Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ρίψη σκουπιδιών 6-8 π.μ.

Αναγνώστρια από τη Σκόπελο, σχολιάζει:
«Αγαπητό blog,
κάποιες πινακίδες τοποθετήθηκαν στους χώρους συλλογής απορριμμάτων, οι οποίες μας καλούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να ξυπνάμε το αργότερο στις 7.30 κάθε πρωί, για να μπορούμε να τοποθετούμε τα σκουπίδια μας στους κάδους μέχρι, το αργότερο, στις 8 π.μ.. Αλλιώς θα τιμωρηθούμε!
Ερωτώ, μέσω του blog, τους εμπνευστές αυτών τους πινακίδων: Όλη η Σκόπελος πρέπει να ξυπνάει πριν τις 8 π.μ.; Απαγορεύεται να ξυπνάμε στις 8.30, στις 9 ή τι θα συμβεί αν ρίξουμε στους κάδους σκουπίδια στις 11 ή στις 12 το βράδυ;
Υ.Γ.: Είμαι σίγουρη ότι αν τις πινακίδες τις είχε τοποθετήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, το «άγρυπνο μάτι του blog» θα τις είχε εντοπίσει και σχολιάσει... Τώρα του διέφυγαν! Δεν πειράζει, το κάνω εγώ για εσάς...
Πάντως συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.»

25 σχόλια:

  1. Αν εσένα κυρία μου σου αρέσει το νησί σου να είναι βρώμικο ΕΜΕΝΑ δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ !!Ας μπει επιτέλους κάποια τάξη και στο θέμα των σκουπιδιών.Να μας πεις όμως που μένεις για σου φέρω τον κάδο που έχω στην μούρη μου και να φέρνω και τα δικά μου σκουπίδια απ´εξω απο το σπίτι σου......ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόμοιες ανακοινώσεις υπάρχουν και για τη Σκιάθο (ώρες εναπόθεσεις απορριμάτων μόνο μεταξύ 7πμ και 9πμ). Κοινώς απαγορεύεται σε όσους θέλουν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω ή το σημαντικότερο σε όσους πιάνουν δουλειά πριν τις 7πμ να αφήσουν τα σκουπίδια τους. Θα πρέπει να τα αφήσουν στο σπίτι τους και να τα στοιβάζουν για να τα εναποθέσουν όταν πάρουν κανονική άδεια. Φυσικά ο Δήμος Σκιάθου πήρε πρόσφατα απόφαση για αύξηση των τελών καθαριότητας μιας και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι πλέον αναβαθμισμένες. Αντί να κάνουν προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας πήγαν και πήραν προσωπικό για την Δημοτική Αστυνομία μόνο και μόνο για να αυξήσουν και άλλο τα έσοδα τους μέσω επιβολής διάφορων προστίμων.
    Τα συγχαρίκια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας παρακαλώ να συγχωρήσετε ελληνικά μου.

    Τι ακριβώς είναι το σχέδιο; Οι κάτοικοι πρέπει να θέσει τα σκουπίδια τους στους κάδους μεταξύ 0600 και 0800. Τότε τι συμβαίνει;

    Σε ό, τι ώρα είναι να καταργηθεί; Αν τα σκουπίδια συλλέγονται από γωνιά μου στο 0730 και αφήνω την τσάντα μου σε 745, υπάρχει ένα πρόβλημα.

    Αν αφήσω την τσάντα μου στο 0600 και δεν έχει αφαιρεθεί μέχρι 0900 υπάρχει χρόνος για τα σκουπίδια σε προσβολή από τα ζώα ή τον άνεμο.

    Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν ένα καθαρότερο νησί και χωριό και να συνεργαστεί με το σχέδιο.

    Επίσης,τα μισά από τα σκουπίδια στη φωτογραφία θα μπορούσε να ανακυκλωθεί!

    Ίσως κάποιος θα μπορούσε να εξηγήσει το σχέδιο;
    Tom Dempsey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να κάνουμε όλοι την προσπάθεια. Δεν μπορεί να βγάζει ο καθένας τα σκουπίδια του ότι ώρα του "καπνίσει". Το ερώτημα είναι θα επιβληθεί το πρόστιμο όπως πρέπει ή θα αρχίσουμε να λέμε ποιος θα κάνει την καταγγελία επώνυμα ή ποιανού ψηφοφόρος είναι ο τάδε ή ο δείνα;Προσπαθηστε να απαλλαγείτε σε πολλά πράγματα όλοι απο το ψηφοθηρικό και η Σκόπελος θα αλλάξει όψη.Και το κυριότερο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ εδω και τώρα. Δηλαδή αν δεν μπορούμε να καταφέρουμε το ωράριο όταν θα ερθει η ανακύκλωση τι θα γίνει; Και μου αρέσει τρομάρα μας που μας ξινίζουν οι χώρες του ανατολικού μπλοκ... Είμαστε για γέλια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παραπάνω περιορισμός, δηλ. η ρίψη απορριμάτων καθημερινά 06:00-8:00 (εκτός Κυριακής,)θα πρέπει να προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος αποτελεί κανονιστική απόφαση. Διαφορετικά είναι μη σύννομη η επιβολή οποιουδήποτε προστίμου.Παρακαλούμε τους υπεύθυνους να μας γνωρίσουν το άρθρο που προβλέπει το συγκεκριμένο περιορισμό και το ύψος του προστίμου.
    Ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορθωστε με αν κανω λαθος.αν πεταξει καποιος σκουπιδια μεσα στους καδους τοαπογευμα ειναι παρανομος και γιατι? το να αφησει στο δρομο τα σκουπιδια το καταλαβαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα εκτεθειμένα σκουπίδια σε πλαστικές σακούλες πεταμένες στους δρόμους που πολύ εύκολα μπορούν να σκορπιστούν από τα ζώα και που έτσι κι αλλιώς είναι βρωμιά-βλ. φωτο-.
    Στους τους κάδους, αν δεν είναι ξέχειλοι και έχουν το προστατευτικό καπάκι, δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Για μέσα στο χωριό, που δεν υπάρχουν κάδοι, υπάρχει ένας παλιός καλός τρόπος, τότε που δεν χρησιμοποιούσαμε πλαστικές σακούλες: Δοχείο απορριμάτων με καπάκι, καλά κλεισμένο, που και από την προηγούμενη μέρα αν το βγάλουμε έξω τα σκουπίδια δε θα σκορπίσουν.
    Άρα δεν είναι τόσο σημαντικό πότε βγάζουμε τα σκουπίδια αλλά πώς τα βγάζουμε και πού τα τοποθετούμε.
    Κι επιτέλους αν βάλουμε λιγάκι το μυαλό μας να δουλέψει κι αν συνειδητοποιήσουμε πως σπίτι μας δεν είναι μονάχα αυτό που μας στεγάζει αλλά ευρύτερα όλο το νησί αυτόματα θα λυθούν πολλά προβλήματα.
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θέλουμε να έχουμε καθαρό νησί, τότε πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε γιαυτό, αν ο καθένας μας πετά τα σκουπίδια όποτε θέλει στους κάδους τότε θα πρέπει να έχει και απο έναν αποκλειστικό εργάτη καθαριότητας να τα μαζεύει. Θα μπορούσε ωστόσο να γίνει μια παράταση της ρίψης έως τις εννέα για να μπορούν όλοι φεύγοντας για την δουλειά τους να τα πετάνε. Ευθύνη έχουμε και εμείς για την καθαριότητα του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να καταλάβω,
    Απαγορεύεται η ρήψη σκουπιδιών ΕΚΤΟΣ των κάδων πέρα των παραπάνω ωρών? αν είναι έτσι συμφωνώ.
    Αν απαγορεύεται και ΕΝΤΟΣ των κάδων τότε είναι για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαγορεύεται και εντός... Και πράγματι δεν είναι σοβαρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βάσει ποιού νόμου θα τιμωρούνται(!) οι παραβάτες... Μπορείτε να μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @23 Φεβρρουαρίου 2011 12:27ΜΜ
    Στις 21 Φεβρουαρίου 2011 9:28 μ.μ. εξέφρασα την ίδια απορια, αλλά ουδείς εκ της δημοτικής αρχής απάντησε.Ας μας γνωρίσουν το άρθρο του κανονισμού και το ύψος του προστίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 23 Φεβρουαρίου 2011 12:27 μ.μ.

    Η τοπική αυτοδιοίκηση, στον τομέα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, βασίζεται σε νομικό πλαίσιο, το οποίο ενδεικτικά περιλαμβάνει τους παρακάτω νόμους, ΚΥΑ και Π.Δ.:

    1. Ν.1828/1989
    2. Π.Δ. 434/82 (ΦΕΚ 78 Α')
    3. Άρθρο 37 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Π.Δ. 410/1995)
    4. Π.Δ. 23/2002 «αρμοδιότητες, σύστημα πρόσληψης, δικαιώματα και υποχρεώσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας».
    5. Υ.Α. 69728/824/1996 (ΦΕΚ Β΄358/1996) «μέτρα και όροι για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων»
    6. Κ.Υ.Α. 113944/1944/97 (ΦΕΚ Β΄1016/97) σχετικά με τον Εθνικό Σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων
    7. Κ.Υ.Α. 14312/1302/2000 (ΦΕΚ Β΄723/2000) «συμπλήρωση και εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων».
    8. Κ.Υ.Α. 114218/97 (ΦΕΚ Β΄1016/97) «κατάρτιση πλαισίου προδιαγραφών και γενικών προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων.
    9. Ν. 2939/2001 (ΦΕΚ Α΄179/2001) «συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π)».
    10. Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ Α΄160/Β6) «για την προστασία του περιβάλλοντος»
    11. Αρθρο 15 Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/99) Εκπομπές ρύπων, θορύβων κ.τ.λ.
    12. Αστυνομική διάταξη 1023/2/37/1996 «μέτρα ευταξίας και ευκοσμίας»
    13. Ν. 2946/2001 «Υπαίθρια διαφήμιση, συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων»
    14. Π.Δ. 27/1999 περί «κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα πρόστιμα επιβάλλονται σύμφωνα με τις ανωτέρω νομοθετικές διατάξεις και μετά την έκδοση τοπικών κανονιστικών αποφάσεων "Κανονισμοί καθαριότητας κ.λ.π.
    Τόσα σχόλια και κριτική για να πράξουμε τα αυτονόητα. Ποιός σας είπε να φυλάτε καραούλι πότε θα περάσουν τα απορριμματοφόρα για να ρίξετε τα σκουπίδια. Μην τα βγάζουμε όμως στους δρόμους έξω από τους κάδους,μ αυτό το τρόπο προστατεύουμε την υγεία μας και την εικόνα του νησιού μας. Είμαστε τουριστικός δήμος και αυτό πρέπει να καταλάβουμε για το καλό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 21 Φεβρουαρίου 2011 9:28 μ.μ.
    @ 23 Φεβρουαρίου 2011 12:27 μ.μ.
    @ 23 Φεβρουαρίου 2011 3:29 μ.μ.
    --
    Γνωρίζετε πολύ καλά πως το παρόν blog δεν ανήκει στον Δήμο Σκοπέλου, αλλά είναι ιδιωτικό.

    Απορώ λοιπόν για την απαίτησή σας (την οποία θεωρώ παράλογη) να θέλετε να πάρετε επώνυμα απάντηση από τη δημοτική αρχή μέσω του παρόντος blog και ειδικά μάλιστα σε κάποιο άρθρο, το οποίο δεν έστειλε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σκοπέλου προς ανάρτηση, αλλά κάποια ανώνυμη συμπολίτισσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 5:07
    Δεν νομίζουμε ότι είναι παράλογο να απαντήσει η Δημοτική αρχή μέσω του blog. Aπό αυτό το βήμα ερωτάται, σε αυτό ας απαντήσει...
    Και μην ξεχνάτε ότι αυτό το blog δεν είναι ανώνυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, το παρόν blog είναι επώνυμο και δεν έγραψα το αντίθετο, έγραψα ότι δεν ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν το έστειλε ο Δήμος αλλά ανώνυμη αναγνώστρια.
    Ούτε είδα κάποιον από τους άλλους 2 γειτονικούς μας Δήμους της Σκιάθου ή της Αλοννήσου να απαντάνε σε σχόλια αναγνωστών που γίνονται αναρτήσεις.
    Προσωπική μου άποψη βέβαια, μιας και τον λόγο έχουν οι ειδικοί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργο το σχόλιο 5:07 είναι επώνυμο.Από την πολύ ανωνυμία μπερδεύτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σπυριδούλα γράψε λάθος... Η πολύ ανωνυμία με ζάλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αγαπητές ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, το παρόν blog είναι επώνυμο και δεν έγραψα το αντίθετο, έγραψα ότι δεν ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου. Το συγκεκριμένο άρθρο δεν το έστειλε ο Δήμος αλλά ανώνυμη αναγνώστρια.
    Ούτε είδα κάποιον από τους άλλους 2 γειτονικούς μας Δήμους της Σκιάθου ή της Αλοννήσου να απαντάνε σε σχόλια αναγνωστών τα οποία γίνονται αναρτήσεις.
    Προσωπική μου άποψη βέβαια εκφράζω, μιας και τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κα. Καρβέλη είστε Δ/ντρια προσωπικού του Δήμου και όχι Δημοτικός εκπρόσωπος στο να απαντάτε εσείς για τους αιρετούς σας.
    Να απαντήσουν οι ίδιοι άν θέλουν και μπορούν στα ερωτήματα των πολιτών. Εκτός βέβαια και άν έχετε την εξουσιοδότηση του Δημάρχου να κρατάτε το γραφείο < τύπου του Δήμου >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 24 Φεβρουαρίου 2011 3:11 μ.μ. ---
    Μάλλον δεν παρακολουθείς το blog κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ ή είσαι νέος και άπειρος blogger. Η κα. Καρβέλη που υπογράφει ως «Spyridoula Karveli» (επίτηδες επέλεξε τη λατινική γραμματοσειρά) το έχει δηλώσει και παλαιότερα σε άλλα σχόλιά της πως όταν υπογράφει με το όνομά της, εκπροσωπεί τον εαυτό της και μόνον.
    Είδες εσύ καμιά υπογραφή της ως διευθύντριας στα παραπάνω σχόλια; Αν την είδες πες το και σε μας να τη δούμε.
    Δεν κάνω το δικηγόρο της (ούτε καν ξέρει ποιος είμαι) αλλά πρόσεχε και λιγουλάκι στο μέλλον, πριν γράφεις τα ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν με ενοχλούν τα πικρόχολα σχόλια. 'Οπως έχω δηλώσει και παλιότερα έχω περάσει στην αντιπέρα όχθη και εύχομαι να μην περάσει κανείς από σας.Εκπροσωπώ αποκλειστικά τον ευατό μου,δεν έχω εξουσιοδότηση από κανένα αρμόδιο όργανο.Γράφω πάντα αυτά που πιστεύω,χωρίς να φοβάμαι κανέναν και τίποτα,γιατί δεν εμπλέκομαι πουθενά δεν έχω προσωπικά συμφέροντα και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό του νησιού και η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν κατάλαβα, ότι εργάζομαι στο Δήμο μου έβαλε κανένας φούμωτρο,μου έκλεισε το στόμα.
    Δεν πήρα θέση για τις αποφάσεις των αιρετών,αυτούς τους κρίνει ο λαός,κάθε τέσσερα χρόνια.
    Είστε απαράδεκτοι να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, να γράφετε ανώνυμα, να τους σχολιάζετε και να τους κατηγορείτε και σε ανύποπτο χρόνο να τους γλύφετε και να τους χτυπάτε στην πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας παρακαλώ ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Ο καθένας μας γράφει την δική του άποψη και εκπροσωπεί τον εαυτό του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.
    Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω την δική σας γνώμη σχετικά με κάποιες απορίες που έχω...
    α)Καταρχήν ποιος τοποθέτησε τις συγκεκριμένες πινακίδες;
    β)Ποιος ορίζει τα πρόστιμα και σε ποιον πρέπει να επιβληθούν;(Μόνο σε αυτούς που αντιπαθούμε και κάνοντας τα "στραβά" μάτια σε αυτούς που συμπαθούμε;)
    γ)Μήπως με αυτήν την πινακίδα προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν "ρουφιάνους" και να καρφώνουμε μόνοι μας τους συμπολίτες μας ή καλύτερα να αλληλοκαρφωνόμαστε; (Γιατί μόνο έτσι θα γίνονται γνωστοί οι "παραβάτες")
    δ)Σε κάποιες γειτονιές είχαν τοποθετηθεί κάδοι απορριμμάτων. Ας μας απαντήσει κάποιος ποιος ήταν αυτός που τους πέταξε-απομάκρυνε με το έτσι θέλω, χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια αρχή;
    Είναι καλύτερα να βλέπουν τις σακούλες σκισμένες και σκορπισμένα τα σκουπίδια στον δρόμο, από το να είναι μέσα στους ειδικούς κάδους;
    ε)Ποιος μπορεί να μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους και να τους δώσει να καταλάβουν επιτέλους πως οι γειτονιά δεν είναι ιδιωτική τους αυλή, για να κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν;
    στ)Να τους πει πως κανένας κάδος δεν είχε τοποθετηθεί ακριβώς έξω από κάποια πόρτα (πάντα υπήρχε κάποια απόσταση), πως υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στις γειτονιές στα οποία πρέπει κάποιος να τοποθετήσει τα σκουπίδια του και αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και ποτέ κανείς μέχρι τώρα δεν είχε καμία αντίρρηση;
    ζ)Όσοι τοποθετούν τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους και κλείνουν τα καπάκι δεν ενοχλούν κανέναν και δεν δημιουργούν πρόβλημα. Δεν συμφωνείτε με την άποψή μου;
    Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε το καλό του τόπου μας. Αγαπάμε το νησί μας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.
    Αυτό όμως θα το καταφέρουμε αν μείνουμε ενωμένοι, αν αγωνιστούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση και όχι προσπαθώντας να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου.
    Και σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για την καθαριότητα του νησιού είναι η ανακύκλωση...
    Ας στρέψουμε λοιπόν όλοι προς τα εκεί το βλέμμα μας...
    Σας ευχαριστώ
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.