Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα Comenius

συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου
Το πρόγραμμα Comenius προορίζεται για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πήρε την ονομασία του από έναν φιλόσοφο του 17ου αιώνα από τη Μοραβία, ο οποίος πίστευε ότι το σχολείο πρέπει να ανοιχτεί στον έξω κόσμο. Στο πνεύμα αυτό, το πρόγραμμα βοηθά τα σχολεία να αναπτύξουν συνεργασίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες, είτε μέσω επισκέψεων είτε μέσω της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να στηρίξει και να προβάλει την πολυμορφία και την αξία της Ευρωπαϊκής κουλτούρας στους νέους και στους εκπαιδευτικούς, καθώς και να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις που είναι αναγκαίες για την προσωπική τους εξέλιξη, τη μελλοντική τους απασχόληση και την ενεργό συμμετοχή τους ως Ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον καλλιεργεί την γλωσσομάθεια. Το πρόγραμμα Comenius το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου συμμετέχει...
σε πολυμερή σύμπραξη Comenius με θέμα "Fit For Jobs In Europe" και συνεργάζεται με σχολεία από τις χώρες: Γερμανία (συντονίστρια χώρα), Πολωνία, Εσθονία, Ολλανδία, Ισπανία, Ουγγαρία και Γαλλία. Η γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι τα Αγγλικά. Η σύμπραξη είναι διετούς διάρκειας κατά την οποία γίνονται και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των σχολείων-εταίρων. Μέχρι τώρα, μαθητές της ομάδας Comenius του Λυκείου Σκοπέλου συνοδευόμενοι από καθηγητές έχουν ταξιδέψει και φιλοξενηθεί από τα αντίστοιχα σχολεία της Εσθονίας, Γερμανίας και Ουγγαρίας.
Από τις 4-8 Απριλίου 12 μαθητές και 5 καθηγητές από τα σχολεία-εταίρους 3 χωρών (Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία) επισκέφτηκαν το νησί μας και φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών της ομαδας Comenius. Με βάση το πρόγραμμα, οι μαθητές ασχολήθηκαν με το θέμα του τουρισμού και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτόν. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ομάδας Comenius οι μαθητές επισκέφθηκαν επιχειρήσεις του νησιού που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις θεμάτων σχετικών με το αντικείμενό μας και συζητήσεις όπως και σύνδεση με το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας μέσω Skype.
Το βράδυ της Τρίτης 5 Απριλίου έγινε εκδήλωση καλωσορίσματος και οι οικογένειες που φιλοξενούσαν τους αλλοδαπούς μαθητές ετοίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, για μια Ελληνική/Σκοπελίτικη βραδιά. Παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας Comenius για το σχολικό έτος 2010-2011 θα γίνει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Τα παιδιά αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους επισκέφτηκαν το χωριό της Σκοπέλου, έκαναν περίπατο σε μερικές παραλίες και γνώρισαν τη φύση του νησιού.
Ο ενθουσιασμός των μαθητών της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος και οι φιλοξενούμενοι μαθητές/καθηγητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν οπωσδήποτε για καλοκαιρινές διακοπές!


Comenius Team//Skopelos

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ; Ή ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.