Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

H τουριστική ακίνητη περιουσία του Δημοσίου

Με την Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Αυγή Μαρκοπούλου και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπρου συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης. Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε από πλευράς ΕΤΑ το σχέδιο για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων ιδιοκτησίας της στη Μαγνησία:
1) Ακτή Αλυκών 2) Παραδοσιακά κτίρια στη Μακρυνίτσα (Αρχοντικά Ξηραδάκη και Μουσλή) 3) τα Ξενία Τσαγκαράδας και Σκιάθου 4) το τουριστικό περίπτερο Ζαγοράς 5) το κτήμα στα Καλά Νερά 6) έκταση στη Δράκεια 7) κτήμα Κουκουναριών Σκιάθου 8) Κτήμα Ξυνόβρυσης Πηλίου 9) Τουριστικό Περίπτερο Σκοπέλου και 10) Κτήμα Δρακοντόσχημα Σκοπέλου.
Για κάθε ένα από τα περιουσιακά...
στοιχεία θα ακολουθηθεί διαφορετική προσέγγιση αξιοποίησης ανάλογα με την τουριστική τους σημασία, ενώ κάποια θα παραχωρηθούν – άνευ ανταλλάγματος - στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης «Κάναμε μία πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑ στη Μαγνησία που είναι εντυπωσιακή ως προς το εύρος της περιουσίας του Δημοσίου στη Μαγνησία σε ό,τι αφορά τουριστικά ακίνητα. Κάναμε επίσης μία αναλυτική εξέταση των δυνατοτήτων αξιοποίησης των ακινήτων είτε στο πλαίσιο ιδιωτικών επενδύσεων ή σε συνεργασία με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Θα ακολουθήσει εξειδίκευση των προθέσεων της ΕΤΑ, είναι βέβαιο όμως ότι ακίνητα όπως τα Ξενία Τσαγκαράδας και Σκιάθου καθώς και το κτήμα στα Καλά Νερά θα ακολουθήσουν το δρόμο των διαγωνισμών για την προσέλκυση επενδυτών. Σε ό,τι αφορά στην Ακτή Αλυκών, η πρόθεση της ΕΤΑ είναι να παραχωρηθεί άμεσα στο Δήμο Βόλου που ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με ενέργειες του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει ήδη διεκδικήσει τη μακρόχρονη παραχώρηση της Ακτής. Μας απασχόλησε επίσης το μέλλον του Πανθεσσαλικού Σταδίου που όπως είναι γνωστό περιήλθε στην ΕΤΑ μετά την συγχώνευση της με την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα.»

7 σχόλια:

  1. Πού είσασταν εδώ και 40 χρόνια;Δεν αναφέρομαι στον κ.Καρτάλη είναι πολύ νέος.
    Δεν προλαβαίνατε από το πολύ φαγοπότι τώρα που απόμειναν τα αποφάγια αρχίσατε να ψάχνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα περισσότερα βουνά κάποιοι "έξυπνοι" έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα σύρματοπλέγματα και τα έχουν κάνει δικά τους και κάποιοι άλλοι έχουν κτίσει μέσα στις παραλίες και έχουν εξαφανίσει τα παλιά μονοπάτια για να τις κάνουν δικές τους, στην Σκόπελο και σε όλη την Ελλάδα.
    Τί θα βρούμε να ξεπουλήσουμε όταν το 40% της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας είναι καταπατημένο με την ανοχή όλων μας και περισσότερο των πολιτικών μας όπου μαζί τα τρώγανε (π.χ. Βατοπέδι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΤΟΣ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.

    [ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ] ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.....


    ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου που απαρτίζετε από τόσους νομικούς θα φροντίσει να εφαρμοστούν οι νόμοι για τις παραλίες και τις ακτές και να γίνουν ευδιάκριτα μονοπάτια για όλες τις παραλίες.

    "Ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν δημόσια κοινόχρηστα πράγματα, που ανήκουν κατά κυριότητα και εξ’ αδιαιρέτου σε όλους μας, κατ’ ισομοιρία.
    Τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκλείει την ακώλυτη και ελεύθερη πρόσβαση και απόλαυσή τους, που είναι από τη φύση, βασικός και κύριος προορισμός τους.
    Αυτή είναι η επίσημη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) – διατυπωμένη την 30η Μαΐου 2007 και θεμελιωμένη στο Σύνταγμα (άρθρο 24), νόμους, το κοινοτικό δίκαιο και αποφάσεις του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας (ΣτΕ 3346/99)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι μόνο η παραλια της Καστάνη. Είναι και η παραλία της Αντρίνας που έχει εξαφανιστεί.Αν κανω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά ισχύει το φαινόμενο της "ιδιωτικοποίησης" των παραλιών.Ο νόμος 2971/2001 περί αιγιαλόυ και παραλίας δεν τέθηκε σε ισχύ ούτε για τα κτίσματα ούτε για τους φράχτες που φτάνουν ως την θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.