Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αντιδράσεις σε τυχόν αλλαγές...

Ο κ. Ν. Πλωμαρίτης
Έντονες θα είναι οι αντιδράσεις του Δημάρχου Σκιάθου και δημοτικών συμβούλων, σε περίπτωση που επαληθευθούν οι πληροφορίες, που θέλουν την κα Γερακούδη να μην λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την λιμενική επιτροπή και να τοποθετεί άλλα μέλη.
Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Σκιάθου κ. Νίκο Πλωμαρίτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μας είπε:
«Θέλουμε η κα Γερακούδη να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχουν εκλέξει οι Σκιαθίτες. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και...
η Γενική Γραμματέας ελέγχει τη νομιμότητα αυτής της απόφασης. Ο πρωθυπουργός είναι υπέρ της διαφάνειας, των θεσμών και των αποφάσεων των εκλεγμένων οργάνων...
Δυστυχώς, τοπικοί παράγοντες που έχουν βρεθεί στο περιθώριο από την κοινωνία της Σκιάθου, προσπαθούν να γίνουν ρυθμιστές της. Οι ίδιοι έχουν παρασύρει και τη Γενική Γραμματέα. Θα μπορούσε η κα Γερακούδη, αν είχε αντιρρήσεις για κάποιο μέλος ή άλλη πρόταση να συνεννοηθεί με τους αιρετούς του νησιού. Έχω την εντύπωση ότι απαξιεί τα νησιά μας... Οι Δήμοι προτείνουν ανθρώπους με τους οποίους θεωρούν ότι μπορούν να συνεργαστούν.
Δεν μπορεί μερικοί να καπηλεύονται ονόματα βουλευτών της Μαγνησίας και της Γενικής Γραμματέως... Αν επαληθευθούν οι πληροφορίες σκεφτόμαστε ακόμα και παραιτήσεις.»

9 σχόλια:

  1. Kαι από που προκύπτει το δικαίωμα των σκιαθιτών να προτείνουν μέλος για τη Λιμενική Επιτροπή; πού το διάβασαν πάλι αυτό ; ας κοιτάξουν καλύτερα τους σχετικούς νόμους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τις σε ισχύ διατάξεις για τη σύνθεση της Λιμενική Επιτροπής ο Δήμος στον οποίο έχει έδρα το Λ.Τ προτείνει δύο μέλη, εκ των οποίων το ένα είναι αντιπρόσωπος του Δήμου για το οποίο δεσμεύεται ο περιφερειάρχης να εγκρίνει τη πρόταση του Δήμου. Το δεύτερο μέλος πρέπει να είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου ή Πλοιάρχος του Εμπ.Ναυτικού. Τόσο για το μέλος αυτό όσο και για τα άλλα 2 μέλη, ο περιφερειάρχης δεν δεσμεύεται από τις προτάσεις των δημάρχων. Επειδή το Λ.Τ.Σκοπέλου έχει στην αρμοδιότητά του και τα άλλα 2 νησιά, λογικό είναι να εκπροσωπούνται τόσο η Σκιάθος όσο και η Αλόννησος στη Λιμενική Επιτροπή. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα. Επαναλαμβάνω όμως οτι ο περιφερειάρχης δεν δεσμεύεται με τις προτάσεις των Δημάρχων. Είθισται όμως να τις εγκρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γινάτι των Δημάρχων με το Λιμενικό Ταμείο. Ο κάθε ένας Δήμαρχος θέλει να έχει δικό του Πρόεδρο. Ίσως για αυτό ο νομοθέτης προβλέπει θητεία Προέδρου τριετή, για να μην ταυτίζεται ακριβώς με τη θητεία του Δημάρχου. Από ότι ξέρω, ΜΟΝΟ ο Δήμος Σκοπέλου έχει το δικαίωμα να προτείνει ένα μέλος, χωρίς βεβαίως αυτό να είναι δεσμευτικό για τον εκάστοτε περιφερειάρχη. Προφανώς, αφού τα μέλη διορίζονται από ένα κυβερνητικό παράγοντα, προτιμώνται κομματικά προσκείμενοι κάθε φορά. Αυτά συμβαίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
    Πριν τρία και πριν έξι χρόνια που το κυβερνών κόμμα ήταν άλλο, επιλέχθηκαν αντίστοιχης κομματικής προέλευσης μέλη.
    Γιατί ξαφνικά όλα αυτά μας φαίνοντaι περίεργα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλω τους αγαπητους Σκιαθιτες να ακολουθησουν το καταστατικο οπως λεει κατα γραμα, δεν τιμα εναν Δημο μαζι και τους δημοτες να θελουν με νταηδικο τροπο να αρπαξουν το κεκτημενο μιας υπηρεσιας,οι οποια τους εχει προσφερει πολλα καλα στον τοποτους,και να αρπαξουν οπως προαναφερα για το δικοτους και μονο καλο αφηνοντασ στην ακρη Σκοπελο-Αλονησο,στο κατω κατω της γραφης παντα ειναι οι ευνοημενοι και παιρνουν την μεριδα του λεοντος,πετοντας στην ακρη με τον Χ_Ψ τροπο την Σκοπελο και τους συνοδιπορουσμας αλονησιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ.Πλώμαρίτη οι τοπικοί παράγοντες που λέτε ότι βρέθηκαν στο περιθώριο, είχαν την αποδοχή ενός μεγάλου μέρους του λαού της Σκιάθου, οπότε έχουν και αυτοί δικαίωμα να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες και κάποιες θέσεις ευθύνης για το καλό του τόπου και πιστεύουμε ότι θα το κάνουμε καλύτερα από κάποια άλλα μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλούμε να μας εξηγήσει ο κ. Πλωμαρίτης γιατί επιμένει τόσο να στηρίζει για μέλος του Λιμενικού Ταμείου κάποιον που δεν είναι καν σκιαθίτης και ούτε μένει μόνιμα στη Σκιάθο.
    Επίσης πρέπει να ξέρει οτι δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το ποιο θα είναι το μέλος, αυτό το ορίζει ο περιφερειάρχης από τον πολιτικά οικείο του χώρο.Αφού τα ξέρει όλα αυτά γιατί εκτίθεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Γενική Δ/νση Περιφέρειας Θεσσαλίας με έγγραφο προς το Δήμο Σκιάθου ζήτησε να προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου ως εκπρόσωπο του Δήμου ένα δημότη με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής Σκοπέλου.
    Μετά από αυτό το αίτημα της Περιφέρειας το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου πήρε απόφαση και πρότεινε δύο δημότες του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς έτσι είναι. Η Γενική Δ/νση Περιφέρειας Θεσσαλίας ζήτησε τον εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του για το ΛΤΣ και αφού έλαβε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ των υστέρων την απαξιώνει. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, τουλάχιστον στα δικά μας νησιά.
    Πιστεύω όλα αυτά να είναι πληροφορίες και επίσης πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας θα φτάσει στα αυτιά της κας Γερακούδη πριν πάρει την τελική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερώτηση για το Δήμο Σκιάθου:
    Πριν 6 χρόνια ποια Δημοτική Αρχή είχε προτείνει για μέλος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου τον κ. Πρεβεζάνο που υπήρξε άξιος Πρόεδρος για μια 3ετία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.