Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 100 χρόνια μετά…

Το Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μεταξύ των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει και που σκοπό έχουν την προβολή και προώθηση του Παπαδιαμαντικού έργου, ανταποκρίνεται και συμμετέχει, όπου κληθεί ανά την Ελλάδα, σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Σκιαθίτη Λογοτέχνη.
Στο πλαίσιο αυτό της ενεργούς συμμετοχής και συμβολής στη πραγματοποίηση Παπαδιαμαντικών εκδηλώσεων θα μεταβεί, εκπροσωπώντας το, η Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη κα Αθηνά Παπαγεωργίου στο Αγρίνιο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση – αφιέρωμα με τίτλο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 1851-1911, 100 χρόνια μετά…».
Την εκδήλωση διοργανώνει το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου την Τετάρτη 13-4-2011 και ώρα 20:00 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Η κα Αθηνά Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει...
με λόγο και εικόνα το ιστορικό του Μουσείου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο και θα ξεναγήσει νοερά τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης στο πατρικό σπίτι του συγγραφέα όπου έζησε, μεγάλωσε και άφησε την τελευταία πνοή στη Σκιάθο.
Θα συνταξιδέψει για το Αγρίνιο επίσης και ο Σκιαθίτης Θεολόγος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Κων. Κουτούμπας, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και θα ψάλλει μια επιλογή από τα υμνογραφήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ.Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ή ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε το Λαογραφικό Μουσείο και η ΔΕΠΑΣ κάνανε και κάτι εκδηλώσεις ανάλογες στη Σκόπελο.
    Υπηρχαν βέβαια και τα κατάλληλα στελέχη με μόρφωση και κατάρτιση. Κοντεύουμε να τα ξεχάσουμε όλα πια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.