Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις του Κώστα Καρτάλη, για το σχέδιο νόμου για τις περιοχές NATURA

Μετά από προτάσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη ενεκρίθησαν οι εξής αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Η 1η αφορά στη δυνατότητα χωροθέτησης λατομικών δραστηριοτήτων σε περιοχές NATURA και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται καταφύγια άγριας ζωής, υπό την προϋπόθεση ότι έχει εγκριθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Κατηγορίας Α και έχουν εκδοθεί περιβαλλοντικοί όροι. Το θέμα ενδιαφέρει ειδικότερα την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.
Η 2η αφορά στην εξαίρεση από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, των προστατευόμενων περιοχών των οποίων η διαχείριση έχει ήδη προβλεφθεί με προεδρικά διατάγματα. Τέτοια περίπτωση είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων...
για τη λειτουργία του οποίου θα ισχύσουν οι διατάξεις του Π.Δ. και των παράγωγων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.
Η 3η αλλαγή αφορά στην έγκριση παραχώρησης στον ΕΟΤ δασικών εκτάσεων που περιλαμβάνουν χιονοδρομικά κέντρα (μεταξύ αυτών και αυτό του Πηλίου) ώστε με αυτόν τον τρόπο να καταστεί εφικτή η αδειοδότηση λειτουργίας τους.
Τέλος η 4η αλλαγή αφορά στην κατάργηση της δυνατότητας χωροθέτησης συμπλεγμάτων τουριστικών συγκροτημάτων σε περιοχές NATURA, σε Εθνικούς Δρυμούς και σε Εθνικά Πάρκα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η μαζική τουριστική ανάπτυξη σε ευαίσθητες περιοχές και δίδεται προτεραιότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες που ταιριάζουν - τόσο ως προς την κλίμακα τους αλλά και την αρχιτεκτονική τους φυσιογνωμία - με το φυσικό τοπίο.
Σε ό,τι αφορά στη διάταξη για την αρτιότητα των 4 στρ. για την εκτός σχεδίου δόμηση σε περιοχές NATURA, ο Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι "Διαπιστώθηκε ότι η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί κατά την 1η ανάγνωση του σχεδίου νόμου για την αρτιότητα, δεν αποδόθηκε, νομοτεχνικά, με ακρίβεια στο σχέδιο νόμου. Το ΥΠΕΚΑ δεσμεύθηκε να επαναδιατυπώσει τη ρύθμιση για τη συζήτηση στην Ολομέλεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.