Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Το μοναδικό δαμάσκηνο Σκοπέλου

Συγκέντρωση - συζήτηση για το δαμάσκηνο Σκοπέλου και τα προβλήματά του έγινε στη Σκόπελο όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, την ΚΕΚΑΝΕΜ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η αντιδήμαρχος κα Αγγελέτου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκούρας, η τοπική...
σύμβουλος κα Παπαχρήστου και πολλοί δαμασκηνοπαραγωγοί.
Στόχος ήταν η ανάδειξη των κυριωτέρων προβλημάτων και η ενίσχυση του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα ενός προϊόντος, που στο παρελθόν ήταν πολύ δημοφιλές, αλλά σήμερα, η καλλιέργειά του έχει ατονήσει.
Από τα προβλήματα που τέθηκαν είναι χαμηλή τιμή, το κόστος ασφάλισης, η έλλειψη καναλιών διανομής, η τεχνογνωσία και η τεχνική υποστήριξη, η μικρή, δαπανηρη παραγωγή, η διακίνηση του προϊόντος με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), η σωστή τυποποίησή του και βέβαια, η διαφήμισή του, εντός και εκτός της χώρας.
Ο Δήμος Σκοπέλου θέλοντας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας δαμάσκηνου, δεσμεύεται για την παροχή κάθε βοήθειας, είτε αυτή έχει να κάνει με την παροχή τεχνογνωσίας, είτε με την διεκδίκηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε με ο,τιδήποτε άλλο.

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    ΤΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

    ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μοναδικό δαμάσκηνο...Ο τίτλος ελπίζω να μην είναι προφητικός και κάποτε είναι είδος προς εξαφάνιση τα δαμάσκηνα Σκοπέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.