Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Για τα φανάρια στη Γλώσσα

Στο χθεσινό συμβούλιο και προ ημερησίας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Βαφίνης ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για τα φανάρια στη Γλώσσα λέγοντας ότι: «πριν 10 μήνες πάρθηκε μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση φαναριών στη Γλώσσα. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η κα Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γλώσσας ξήλωσε τα φανάρια. Δεν ξέρω αν νομιμοποιείται με την ενέργεια αυτή. Το τοπικό συμβούλιο έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν είχε αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο...»
Απαντώντας ο Δήμαρχος Σκοπέλου είπε...
ότι «αυτούς τους 10 μήνες αποδείχθηκε στην πράξη ότι τα φανάρια μάλλον πρόβλημα δημιουργούσαν, παρά λειτουργούσαν σωστά. Τα φανάρια δεν ήταν πρακτικά και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να αποσυρθούν...»
Παίρνοντας τον λόγο η κα Παπαχρήστου είπε ότι «ήταν απαίτηση πολλών συγχωριανών μας να ξηλωθούν τα φανάρια γιατί δημιουργούσαν πρόβλημα και ήταν αντιαισθητικά. Εξ άλλου ήταν δεμένα με αλυσίδες πάνω στις κολώνες της ΔΕΗ, πράγμα που δεν είναι νόμιμο... Το θέμα τέθηκε το Τ.Σ. Και πάρθηκε η απόφαση με 3 υπέρ και 2 κατά...»
Ο κ. Ελ. Πατσής πρότεινε να ζητηθεί η γνώμη του αστυνομικού τμήματος Σκοπέλου και απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι, ατύπως η αστυνομία λέει πως δεν μπορεί ο κάθε δήμος να βάζει φανάρια, αν δεν ζητάει την άποψή της...

27 σχόλια:

  1. Σιγά ρε παιδιά...Ομονοια το περάσατε...ακου φανάρια...αν είναι δυνατόν..εδώ δεν έχουν μπει σε ποιο καίρια σημεία στο νησί..για εμφανής λόγους..και θα βάλετε στη Γλώσσα.....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τα φανάρια βοηθάν στο να αποφευχθούν ατυχήματα γιατί όχι. Επείδη δεν έχει αλλού, δεν πρέπει να έχει και εκεί. Εγώ λέω να μπουν και αλλού φανάρια σε όλη την περιοχή της Σκοπέλου αν υπάρχει δυνατότητα. Με αυτό το σκεπτικό δεν πρέπει να γίνεται τίποτα καλό σε αυτό το νησί ή στην Γλώσσα γιατί δεν έχει γίνει στην Σκόπελο και το αντίστροφο. Η Γλώσσα τι είναι ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ή φιλοξενεί κατοίκους τρίτης κατηγορίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανάρια στη Σκόπελο, στη Γλώσσα; Τι άλλο θα δούμε!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δούμε όλα αυτά που πρέπει να δούμε, το νησί το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες, τι σας πειράζουν τα φανάρια? Γιαυτό δεν πάει μπροστά η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αφαιρέσατε αυτό το ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ από την είσοδο του γραφικού και παραδοσιακού μας χωριού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που βγήκε το φανάρι γιατί προκαλούσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Λούκι. Οι πεζοί δημιουργούσαν ουρές περιμένοντας να ανάψει πράσινο να κατέβουν σακάτ'. Ιδίως οι παππούδες-γιαγιάδες που πήγαιναν στο ιατρείο. Καθόντουσαν σούζα στο φανάρι να ανάψει πράσινο να κατέβουν στην Τερέζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι ξέρουν αυτοι που λένε πως το νερό εκεί είναι ύποπτο.....

    Για να μην μας ξεφτυλίσει κανένα STAR βγάλτε τα γρήγορα. Θα ήθελα επίσης αυτός που είχε την ιδέα να βγει δημόσια να υπερασπιστεί το έργο του. Όχι τίποτε άλλο. Θέλω να δω ποιος είναι.

    Το συγκεκριμένο θέμα είναι για γέλια. Είναι όμως και για κλαμματα. Αυτόν που σκέφτηκε να βαλει φανάρια στην Γλώσσα τον εξέλεξαν άνθρωποι που στην καθημερινότητα βρίζουν το κράτος, τους υπουργούς, τους πρωθυπουργούς, τους ξένους κλπ, για την χρεοκοπία μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ G68

    ο εμπνευστής αυτού του μεγαλόπνοου έργου το υπερασπίστηκε. βλ. την ανάρτηση του άρθρου. και φυσικά ήταν ο κ. Βαφίνης. Αγαπούσε δε, τόσο πολύ το συγκεκριμένο έργο που καθόταν και τα παρακολουθούσε επι ώρες να δεί πως δουλεύουν....

    Λεπτομέρεια: δεν μιλάμε απλά για ένα διακριτικό φανάρι να διευκολύνει, λέμε τώρα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Λούκι, αλλά για φανάρια τεραστίων διαστάσεων που η Λεωφ. Βουλιαγμένης δεν διαθέτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτο το σουεραλιστικο εργο τεχνηs ειχε μια αποστολη ανεξαρτητα απο το αν ειναι στη γλωσσα η στη σκοπελο.και οι σπιθεs στην εισοδο του λιμανιου δεν ειναι εργα τεχνηs...το προβλημα δεν ειναι τα φαναρια πρεπει να τα ξυλωσουμε επειδη τα βαλαν οι προηγουμενοι και ασ τα πληρωνουν παντα οι ιδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ξηλωθουν τα φαναρια και διαφορα αλλα "αντικειμενα" που τοποθετησε η προηγουμενη αρχη γιατι μονο καλο δεν κανουν και προβληματα προκαλουν.
    Αρκετα παιξατε με την εξουσια τωρα καφεδακι στην παραλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγναντευωντας την φωτο του άρθρου αναρωτήθηκα. Πόσες φορές....τον χρόνο συναντιούνται πάνω απο δυο οχήματα σε εκείνο το σημείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ....
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΨΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ...

    ΠΛΑΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. g68
    Δεν είμαι οπαδός της τοποθέτησης των φαναριών, αλλά το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Γλωσσώτες ,έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση, δεν γνωρίζω αν ήταν η ιδανική. Στο συγκεκριμένο σημείο συναντιούνται πάνω από 20 αυτοκίνητα την ημέρα και το καλοκαίρι θα έλεγα τα διπλάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. g68, ως εδώ. Σ' αγαπώ, σ' εκτιμώ αλλά κάτω τα χέρια από το νερό της Γλώσσας. Το έχω δοκιμάσει και σε πληροφορώ ότι είναι σούπερ, σκέτο ελιξήριο. Όχι 30 χλμ. από τη Σκόπελο μέχρι τη Γλώσσα θα έκανα για να το ξαναδοκιμάσω, 1030!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @8,29

    Μήπως θες να πεις ότι περνάνε απο εκείνο το σημείο 20 οχηματα την ημέρα; Αυτο να το δεχτώ. Όμως δεν συνιστά λόγο για τοποθέτηση φαναριου.

    Τώρα αν εννοείς πως υπάρχει έστω και μια φορα την ημέρα που απο την μια μεριά είναι 20 οχήματα και 20 απο την άλλη.....τι να πω. Μάλλον κλείνουν ραντεβού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χα, χα, διαβάζοντας αυτά τα σχόλια γελάω. Δεν παιζόμαστε οι Σκοπελίτες - Γλωσσώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. The Rottweiler (το Ροτβάιλερ)
    Το φανάρι στην είσοδο του χωριού ήταν απίστευτα γελοίο και αποκρουστικό. Δεμένο με αλυσίδες από έναν κορμό (ή κολώνα της ΔΕΗ / το ίδιο κάνει) έμοιαζε με άγριο σκυλί, κάτι σαν Ροτβάιλερ, έτοιμο να σε κατασπαράξει.
    Με τα δυό του μάτια να ανάβουν και να σβήνουν σε υπέρυθρους χρωματισμούς του κόκκινου και του πράσινου, φαινόταν τόσο αφιλόξενο που στην ουσία έδιωχνε τους επισκέπτες μας.
    Μπράβο στην Πρόεδρο κα. Παπαχρήστου που είχε την τόλμη και εισηγήθηκε το θέμα της απομάκρυνσής του, μπράβο και στα μέλη του συμβουλίου που το ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα μπορούσα να πω ότι ο τρόπος να μήν συναντιούνται αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου από το σχολείο μέχρι το λούκι,στη Γλώσσα που είναι και η γεννέτειρά μου, με την τοποθέτηση αυτομάτων φωτοστατών, δεν ήταν άσχημος. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν ήταν άσχημος και η εμφάνισή τους χυδαία. Για ποιο νόμιμο τρόπο μιλάει ο κ.Βαφίνης, πρώην αντιδήμαρχος Σκοπέλου ότι τοποθετήθηκαν τα φανάρια αυτά.
    Υπάρχει εισήγηση του τότε τοπικού συμβουλίου; Πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η κανονιστική απόφαση που προβλέπει το άρθρο 82 του Ν.3463/06; Είχε προηγηθεί η σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων;Είχε ζητηθεί η γνώμη της Αστυνομίας Σκοπέλου; Και εν πάσει περιπτώσει, αν όλα αυτά είχαν γίνει η εγκατάσταση έπρεπε να γίνει σύμφωνα με τέτοιο τρόπο που να μήν δημιουργούσε στους κατοίκους και στους περαστικούς αηδία. Αλλά τί θα περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο, αφού αυτά (τα φανάρια) τοποθετήθηκαν λίγες μέρες πριν των δημοτικών εκλογών του 2010, για το αυτονόητο.Τώρα, με την τοποθέτησή μου αυτή παίρνει η μπόρα και κάποιους, από το Δήμο, που ίσως είχαν διαφορετική άποψη, αλλά γιατί να υποκύψουν στην εισήγηση-αποφασίζω και διατάσσω- του Αντιδημάρχου, αν τελικά έγινε και δεν τοποθετήθηκαν τα φανάρια χωρίς γνώση του τότε δημοτικού συμβουλίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχως πολλα πραγματα εγιναν με τη μεθοδο -αποφασιζω και διαταζω- που μας θυμιζει παλιες εποχες και πρακτικες.Ευτυχως η νεα δημοτικη αρχη δεν λειτουργει με αυτον τον τροπο και επιπλεον διορθωνει οτι κακο εχει γινει.Καλη συνεχεια γιατι εχετε πολυ δουλεια ακομη και πολλα "ΕΡΓΑ" που προκαλουν να ξηλωσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 23 Φεβρουαρίου 2011 6:04 μ.μ. - ωχ ωχ ωχ τι μας θύμισες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα φανάρια στη Γλώσσα λέτε,για το απαγορευτικό σήμα στάθμευσης και πάρκινκγ που μπήκε στη Μηλιά το 2009 εν μία νυκτί τι έχετε να πείτε?
    Με απόφαση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και τη πρώτη μέρα έγραψαν 80 αυτοκίνητα,όλα αυτά έγιναν Ιούλιο μήνα,φουλ σαιζόν δηλ.
    Το σήμα υπάρχει ακόμα στο πάρκινκγ της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρ.Ρ. έχεις απόλυτο δίκιο.
    Γιαυτό το λογο συμφωνώ με το σχόλιο του 23 Φεβρουαρίου 2011 6:04 μ.μ. που γράφει: "Καλη συνεχεια γιατι εχετε πολυ δουλεια ακομη και πολλα "ΕΡΓΑ" που προκαλουν να ξηλωσετε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Mε το συντιβανι στο Λουτράκι τί θα γίνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο τα φανάρια βλέπω μας ξύπνησαν το αντικυβερνικό μας ένστικτο. Άμα συνεχίσουμε ετσι σωθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 25 Φεβρουαρίου 2011 12:39 μ.μ. -- Αναφορικά με το σιντριβάνι, αν η πλειοψηφία των κατοίκων επιθυμεί να ξηλωθεί, τότε θα ξηλωθεί.
    Δημοκρατία έχουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια δημοτική αρχή δεν ψηφίστηκε για να ράβει και να ξηλώνει τα της προηγούμενης. Πρέπει να κινηθεί με στοχευμένο έργο γιατί οι συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και ο κόσμος άλλα περιμένει. Κάτι , οτιδήποτε θα του καλυτερέψει την καθημερινότητα του. Ας τα αφήσουμε λοιπόν αυτά και ας δούμε τα άλλα τα πιο σημαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε/η 25/2/11 7:20μμ συμφωνω μαζι σου απολυτα στο οτι περιμενουμε κατι καλο απο τη νεα δημοτικη αρχη ειδικα τωρα αλλα τι να κανουμε που τα "ΕΡΓΑ" που εκαναν οι προηγουμενοι ειναι προβλημα και πρεπει να ξηλωθουν?(ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.