Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εγκρίνεται η χερσαία ζώνη λιμένα Σκοπέλου

Έφθασαν στο τέλος, ύστερα από ενέργειες 18 μηνών και εμπλοκή 9(!) υπουργείων, οι τελευταίες διαδικασίες για την χάραξη της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σκοπέλου, αφού νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα που είχαν γίνει, πληρώνοντας μάλιστα και το σχετικό πρόστιμο. Μετά και τη σύμφωνη γνώμη τού -τελευταίου και πιο δύσκολου- υπουργείου Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, θα ζητήσει από την Περιφέρεια την έγκριση της χερσαίας ζώνης.
Στη ζώνη αυτή, η οποία αρχίζει από το φούρνο του «Γκίκα» και φθάνει μέχρι το φανάρι της εισόδου του λιμανιού, το Λιμενικό Ταμείο θα μπορέσει να εκτελέσει έργα, όπως αίθουσα αναμονής επιβατών, κυλικείο, εκδοτήρια εισιτηρίων κλπ.
Επί πλέον τον δρόμο της παραλίας θα τον αστυνομεύει το Λιμεναρχείο που έχει αρκετούς υπαλλήλους και όχι η αστυνομία, η οποία θα μπορεί να εποπτεύει άλλα θέματα αρμοδιότητάς της.

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάθε παράκτια περιοχή όπου συντρέχει λόγος δημιουργίας ή επέκτασης λιμένα, καθορίζεται έκταση ξηράς και θάλασσας, στην οποία ο αρμόδιος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα (δηλαδή το Λιμενικό Ταμελίο) μπορεί να εκτελέσει, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί λιμενικών ταμείων και στα πλαίσια ανάπτυξης του λιμενικού δυναμικού της χώρας, έργα που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση της εμπορικής,επιβατικής,ναυτιλιακής,τουριστικής και αλιευτικής κίνησης και γενικότερα της εύρρυθμης λειτουργίας του λιμένα.Η έκταση αυτή καλείται ζώνη λιμένα και διακρίνεται σε χερσαία και θαλάσσια.Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει τον αιγιαλό και τους αναγκαιούντες συνεχόμενους παραλιακούς χώρους για την εκτέλεση των έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.