Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Kινδυνεύει η περιοχή «Κάστρο» Σκοπέλου

Κινδυνεύει και  αυτό το τμήμα από τη ρωγμή
Η περιοχή «Κάστρο» από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, η οποία το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου και αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα.
Αποκλεισμένος ο Άγιος Νικόλαος
Η μακροχρόνια διάβρωση έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών στο κατάστρωμα, κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές βλάβες στα μνημεία, αλλά μπορεί να αποβούν και μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο και τον υφυπουργό κ. Γ. Νικιτιάδη, έχει ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου για να αντιμετωπισθεί εγκαίρως το πρόβλημα.

15 σχόλια:

  1. Δήμαρχε,μην περιμένεις χρήματα από το Υπουργείο.
    Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κινηθεί άμεσα με την διαδικασία του κατεπείγοντος,κινδυνεύει η καλύτερη περιοχή του νησιού.Ξεκίνησε αμέσως την σύνταξη μελέτης και σταμάτησε οποιαδήποτε πληρωμή,μετέφερε χρήματα στο σωστό προορισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το στολιδι του νησιου μας!!!!μη το αφησουμε ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και αξιζει το κοπο ακομη και αφιλοκερδως σκοπελιτες μαστοροι να βοηθησουν και ολοι μας αυτη ειναι η κληρονομια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 6.55ΜΜ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΧΓΩΡΕΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαννης Δημ Τζωρτζης17 Μαρτίου 2011 στις 9:11 π.μ.

    Απολυτο δικιο εχει ο Τιγρης πρεπει να συζητηθει στο αυριανο δημοτικο συμβουλιο και να παρθουν αποφασεις γιατι οχι μονο θα πεσει (το πεσμενο!!!) αλλα θα παρασυρει μαζι του και ανθρωπους και μετα θα ψαχνουν να βρουν ποιοι ειναι οι υπευθυνοι προτεινω στον κ.Πουλιο επειδη γνωριζω οτι παρισταται σε καθε δημοτικο συμβουλιο αν ειναι δυνατον να παρουσιασει αυριο στο δημοτικο συμβουλιο φωτωτυπιες του Τιγρη και ολων των αλλων Σκοπελιτων οι οποιοι μεχρι αυριο θα εχουν γραψει τα σχολια τους
    Υ.Γ Γιωργο σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια, πρέπει να γίνει κάτι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Οταν είχε υποχωρήση το έδαφος λίγο παρακάτω,εξαιτίας της γραφειοκρατίας πήρε οκτώ χρόνια για να φτιαχτεί,αυτή την φορά δεν μπορεί να περιμένει γιατί θα πέσουν και τα σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω σχόλια. Πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα και στο σημερινό συμβούλιο να παρθούν αποφάσεις, όπως επίσης να εξαιρεθεί η Σκόπελος από το νατούρα τουλάχιστον όσον αφορά τη ζώνη των 500 μέτρων. Αν ο κ. Γιώργος μπορεί να μεταφέρει και τα ανάλογα σχόλια. Αν καθυστερήσουμε μαζί με το Κάστρο θα εξαφανιστούν και τα μικρά χτήματα πολλών, όχι προνομιούχων, για να γίνουν πεσκέσι σε έχοντες και κατέχοντες!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ 8:51
    θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό (θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και αντισυνταγματικό) ένα μέσο επικοινωνίας να παρεμβαίνει στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να μεταφέρουμε το θέμα στο Δ.Σ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την εφημερίδα.
    Η ανάρτηση αυτή και άλλη μία στις 3/1/2011 ανέδειξε το θέμα το οποίο αναδημοσιεύθηκε και σε άλλα έντυπα. Εδώ εμείς τελειώνουμε...
    Και κάτι ακόμα: Ο δήμαρχος και τα στελέχη του και γνωρίζουν το θέμα πολύ καλά και το blog διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τους παραπάνω φίλους...!
    H αμεσότητα δράσης στη συγκεκριμένη πλευρά είναι απαραίτητη. Το μέρος αυτό είναι το πρώτο "στολίδι" που αντικρίζει κανείς ερχόμενος με πλοίο στο λιμάνι..! Οι καθυστερήσεις του παρελθόντος με την Παναγία του Πύργου κόστισαν τα διπλάσια σε επισκευές..ας μην αναφέρουμε το πόσο αντιαισθητικό φαινόταν και μαρτυρούσε την πλήρη ανευθυνότητα και απάθεια της υπεύθυνης αρχής..!
    Λάθη του παρελθόντος, λογικά, βοηθούν στο να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, όμοιες καταστάσεις...! Ας μην είμαστε ο Δήμος που θα καταρρίψει αυτόν τον κανόνα....έλεος....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννης Δημ Τζωρτζης18 Μαρτίου 2011 στις 10:43 π.μ.

    ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ
    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ BLOG EAN ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΙΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    Υ.Γ ΩΡΑΙΑ!!! ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ BLOG ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε, "17Μαρτίου 11:02ΜΜ" δεν πιστεύω οτι η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του έργου πίσω από την Παναγίτσα οφειλόταν στην γραφειοκρατία. Σκέψου ποιος ήταν Δήμαρχος την τετραετία 2003-2006 και θα βρεις την απάντηση στην καθυστέρηση. Σκέψου επίσης αν εκείνος ο Δήμαρχος έκανε κανένα άλλο έργο στο νησί. Αυτή είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Η ανικανότητα των υπέυθυνων πάντα βαφτίζεται γραφειοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος είπε την βραδιά της νίκης του κ.Μιχελή ότι "Η λάσπη επιστρέφει σε αυτούς που την εκτοξέυουν."
    Λίγη λάσπη όμως δεν έριξε για να γίνει κανένα έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΔΩ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η UNESCO Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ
    ,,Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. ΚΤΛ ΚΤΛ,,
    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.
    Υ.Γ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΙΧΑΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποσο υπολογιζετε το κοστος της επισκευης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Σκόπελος ήταν από τα πιο παραδοσιακά και με ιδιάτερη αρχιτεκτονική νησιά, όποιος δεί τις φωτογραφίες που έχουν στην εφορία αλλά και νεότερες θα καταλάβει το γιατί,ευτυχώς κατί έχει ακόμα απομείνει. Η άναρχη δόμηση μέσα στον παραδοσιακό οικισμό, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο δόμησης και το υψηλό κόστος συντήρησης και επισκεύης των σπιτιών στο κάστρο και γενικά μέσα στον οικισμό,αφού όλες οι μεταφορές γίνονται με μουλάρια,συνετέλεσαν σιγά-σιγά στην αλλοίωση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Σκοπέλου.Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν πουλήσει τα σπίτια τους και τα έχουν πάρει ξένοι,ευτυχώς τις περισσότερες φορές σέβονται την παράδοση, γιατί βέβαια έχουν και τα λεφτά και μπορεί να την ακολουθήσουν.Εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να στραφούμε στην διατήρηση του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής ιδιατερότητας που είχε η Σκόπελος και να δωθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ή σε αυτούς που ήθελαν να χτίσουν καινούργια.Άλλα νησιά δεν έχουν ούτε παράλίες ούτε πράσινο, έχουν όμως πολύ ωραίους και προσεγμένους οικισμούς και η ξένοι πάνε να δούνε κάτι το ιδιατερο που δεν υπάρχει στις πόλεις τους.
    ΤΙΓΡΗ η υπουργός που αναφέρεις σε εκέινα τα μεκιάνια έπαιζε όταν ήταν μικρή, η ματαιοδοξία της και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της σταμάτησαν από την στιγμή που αποκαταστάθηκε η υστεροφημία του πατέρα της. ΕΠΑΜΕΙΝΩΔΑΣ THE GREAT !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.