Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δυνατότητα στους Δήμους για την προετοιμασία και υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με Κ. Παταβούκα
Με τον Ειδικό Γραμματέα Αθλησης του Υπουργείου Υγείας Κώστα Παταβούκα συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και συζήτησαν για τη δυνατότητα οργάνωσης προγραμμάτων άθλησης και υγείας στη Μαγνησία.
Σύμφωνα με τον κ. Παταβούκα το Υπουργείο Υγείας θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους για την προετοιμασία και υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων άθλησης που θα επιδιώκουν την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος μίας περιοχής (π.χ. ορειβασία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, κωπηλασία, κ.α.), τη σύνδεση τους με τουριστικές δράσεις της περιοχής, την προστασία της υγείας αλλά και την αξιοποίηση της αθλητικής παράδοσης που συναντάται σε μία περιοχή. Τα προγράμματα αυτά θα πρέπει...
να επιδιώκουν και καινοτόμες δράσεις και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές ή και να οδηγούν και στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων μικρής κλίμακας.
Τα προγράμματα θα εκτελούνται από τους Δήμους μέσα από προγραμματικές συμφωνίες που θα καταρτιστούν με το Υπουργείο Υγείας με το τελευταίο να αναλαμβάνει σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης.
Ο Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι στη Μαγνησία δίνεται η δυνατότητα για μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων τέτοιας μορφής και ότι ήδη υπάρχει σχετική παράδοση που μπορεί να ενισχυθεί μέσα από μία οργανωμένη συζήτηση με τις δημοτικές αρχές αλλά και με την επικουρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάλεσε δε τον κ. Παταβούκα να επισκεφθεί τη Μαγνησία και να ενημερώσει σε ειδική εκδήλωση τους Δημάρχους του Νομού για τις δυνατότητες που προσφέρονται αλλά κυρίως για τις αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας των προτάσεων. Συμφωνήθηκε ότι θα επιδιωχθεί η σχετική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Μαίου.

2 σχόλια:

  1. KYΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΑΚΤΟΠΛΩΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΩΡΕΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΣΟ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑΧΥΠΛΟΩ ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ,ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΕΡΩΠΟΡΙΚΑ ΠΡΑΚΤΩΡΙΑ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΓΓΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.