Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συναντήθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων Σκοπέλου

Συνάντηση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Σκοπέλου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου, στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη η αντιδήμαρχος Γιώτα Αγγελέτου και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκης Συσπείρωσης» Νίκος Ρόδιος.
Συζητήθηκαν δύο κυρίως θέματα. Η κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων και η δημιουργία Ένωσης Γονέων Σκοπέλου, στην οποία θα...
συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, χωρίς φυσικά, να καταργηθούν οι ήδη υπάρχοντες.
Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε ο κ. Νίκος Ρόδιος ο οποίος είπε ότι «δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά διαρκής επαγρύπνηση, γιατί πρόκειται να έρθουν ακόμα χειρότερα μέτρα. Η διαμαρτυρία να μην γίνει υπόθεση μόνο των συλλόγων, αλλά όλου του νησιού, για ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Πρέπει να δώσουμε από κοινού αγώνες για καλύτερα σχολεία...»
Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να υπάρξει κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας εναντίον των καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων το οποίο θα σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, στην Περιφέρεια, στους βουλευτές και στον Τύπο.
Ακόμη οι σύλλογοι θα επεξεργαστούν καταστατικό για τη δημιουργία Ένωσης Γονέων.

8 σχόλια:

  1. το ψήφισμα πότε θα δημοσιοποιηθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένωση γονέων που θα καπελωθει απο κόμματα, χάνει αυτοματος την αξιοπιστία της. Ας το έχουν στο νου τους οι γονείς......

    Αυτο δεν ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη Ένωση. Η δικτατορία των κομμάτων και κομματοσκυλων μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε. Μην ανεχόμαστε νταβατζηδες. Ας τους αφαιρέσουμε την εξουσία.

    Φυσικά δεν μιλάω μόνο για τα δυο μεγάλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις το υπογράψουν τα προεδρεία των συλλόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσύ φίλε-η g68 τόχεις ψάξει το θέμα και είσαι τόσο απαισιόδοξος-η?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε-η g68 καταλαβαινω απόλυτα για ποιο κόμμα μιλάς. Εμείς σηκωθήκαμε να έρθουμε από τη Γλώσσα στη σύσκεψη αυτή και καταλήξαμε να ακούμε τα ίδια πρόσωπα που κυκλοφοράνε μονίμως με τα μικρόφωνα και τις ντουντούκες. Πιστεύω οτι η λύση είναι η αυτοκριτική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα κόμματα θέλουν να ελέγχουν την κοινωνική ζωή. Όπλα τους οι καθοδηγητές, οι αντιπρόσωποι, οι πρόεδροι τοπικών οργανώσεων κλπ. Ακόμα και σύλλογος συλλεκτων γραμματοσημων να δημιουργηθεί, θέλουν να τον διοικούν.

    Δεν είμαι υπέρ μιας απολιτικ συμπεριφοράς. Ίσα-ίσα. Θα πρεπει όμως να καταλάβουμε ότι τα μέλη αυτών των οργανώσεων δεν τους νοιάζει η πολιτική. Έχουν εθιστει στην δύναμη της εξουσίας και του προσωπικού συμφέροντος.

    Ο καθένας μας μπορει να εκφράζει τις πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις του. Να ψηφίζει όποιον θέλει. Η οργάνωση των πολιτών όμως θα πρεπει να είναι ανεπηρέαστη απο την εξουσία ώστε να είναι ανεξάρτητη και να μπορει να λειτουργήσει δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κατάλαβα γι αυτό αργεί να δημοσιοποιηθεί το ψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδή στην σύσκεψη μιλησαν μόνο αυτοί με τις ντουντούκες?καλύτερα να αφήσουμε τον καναπέ και να στηρίξουμε έμπρακτα όλους τους συλλόγους που εθελοντικά ο καθένας προσφέρει αυτά που μπορεί.η εκ του ασφαλούς κριτική και η χωρίς προτάσεις άποψη δεν βοηθάει σε τίποτα.επιπλέον δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν φαινόμενα που αναφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.