Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το KKE για το “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”

Οι βουλευτές Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος του KKE, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερωτούν τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη για το πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη». Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Προειδοποίηση για τους κινδύνους που εγκυμονούν σε βάρος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα η ασυδοσία των εφοπλιστών και η πολιτική που τους καλύπτει, αποτελούν οι απανωτές βλάβες που παρουσιάζει το υπερήλικο...
με έτος κατασκευής το 1974 και όπως αποδεικνύεται περίτρανα, υποσυντήρητο πλοίο “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” της εταιρείας HSW το οποίο παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια.

Το πλοίο στις 16/2/2011 αποπλέοντας από Βόλο για Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο, με 110 επιβάτες και 34 ναυτεργάτες πλήρωμα, “έμεινε” εν πλω από βλάβη στο Νο 2 κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής. Την ίδια βλάβη είχε υποστεί και την περασμένη Δευτέρα 14/2/2011 με 101 επιβάτες.
Το κατά πόσο αποκαταστάθηκε η βλάβη, τι έλεγχος έγινε από τις αρμόδιες αρχές και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα πιστοποιητικά του νηογνώμονα για το πλοίο, τα επιβεβαίωσε η δεύτερη βλάβη στην ίδια μηχανή μέσα σε διάστημα 48 ωρών.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για να πάψει να εκτελεί δρομολόγια το “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” και να δρομολογηθεί άμεσα στη γραμμή που εξυπηρετούσε σύγχρονο και ασφαλές πλοίο.»

1 σχόλιο:

  1. Επειδή τυχαίνει να είμαι στο χώρο, το οτι το πλοίο είναι του 1974 δεν έχει κάποια σημασία. Άλλωστε η hellenic seaways έχει και ταχύπλοα από Άγιο Κωνσταντίνο αν δεν κάνω λάθος. Τα περισσότερα ελληνικά πλοία είναι ικανότατα και δεν είναι λογικό να ζητήσει υπουργός να σταματήσει να εκτελεί δρομολόγια ένα πλοίο που έπαθε μια βλάβη... Ας σοβαρευτούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.