Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικο 3ήμερο γλέντι στη Γλώσσα

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας σας προσκαλεί στο τριήμερο γλέντι που διοργανώνει, για να εορτάσουμε όλοι μαζί την Απόκρια και τα Κούλουμα.
Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 15.00
Η Γλωσσοvision, που σας είχαμε υποσχεθεί, θα εορταστεί με κάθε επισημότητα, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στο Λούκι. Το show και το γλέντι θα...
ξεκινήσουν στις 15.00 το μεσημέρι. Σας περιμένουμε να τσικνήσουμε, να χορέψουμε και να γελάσουμε με τη ψυχή μας.

Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 15.00
Το παραδοσιακό έθιμο της τράτας, αναβιώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Θα ξεκινήσουμε στις 15.00 από τα Σχολεία της Γλώσσας να περιφέρουμε την τράτα και τον καρνάβαλο στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού. Το γλέντι θα στηθεί αργότερα την ίδια μέρα, στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας. Οι παραδοσιακοί φουστανελάδες και τα κορίτσια στο γαϊτανάκι θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια. Σας περιμένουμε με άφθονο κρασί και μεζέδες.
Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου και ώρα 11.00
Την Καθαρή Δευτέρα θα πετάξουμε όλοι μαζί το χαρταετό από παραλία του χωριού. Θα κάνουμε Κούλουμα, θα βγάλουμε αχινούς και θα χορέψουμε για τρίτη συνεχόμενη μέρα γύρω από τα καζάνια με τα παραδοσιακά εδέσματα. Καλούμε όλες τις γυναίκες της Γλώσσας και όχι μόνο να φτιάξουν από μια νηστίσιμη πίτα για να προσφέρουμε σε όλο τα χωριό.
Σας περιμένουμε 

19 σχόλια:

  1. Μπράβο να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου με υγεία.....έχω όμως μια απορία, στην Σκόπελο δεν θα γίνει τίποτα φέτος, γιατί τέτοια απαξίωση Δήμαρχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις εκδηλώσεις στη Γλώσσα τις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους κατοίκους της Γλώσσας. Δεν τις διοργανώνει ο Δήμος, βασίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στη Σκόπελο από ότι έμαθα διοργανώθηκαν διάφορα πράγματα από Πολιτιστικούς Συλλόγους.
    Εν πάση περίπτωση, όταν γίνεται κατί καλό στην άλλη πλευρά του νησιού, η λογική αντίδραση είναι "Αχ τι εξαίσια που γίνονται όμορφα πράγματα πάνω στο νησί" και σε καμία περίπτωση "Μπά, και γιατί δεν γίνονται στη δικιά μας πλευρά;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απορία εξέφρασα κυρία Κωνσταντίνα, γιατί φέτος δεν γίνεται τίποτα στην Σκόπελο? Μην σπεύδετε να απαντήσετε αν δεν ξέρετε.
    Στην Σκόπελο τις απόκριες πάντα γίνεται γιορτή απο τον Δήμο με μουσικούς, κρασί και φαγητό, όπως γίνεται την Τσικνοπέμτη στη Γλώσσα.
    Οι Σύλλογοι δεν μπορεί να αντικαθιστούν τον Δήμο. Και αν δεν κάνω λάθος μέλος του Συλλόγου σας είναι και ο Δήμαρχός μας. Απορία εξέφρασα όχι κακία, ούτε ζήλια. Αμέσως να πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πολύ σωστά προανέφερε η κυρία Κωνσταντίνα
    αυτές οι εκδηλώσεις ,γίνονται από τους πολιτιστικούς συλόγους και με τη συμετοχη του κόσμου,έχω συμετάσχει και εγώ.Καθώς και τη τελευταία Κυριακή τις Αποκριάς διοργανώνεται
    μεγάλο γλέντι στο ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ,με άφθονο φαγητό και ποτό!!
    Όλοι οι Κληματιανοί είναι μασκαρεμένοι και πίνουν και γλεντούν.
    Να επισκεφτούμε όλοι αυτές τις γιορτές,δεν μας έχουν μείνει και τίποτα άλλα ωραία μόνο αυτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννης Δημ Τζωρτζης1 Μαρτίου 2011 στις 1:56 μ.μ.

    Σε ολα αυτα τα σχολια που γινονται ο Δημαρχος δεν μπορει να εκφερει την γνωμη του και να σταματηση αυτο το λογιο. Δηλαδη το νερο στο γδι
    Αρκετα ειναι Αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να κανει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ αν εδω στη Σκοπελο δεν υπαρχει ορεξη για γλεντι αφου ολοι θελουν μονο να βλεπουν,να σχολιαζουν και οχι να συμμετεχουν?Στη Γλωσσα και στο Ελιος υπαρχει μαγαλη συμμετοχη και πολυ κεφι.Επισης στη Σκοπελο η συμμετοχη σε εκδηλωσεις εξαρταται απο το αποτελεσμα των Δημοτικων εκλογων.Αστα να πανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί το λέτε αυτό, νομίζω κάνετε λάθος, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν χρόνια σε αυτές τις γιορτές ανεξάρτητα απο το ποιόν Δήμαρχο ψήφισαν και το κάνουν απο μεράκι και αγάπη για την παράδοση, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Απλά δεν βλέπω καμία κίνηση φέτος, ούτε άκουσα κάτι, έστω να δω μια δημοσίευση στην εφημερίδα να καλεί τον κόσμο.
    Αυτή η γιόρτή των "καλών" στην Σκόπελο γίνοταν πάντοτε απο τον Δήμο διότι προσφέρει τις φορεσιες και την διοργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμπατριωτες ελατε να παμε μαζι μπροστα το νησι μας!!! εμεις κι εσεις, εσεις κι εμεις ειμαστε μαζι. αυτο και μονο αξιζει η πατριδα μας ετσι δεν ειναι ρε παιδια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερινα συμφωνω μαζι σου. Ετσι θα επρεπε να ειναι, Ελα μου, ομως που δεν ειναι. Αναφερομενη στο σχολιαστη 1.3.11 ωρα 2,42 μ.μ. Ειδατε πως τα γραφει??????Βγαζει τετελεσμενο συμπερασμα πως στη Σκοπελο δεν υπαρχει κεφι, ενω στη Γλωσσα και στο Εληος υπαρχει.Τι να κανει και ο Δημαρχος αφου φταινε οι Δημοτικες εκλογες που δεν βγηκε Σκοπελοιτης??????? Αντε εσεις πηρατε νομιζω το πανω χερι για ναχετε να λετε!!!!! Στο χωριο μου στη Σκοπελο οτι ελεγαν οι παληοι ειναι σοφα. Οπως Θεε μη δωσεις του φτωχου πορτα και παραθυρι και παπλωμα να σκεπαστει για θα το παρ" να φυγει. Γιαννη Τζωρτζη συμφωνεις μαζι μου ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννης Δημ Τζωρτζης6 Μαρτίου 2011 στις 10:33 μ.μ.

    Ειναι δυνατον να μην συμφωνησω αφου ειμαι Σκοπελιτης 100 % και μλιο τα σκουπελιτκα οπουσ ταμαθα χουρις να χω κσεχασ τιποτι,, κανε υπομονη μπορα ειναι θα περασει.... Χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερώτηση απλή...
    Ο Δήμος έδωσε για αυτές τις εκδηλώσεις οικονομική βοήθεια στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Γλώσσας και του Έλιους ΜΟΝΟ;
    Πού είναι η Δ.Η.Κ.Ε.Σ η μόνη υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις στη χώρα της Σκοπέλου;
    Δε πιστεύω να αναρωτιόσαστε ακόμα για κάτι που όλοι γνωρίζετε. Για εντυπωσιασμό;
    Άντε και του χρόνου καλύτερα γιατί το φετεινό εγώ το λέω.... κατάντια!
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θα ηθελα να το γυρισω στα πολιτικα γιατι θα τελειωσουμε με τις συζητησεις παραμονη των επομενων δημοτικων εκλογων αλλα δεν μπορω να μην το πω Δημαρχε δεν προσεξες τους Σκοπελιτες που σε βγαλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιαννη Τζωρτζη μου , αν ζουσες μονιμα στη Σκοπελο θα ελεγες , Ταχαν τα μαλλια τα χασαν κι οι κασιδες τ αποκτησαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρωτη φορα στα χρονικα μου, δεν εγινε τιποτα,την δευτερη Κυριακη της Αποκρηας, στη Σκοπελο, την Πρωτευουσα του Νησιου. Παντοτε σαν σημερα εβγαιναν οι [ Καλες ] δηλαδη με τις τοπικες ενδυμασιες, με χορο και γλεντια στα σοκακια, καταληγοντας στην παραλια. Δεν ξερω ποιος η τι εφταιξε, σκεφτειτε κι εσεις για να βγαλετε καποιο συμπερασμα. !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι ποιος εφταιξε ξερεις πολυ καλα αλλα δεν το λες η Δημοτικη αρχη εφταιξε!!! γιατι κρυβεσαι μεσα στο πυθαρι οπως ο Διογενης και δεν τα λες καθαρα βεβαια ο Δημαρχος δεν ειναι Σκοπελιτης οποτε επομενο ειναι, να προσεχαμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεκδιήγητοι Ελληνες...... όπως μας χαρακτήρισε ο μεγάλος Ν.Καζαντζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς το σχολιαστη 7.3.11 ωρα 10.58 π.μ.Πω Πω ρε παιδια επιθεση ο ανθρωπος κατα μετωπο.Εκτος απ το συγκεκριμενο σχολιο μου που κτυπας , γραφω κι αλλα πιο πανω. Οπως Θεε μη δωσεις του φτωχου....... Ταχαν τα μαλλια τα χασαν....Επομενως αν διαβασεις και τα 3 αυτα σχολια θα συμπερανεις πως αυτο λεω κι εγω. Αφου λεω καθαρα πως στα χρονικα μου πρωτη φορα νεκρωσε η Σκοπελος τις Αποκρηες, ποιος αλλος εφταιξε?????? Αυτος που μας απαξιωσε για να κοιταξει τα απο κει μερια λιμερια του!!!!!!Βιαστηκες να γραψεις πως κρυβομαι σαν το Διογενη. Δεν γνωριζεις ομως ποσο τολμηρη ειμαι κι αν χρειαστει τα λεω εξω απ τα δοντια. Οσο γιαυτο το να προσεχαμε δεν εφταιξα εγω.Δεν ηταν προβλεψιμο το αποτελεσμα κι ειμαι σιγουρη οτι οι Σκοπελιτες στην πλειοψηφια τους θα τοχουν μετανιωσει, προβλεπω δε και τα χειροτερα που θα ερχονται με το περασμα του χρονου. Ευχομαι να διαψευστω !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και οι δυο σας εχετε δικιο λετε τα ιδια αλλα ο πρωτος ηθελε να αναφερει λιγο μυθολογια γιατι οπως γινανε τα πραγματα στην Σκοπελο μονο για παραμυθια ειμαστε, Οχι δεν θα διαψευστεις θα δουμε και χειροτερα....λες για το αποτελεσμα αν φαινοταν βεβαιως φαινοταν γιατι οταν 3 αλληλοβγαζουν τα ματια τους θα κερδιση ο τεταρτος που περιμενει μεχρι να αλληλοκατασπαραχθουν !!!! μεσα στο blog υπαρχει καποιος που ονομαζετε ΛΕΩΝ ελα να σε ονομασω ΛΙΟΝΤΑΡΙΝΑ γιατι το αξιζεις και ετσι θα λεμε μεσα απο το blog οτι στραβο γινεται στην ζουγγλα της Σκοπελου .....αν το εχουμε μετανιωσει δεν λες τιποτε το φυσαμε και δεν κρυωνει.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Δήμαρχος είναι ένας και εμείς μερικές χιλιάδες.Την τσικνοπέμπτη έξω στα μαγαζιά είμασταν 20 άτομα στην Σκόπελο, μήπως και για αυτό φταίει ο Δήμαρχος?
    "Ν΄ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ..."
    Ν.Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.