Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Διευκρινιστική δήλωση του Κώστα Καρτάλη για την απαγόρευση δόμησης σε περιοχές με κλίση 40%

Ο βουλευτής Μαγνησίας
Κώστας Καρτάλης
Με αφορμή ερωτήματα κατοίκων των Bορείων Σποράδων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης διευκρινίζει ότι η ρύθμιση η οποία ψηφίσθηκε σήμερα 9.3.2011 για την απαγόρευση δόμησης σε νησιωτικές περιοχές με κλίση άνω του 40%, ΔΕΝ αφορά στα νησιά των Σποράδων. Αφορά 24 μικρά νησιά του Αιγαίου που ανήκαν στη διοικητική δικαιοδοσία του καταργηθέντος σήμερα Υπουργείου Αιγαίου. Οιαδήποτε άλλη πληροφορία που διακινείται ως προς το παραπάνω, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

6 σχόλια:

  1. Θα μπορούσε ο κ. Καρτάλης να μας πληροφορήσει τι θα γίνει με τις παρεκκλίσεις στα νησιά των Β. Σποράδων; Κάποιος π.χ. που έχει ένα και μοναδικό χτήμα δύο στεμμάτων θα μπορεί να χτίσει ή το μόνο που του απομένει είναι να αγοράσει μια σκηνή; Η απορία μου δεν είναι προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων αλλά αγωνία ουσίας. θα είμαι ευγνώμων αν έχω μια σαφή απάντηση. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά ο κ. Καρτάλης έκανε διευκρινιστική δήλωση. Υπάρχουν "καλοθελητές" που μας τρέλλαναν σήμερα με την παραπληροφόρηση που δημοσιεύουν σε Blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα στο ίντερνετ πως η κ. Μπιρμπίλη λέει όχι στις παρεκκλίσεις σε οικόπεδα μέσα στο Natura υποστηρίζοντας ότι: "Η κατάτμηση ουσιαστικά εξυπηρετούσε πάντα αλισιβερίσια ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τους πολίτες. Αυτό ήταν που έκανε πάντα την κατάτμηση και με αυτό το νομοσχέδιο, με αυτή τη διάταξη και με την τροποποίηση αυτό το πράγμα καταργείται..."
    Το μοναδικό ακίνητο που έχω είναι ένα χτήμα δύο στρεμμάτων εντός ορίου ζώνης χαρισμένο από τον πατέρα μου. Ονειρευόμουν κάποια στιγμή να καταφέρω χτίσω ένα σπίτι.
    Θέλω να ρωτήσω πού η κ. Μπιρμπίλη βρίσκει το αλισιβερίσι. Το μοναδικό που καταφέρνει μ' αυτό το νομοσχέδιο είναι να το όνειρό μου να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα.
    Υποστηρίζουν ότι έτσι προστατεύουν την βιοποικιλότητα. Μα στα νησιά μας υπάρχουν τόσες δασικές εκτάσεις γι' αυτό. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να είναι μέσα στο natura και όσα χτήματα απέχουν μόνο 500 μ. από τον οικισμό;
    Έτσι θεωρούν ότι θα προστατέψουν τα πετεινά του ουρανού που στο κάτω-κάτω μέσα απ' τα γραφεία τους μόνο από φωτογραφίες τα γνωρίζουν; Τα νοιάζονται περισσότερο από εμάς που ζούμε μέσα στη φύση;
    Γιατί μας γυρνούν την πλάτη ακυρώνοντας ουσιαστικά το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο;
    Ας ξέρουν όμως ότι το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς στο διηνεκές όταν ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης.
    Φυσικά αυτό το νομοσχέδιο είναι η σταγόνα στο ποτήρι-ήδη μας έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης- είναι αυτό που μας καταργεί την δυνατότητα τουλάχιστον να ονειρευόμαστε στο χτήμα που με κόπο αποχτήσαμε να χτίσουμε ένα δικό μας σπίτι.
    Δεν ξέρω, μα θα ήθελα να έχω μιαν απάντηση και πολύ περισσότερο λύση στο πρόβλημά μου, που δεν είναι μόνο δικό μου, από κάποιο πολιτικό πρόσωπο και να νοιώσω ότι κάνω λάθος και μπορούμε ακόμα να εμπιστευόμαστε αυτούς που εμείς εκλέξαμε να μας εκπροσωπούν να μας υποστηρίζουν και κυρίως να μη μας απογοητεύουν...
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί ο κ. Καρτάλης να απαντήσει τι γίνεται με τη ζώνη των 500 μέτρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τον παραπανω ονειρα πουλια μου ταξιδιαρικα..τωρα τους ψηφισες..ευχομαι το ονειρο σου να γινει πραγματικοτητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένουμε την απάντηση του κ. Καρτάλη για την ζώνη των 500 μέτρων. Τον έχουμε εμπιστευτεί και θέλουμε μια απάντηση πριν να είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.