Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σημαντική πρόοδος για το έργο του α/δ Σκιάθου

Περί τα τέλη Απριλίου 2011 εκτιμάται ότι θα γίνει η δημοπράτηση του έργου «Επέκταση δαπέδου στάθμευσης Αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχιόδρομου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου» με συνολική δαπάνη (με ΦΠΑ) 18.5 εκατομύρια ευρώ. Αυτό προκύπτει από ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων του Υπουργείου Υποδομών προς το Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη, σε συνέχεια της συνεδρίασης με τους βουλευτές για τα...
θέματα της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος, την περασμένη Δευτέρα.
Το έργο αφορά στην κατασκευή των αναγκαίων έργων για την επέκταση του Δαπέδου Στάθμευσης αεροσκαφών, την κατασκευή νέου συνδετήριου τροχιόδρομου και την ανακατασκευή του υφιστάμενου, την επέκταση του διαδρόμου προς Βορρά στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου, την αποκατάσταση του θιγομένου οδικού δικτύου της περιοχής, τα απαιτούμενα έργα αποστράγγισης και αποχέτευσης των ομβρίων της περιοχής των έργων καθώς και τις απαιτούμενες Η/Μ εγκαταστάσεις. Στο έργο περιλαμβάνονται επιπλέον οι εργασίες αποκατάστασης ανενεργού λατομείου στη θέση "Κρατέριτσα – Ξάνεμο" 900 μέτρα περίπου σε ευθεία απόσταση ανατολικά του Αερολιμένα, όπου προβλέπεται να απορροφηθεί η πλειοψηφία των πλεοναζόντων προϊόντων εκσκαφών των έργων του Αερολιμένα. Σημειώνεται ότι το Φεβρουάριο 2011 το Συμβούλιο Έργων Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) ενέκρινε τον έλεγχο πληρότητας και την επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης του έργου, ενώ το Υπουργείο Υποδομών έχει από 15/12/2010 προχωρήσει στην προκαταρκτική προκήρυξη του έργου για σύντμηση του χρόνου δημοπράτησής του.
Όπως δηλώνει ο Κ. Καρτάλης «Είμαστε ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση ενός πολύ κρίσιμου αναπτυξιακού έργου. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.