Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο Κ. Καρτάλης για την αντιπυρική περίοδο

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Διοικητή Ν. Μιχαλάκη και τους αξιωματικούς για την προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκε η επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό (μόνιμο και εποχιακό), η επάρκεια σε επίγεια μέσα, ο ειδικότερος σχεδιασμός για τις Σποράδες, η ανταπόκριση των Δήμων της Μαγνησίας στο θέμα της προληπτικής προστασίας, ο σχεδιασμός των εναέριων μέσων αλλά και το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής στο Βόλο και η προστασία των περιαστικών δασών του Βόλου (Γορίτσα, Επισκοπή, κ.α.).
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του συντονισμού μεταξύ...
της κρατικής διοίκησης, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να είναι σαφής η νέα κατανομή αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη. Όπως σημείωσε ο Κ. Καρτάλης: «Από τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ικανοποιητική επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό και άρτια οργανωτική συγκρότηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Διαπιστώθηκε επίσης ανάγκη για την άμεση συντήρηση των επίγειων μέσων με την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και για την αποσαφήνιση του σχεδίου των εναέριων μέσων που θα πρέπει να προβλέπει τη διάθεση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών με έδρα το α/δ της Νέας Αγχιάλου και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με έδρα είτε την Αγχίαλο ή τις Σποράδες. Ένα συμπέρασμα που αποκόμισα είναι ότι πρέπει πολύ γρήγορα να αποσαφηνισθούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των επιπέδων της διοίκησης. Έχω καταθέσει σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά στο ειδικότερο θέμα του κτιρίου της Πυροσβεστικής στο Βόλο, οι πιστώσεις δεν λείπουν και με τη νέα λύση που προτείνει ο Δήμος Βόλου, η εκτίμηση είναι ότι το θέμα οδεύει προς επίλυση»
Τέλος ο Κ. Καρτάλης είχε μία ανοικτή συζήτηση με το στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και έκανε ειδική αναφορά στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιλύει το ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών. 

2 σχόλια:

  1. Εκλογες ερχονται αυτο δειχνει τουλαχιστον η υπερκινητικοτητα του κυριου καρταλη και η τοση ευαισθησια για ολα.Βεβαια και η δημοσιοτητα ακολουθα την ευαισθησια του κυριου καρταλη παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσευχές να έχει άπνοια όλο το καλοκαίρι και να βρέχει πολύ αργά τη νύχτα μέρα παρά μέρα.
    Το παραπάνω για όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.