Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου για τις συγχωνεύσεις Σχολείων

Επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου με την οποία γνωστοποιεί τη διαφωνία του Συλλόγου σε τυχόν συγχωνεύσεις η καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Στην επιστολή, που υπογράφουν εκ μέρους του Δ.Σ. Ο πρόεδρος Δ. Καραθανάσης και ο Γραμματέας Απ. Δημητριάδης, αναφέρονται τα εξής:
«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις προτάσεις σας σχετικά με συγχωνεύσεις...
ή καταργήσεις Σχολικών Μονάδων, σας γνωστοποιούμε ομόφωνα ότι στη περιοχή μας δεν συντρέχει κανένας λόγος για συγχώνευση ή κατάργηση Σχολικών Μονάδων, διότι:

1. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γλώσσας βρίσκονται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων δρόμου στενού με πολλές στροφές, με αποτέλεσμα η χρονική διαδρομή να είναι πάνω από μία ώρα, πόσο μάλλον όταν έχουμε βροχοπτώσεις (πολύ συχνές) και χιονοπτώσεις. Καταλαβαίνετε επομένως την καθημερινή ταλαιπωρία των παιδιών!
2. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου είναι ανεπαρκείς. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, πέρυσι τον Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν σχετικής αίτησης της Δ/νσης του Γυμνασίου και παρόμοιας της Δ/νσης του Λυκείου καθώς επίσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε ομόφωνα και ζήτησε από τον Ο. Σ. Κ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δύο σχολείων σε αίθουσες.
Επιπλέον, το μαθητικό δυναμικό την τελευταία πενταετία είναι περίπου το ίδιο. Μάλλον αύξηση θα έχουμε στο προσεχές μέλλον, αν λάβουμε υπ' όψιν την αύξηση στα παιδιά της νηπιακής ηλικίας. Άλλωστε αυτοί οι προγραμματισμοί είναι και πρέπει να είναι μακροχρόνιοι.»
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.