστιβάλ ήταν οι πολυάριθμοι εθελοντές μας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και μη. Ήταν αυτοί οι άνθρωποι που προτεραιότητα τους ήταν η φροντίδα όλων των καλεσμένων μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Κλείνω αυτό το ευχαριστήριο ευχόμενος σε όλους μας υγεία και "Χίλια καλώς να ξανασμίξουμε" στο Τρίτο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου.

Παναγιώτης Τσουκανάς
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.