Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ένωση Γονέων Σκιάθου

Την Tετάρτη 13/04/2011 και σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης με τους φορείς της Δευτεροβάθμιας Διοίκησης, της Περιφέρειας, του Δήμου και αφού οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Διοίκησης κ.κ. Παπαϊωάννου και Αθανασούλης τήρησαν την υπόσχεση τους και επισκέφτηκαν το νησί μας, έγινε ανοιχτή συζήτηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο με θέματα εξειδικευμένα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Παραβρέθηκαν εκτός των προαναφερθέντων, όλοι οι σύλλογοι, Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος και τα μέλη της σχολικής Επιτροπής και αρκετοί γονείς της πρωτοβάθμιας.
Τα προβλήματα που τέθηκαν ήταν κτηριακά και λειτουργικά και για...
μεν τα νηπιαγωγεία, για το κτηριακό, ζητήθηκε η στήριξη των παρευρισκομένων όσο και των βουλευτών του νομού, για να τελειώσει το θέμα του 3ου νηπιαγωγείου που τόσο κοντά στην λύση του βρίσκεται.
Το 1ο δημοτικό αναφέρθηκε στην ανάγκη των κτηριακών επισκευών όσο και στη στελέχωση του αφού ανήκει στα 800 πιλοτικά σχολειά.
Το ειδικό αναφέρθηκε τόσο στην στελέχωση, οργάνωση όσο και στην μεγάλη ανάγκη κατασκευής νέου κτηρίου για αυτά τα παιδιά.
Στο τέλος το 2ο Δημοτικό στάθηκε στις ατέλειες του κατά τα άλλα νέου κτηρίου, όσο και στην έγκαιρη και πλήρη στελέχωση απ’ την αρχή της χρονιάς.
Τα θέματα αυτά αναπτύχθηκαν από τους Διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων.
Ακόμη όπως από τους περισσότερους φορείς ακούστηκαν έτσι και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σκιάθου ανέπτυξε τα ζητήματα της ιατρικής εξέτασης των μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την αναγκαιότητα ύπαρξης παιδοψυχολόγου, όσο και το οικονομικό πρόβλημα στις μετακινήσεις των μαθητών τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για άλλους σκοπούς.
Οι κ.κ. Προϊστάμενοι άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα και τις προτάσεις, έκαναν λεπτομερή ενημέρωση για την λειτουργία των καλλιτεχνικών σχολείων, μίλησαν για την οργάνωση και την στελέχωση των σχολείων όπως και για την ανάγκη συνεργασίας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοίκησης για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών.
Την επόμενη διευθυντής και προϊστάμενοι επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία του νησιού και εξακρίβωσαν από κοντά τα προβλήματα και κατόπιν μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Σκιάθου συνάντησαν τον Δήμαρχο κ. Νίκο Πλωμαρίτη, όπου έγινε ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων.
Η Ένωσης Γονέων Σκιάθου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους δυο καλεσμένους όσο και την συντονίστρια κα Χονδρονικολή που για άλλη μια φορά προσέφερε τις υπηρεσίες της.
Με αφορμή αυτών των ανακοινώσεων η Ένωσης Γονέων Σκιάθου θέλει να κάνει δυο σχόλια.
Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να μην θεωρούν τα νησιά μας σαν τόπους «εξορίας» και ότι οι γονείς και τα παιδιά είναι οι μόνοι που δεν φταίνε τόσο για την ποιότητα όσο και για το κόστος της συγκοινωνίας και τους καλούμε από κοινού να παλέψουμε για αλλαγή αυτής της κατάστασης.
Και με ευκαιρία θέλουμε να σχολιάσουμε την 3ωρη καθυστέρηση του πλοίου για να εξυπηρετήσει σχολείο που για πολλά χρόνια προτιμά την Σκιάθο για την εκπαιδευτική του εκδρομή (αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και το ευχαριστούμε), όμως σε ανάλογο αίτημα μας στην εταιρεία για καθυστέρηση ¼ της ώρας ώστε να προλάβουν παιδιά σχολείου μας να φτάσουν στο πλοίο με ασφάλεια, δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία επικαλώντας νόμους ναυσιπλοΐας.
H Ένωση Γονέων Σκιάθου εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.