Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

«Διαβατήριο για την ανάπτυξη η γνώση»

-Ο Κώστας Αγοραστός μίλησε εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών στην 1η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διά Βίου Μάθησης παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας
-Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν να καθορίζουν τις ειδικότητες των δημόσιων ΙΕΚ και τις ειδικότητες των νέων σεμιναρίων
«Η γνώση είναι δύναμη, είναι το κλειδί της επιτυχίας, είναι το διαβατήριο για την ανάπτυξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών στην 1η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διά Βίου Μάθησης.
Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Πρωθυπουργό...
κ. Γιώργο Παπανδρέου, τις Υπουργούς Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κα Φώφη Γεννηματά, την Υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο, ο κ. Κ. Αγοραστός προέτρεψε:
«Ειδικά στη σημερινή συγκυρία χρειάζεται όλοι μας να δώσουμε βαρύτητα στην εκπαίδευση και την κατάρτιση κυρίως της νέας γενιάς. Η παιδεία, μέσω της δύναμης του παραδείγματος, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό αντίδοτο στην κλεπτοκρατική και παρασιτική φιλοσοφία και πρακτική που δομήθηκε και λειτούργησε στο κράτος επί τόσα χρόνια».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι οι Περιφέρειες «είναι αποφασισμένες να αναλάβουν το ρόλο τους στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Η διά βίου μάθηση είναι από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αυτή», διευκρίνισε.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρότεινε στη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και της Ένωσης Περιφερειών για την κατάρτιση του περιφερειακού σκέλους του Εθνικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης. Παράλληλα, πρότεινε να υποστηριχθεί κάθε Περιφέρεια ώστε να κάνει τις προτάσεις της:
-για τις επαγγελματικές ειδικότητες τμημάτων δημόσιων ΙΕΚ που θ’ αρχίσουν να λειτουργούν το Σεπτέμβριο του 2011
-και για τις ειδικότητες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ΚΕΚ που θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Εργασίας από την επόμενη προκήρυξη.
Στην ομιλία του ο κ. Κώστας Αγοραστός έκρινε αναγκαίο «το πρόγραμμα διά βίου μάθησης να έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό, να αξιοποιήσει τα θετικά από το παρελθόν και να αποβάλλει τα αρνητικά. Ταυτόχρονα, οι στόχοι του πρέπει να αξιολογούνται διαρκώς προκειμένου να γίνονται με ταχύτητα οι διορθωτικές ενέργειες όπου απαιτούνται, ενώ σημαντικό είναι να επιτυγχάνονται συνέργειες», σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.