Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Σοφία Βλαχάκη | ...δεν λείπει ποτέ από τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού


Η Σκοπελίτισσα Σοφία Βλαχάκη δεν λείπει ποτέ από τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά. 

Στο ντοκιμαντέρ θα μας μιλήσει για την παλιά Σκόπελο, τότε που ο πατέρας της, Απόστολος Βλαχάκης, έπαιζε πάρα πολλά όργανα με αγαπημένο του το ακορντεόν, προσπαθούσε να τα διδάξει σε όσους περισσότερους μπορούσε ώστε να ανθίσει η μουσική στο νησί και έπαιζε αφιλοκερδώς παντού. 

Από τη Σοφία θα μάθουμε για το πρώτο ωδείο του νησιού και τον πρώτο κινηματογράφο τον "Ορφέα" που υπάρχει μέχρι σήμερα. Θα μας παίξει στο ακορντεόν τη "Βλάχα", το παραδοσιακό τραγούδι της Σκοπέλου για τις Απόκριες και θα μας εξηγήσει για τα έθιμα εκείνης της περιόδου στο νησί, τα οποία είναι έντονα, γεμάτα γλέντι και μουσική και με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων. Στην ταινία η Σοφία θα μας κάνει να καταλάβουμε πως η αγάπη των Σκοπελιτών για τη μουσική κρατάει από πάρα πολύ παλιά.

Έπεται συνέχεια...

Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE&t=4s

Υποστηρίξτε μας εδώ https://www.paypal.com/donate/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.