Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μήνυμα του αντιδημάρχου Σκοπέλου Γιώργου Φύβγα προς δημότες και επισκέπτες

Αγαπητοί Σκοπελίτες,
κάτοικοι και λάτρεις αυτού του όμορφου νησιού.
Το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου πριν λίγες μέρες ψήφισε το νέο Κανονισμό «Προστασίας του Περιβάλλοντος και Καθαριότητας» (κλικ) του δήμου μας. Στόχος του νέου κανονισμού είναι να διατηρούμε συνεχώς καθαρούς όλους τους χώρους του νησιού μας.
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και τα συνεχή προβλήματα στο μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου καθιστούν περισσότερο αναγκαία από ποτέ την εφαρμογή του κανονισμού. Για να...
επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η βοήθεια ΟΛΩΝ μας (κατοίκων, επαγγελματιών, αλλά και επισκεπτών) και θα πρέπει να συνεργαστούμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων
Ο Δήμος Σκοπέλου σήμερα πραγματοποιεί ανακύκλωση σε ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μαγειρικά λάδια και μπαταρίες, ενώ σύντομα η ανακύκλωση θα επεκταθεί και στο γυαλί. Αυτά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα δεν τα πετάμε στα κοινά σκουπίδια αλλά τηλεφωνούμε στον Δήμο (2424022205) ή στις κατά τόπους κοινότητες Γλώσσας (2424033502) και Κλήματος (2424033689), ώστε η αρμόδια υπηρεσία να τα παραλάβει με ραντεβού. Στα ίδια τηλέφωνα επικοινωνούμε για τα κλαδιά ή άλλα μεγάλα αντικείμενα.
Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε οποιαδήποτε απορρίμματα σε δημοτικούς ή δημόσιους χώρους ή έξω από τους κάδους αποκομιδής, μιας και στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
  1. Στη χώρα της Σκοπέλου, στις περιοχές όπου η αποκομιδή γίνεται από τον εργάτη καθαριότητας με ημίονο και στις διαδρομές του μικρού απορριμματοφόρου, οι οποίες είναι γνωστές στους κατοίκους της κάθε γειτονιάς, δεν επιτρέπεται να εναποτίθενται χύδην σκουπίδια σε κανένα δημοτικό ή δημόσιο χώρο αλλά μέσα στους κάδους που έχει τοποθετήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας. Σε όσα σημεία δεν υπάρχουν κάδοι και υπήρχε η κακή συνήθεια να αφήνονται απορρίμματα χύδην, οι κάτοικοι από δω και στο εξής θα πρέπει να φυλάσσουν τα οικιακά τους απόβλητα σε ιδιωτικούς κάδους, τους οποίους θα τοποθετούν έξω από τα σπίτια τους λίγη ώρα πριν την έλευση του μικρού απορριμματοφόρου ή του εργάτη με τον ημίονο. Στην παραλιακή ζώνη οι επαγγελματίες θα πρέπει επίσης να φυλάσσουν τα απόβλητα σε ιδιωτικούς κάδους, τους οποίους θα εκθέτουν προς αποκομιδή πριν την έλευση του απορριμματοφόρου.
  2. Στο χωριό της Γλώσσας ισχύουν οι ίδιοι όροι, δηλαδή δεν τοποθετούνται χύδην οικιακά απόβλητα ή άλλα αντικείμενα σε δημοτικούς ή δημόσιους χώρους. Στα σημεία στα οποία δεν υπάρχουν κάδοι του δήμου, οι κάτοικοι θα πρέπει να τα φυλάσσουν σε ιδιωτικούς κάδους τους οποίους θα τοποθετούν έξω από τα σπίτια τους πριν την διέλευση του μικρού απορριμματοφόρου.
  3. Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού (Στάφυλος, Αγνώντας, Πάνορμος, Τοπική Κοινότητα Κλήματος, Λουτράκι κλπ) τα απορρίμματα εναποτίθενται μόνον μέσα στους κάδους μηχανικής αποκομιδής που έχει τοποθετήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας.
Όταν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η εναπόθεση οποιουδήποτε απορρίμματος σε δημοτικούς ή δημόσιους χώρους απαγορεύεται και όταν συνεργαστούμε στο διαχωρισμό των σκουπιδιών για τη σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης, τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας και θα φανούν οι καρποί αυτής της προσπάθειας που θα ανεβάσουν τη Σκόπελο στη κορυφή της λίστας των καθαρότερων νησιών του Αιγαίου.
Μόνοι μας, μπορούμε να αλλάξουμε το νησί μας, ας μην περιμένουμε τους άλλους να το κάνουν για μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
Φιλικά,
Γιώργος Φύβγας
Αντιδήμαρχος Σκοπέλου

14 σχόλια:

  1. k. φυβγα

    χρειαζονται μεγαλυτεροι καδοι ή περισσότεροι

    πχ στο ιονια , στο φρατζεσκο, (δεν εχει καθολου) στον αγιο νικολα και σε αλλα σημεια του νησιού.

    επισης δεν θα ηταν κακο αν μπορουσε να γινει καποια βαρδια προσωπικου να καθαριζει και τις κυριακες ισως και να ειχε ρεπο αλλη ημερα της εβδομαδας

    αμεσα θα ηταν καλο να βαλετε καδους στις παραλιες, στους δρομους που οδηγουν προς αυτες και στις στασεις των λεωφορειων

    καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία σε όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη απο κάδους σε περισσότερα σημεία του νησιού. Στην περιοχή μου (Αμπελική) ο πλησιέστερος κάδος είναι πού μακριά, η αποκομιδή γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα και εως ότου γίνει τα απορρίμματα σκορπίζονται απο τα γατιά.Όσο για τους ζωγραφισμένους κάδους μήπως θα ήταν καλύτερα να καθαριστούν και να ξαναζωγραφιστούν ή να καθαρίσουν τελείως; Με τον καιρό οι ζωγραφιές έχουν λερώσει και ξεβάψει και το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντελώς αντιαισθητικό.
    Επίσης -και εκτός θέματος- υπάρχει μεγάλη ανάγκη τοποθέτησης ενός παραβολικού κατόπτρου για τον έλεγχο της διασταύρωσης στο σημείο του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ 6.00-8.ΟΟ.ΕΓΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 7.20 ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ.ΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΥΤΕ ΓΑΙΔΑΡΟΣ.ΟΥΤΕ ΚΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΕΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ...ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι τελικά ένα άτομο όλο απορίες μάλλον θα πρέπει να αλλάξω ψευδώνυμο.
    Θέλω να ρωτήσω πια είναι τα σημεία ακριβώς τα οποία μπορούμε να ανακυκλώνουμε όλα τα παραπάνω να τα πηγαίνω εγώ χωρίς να επιβαρύνω το Δήμο να μου τα κουβαλήσει.
    Θα ήθελα παρακαλώ να μου απαντήσει ο κ.Αντιδήμαρχος, δηλ. έξω από τις κοινότητες ή το Δημαρχείο είναι καλά να τα αφήνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιοι ζητούν μεγαλύτερους ή περισσότερους κάδους, μάλλον δεν έχουν κοντά στην πόρτα τους κάδους. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε τι βρώμα αναδύεται από αυτούς τους κάδους. Έχω έναν στο παραθύρι μου και θέλω να φύγει. Νομίζω ότι είναι πιο σωστό ο καθένας να βγάζει τα σκουπίδια στην πόρτα του και από κεί να γίνεται η αποκομιδή. Δεν είμαι υποχρεωμένη να μυρίζω τη βρώμα όλης της γειτονιάς. Κάποιοι στη γειτονιά που θέλουν τον κάδο κοντά τους, τους είπα να τον πάρουν στη πόρτα τους. Κανείς δε δέχεται! Όλοι τον θέλουν κοντά τους, αλλά όχι δίπλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπορει πολυ ευκολα λοιπον να γινει μια μικρη ερευνα και να βρεθουν σημεια για να μπουν μεγαλυτεροι καδοι (που θα πρεπει να πλενονται τακτικα) ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλιστα...τα σκουπίδια να τοποθετούνται ΜΟΝΟ μέσα στους κάδους...
    Σωστό και συμφωνούμε όλοι.
    Κύριε Αντιδήμαρχε μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας υποδείξεις που βρίσκονται αυτοί οι περιβόητοι κάδοι από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου;
    Σε σημεία που υπήρχαν κάδοι, τώρα έχουν ως δια μαγείας εξαφανιστεί και αν διαβάσει κάποιος το σχόλιο της αναγνώστριας 4/5/12 και 06:47 μάλλον καταλαβαίνει τον λόγο που έγινε αυτό...
    Ερώτηση: Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάδοι μέσα στην πόλη της Σκοπέλου και αν ναι σε ποια σημεία;
    Υπάρχει κάδος, έστω και μικρός στο Πηγαδάκι, στους Τρεις Ιεράρχες, στο Γυφτόρεμα, στην Παναγία κ.λ.π. για να μην αναφέρω όλες τις γειτονιές;
    Κι φυσικά δεν ρωτάω για τα σημεία στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση για το αυτοκίνητο καθαριότητας, γιατί εκεί είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση...
    Κοιτάξτε σας παρακαλώ να διορθώσετε πρώτα αυτήν την κατάσταση και μετά να περιμένετε από τον κόσμο να τοποθετεί τα σκουπίδια του στους (ανύπαρκτους μέχρις στιγμής)κάδους.
    Υ.Γ. Άσε που μερικοί θεωρούν την πλατεία της γειτονιάς τους δική τους αυλή!!!
    Έτυχε να το ακούσω κι αυτό περνώντας τυχαία από το Πηγαδάκι και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο οι κάδοι που τοποθέτησε η Υπηρεσία Καθαριότητας, έμειναν εκεί μόνο μια μέρα και την επόμενη εξαφανίστηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευκολα ξεχνας !!!

      υπηρξε σε ολη τη θητεια του Παχη
      και στο δευτερο μισο της θητειας Βασιλουδη

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζω πως ίσως να υπήρχε κάποιο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα επί θητείας Βασιλούδη στο Δ.Δ Σκοπέλου, όμως στα υπόλοιπα Δ.Δ , εάν δεν έτυχε να κάνετε καμία βόλτα , θα ΄θελα να σας ενημερώσω πως ως και την τελευταία στιγμή , κάθε σοκάκι και περιοχή της Γλώσσας έλαμπε! Σταματήστε πλέον ν΄ ασχολείστε με τους τέως και δείτε που μπορείτε να βοηθήσετε τους νυν. Αυτούς που τόοοοσα ξέρουν και δεν επιδέχονται καμία συμβουλή και πρόταση κανενός! Πάνω στ΄ άλογα του εγωισμού , της έπαρσης και της αλαζονείας! Ξακαβαλικεύστε ρεεεε!!!

      Διαγραφή
  10. Κύριε Αντιδήμαρχε θα ΄θελα να σας ρωτήσω , πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε βόλτα στις γειτονιές της Γλώσσας? Μήπως ξέρετε πως το χωριό , έχει γίνει ΄΄Αμαζόνιος΄΄ απ΄ το χορτάρι και κοντεύει να μας πνίξει? Σε λίγο τα φίδια και οι κατσαρίδες θα μπαίνουν και στα σπίτια μας! Θα μας πείτε πάλι πως δεν έχετε προσωπικό ε? Ε τότε , ελάτε σε συμφωνία με τους κατόχους ζώων ( γιδιών και προβάτων ) , να τα ξαμολήσουν μέσα στον οικισμό , να φάνε ό,τι πράσινο μπορεί να υπάρχει και να μην επιβαρυνθείτε κιόλας! Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!! Τα παρτεράκια στο Λουτράκι μας μαράνανε! Υποσχέσεων συνέχεια!! Κι ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι μαθαμε, ετσι θα μεινουμε και ετσι θα μαθουν τα παιδια μας...
    Να βγαζει ο ενας το ματι του αλλού..
    Μπράβο μας.
    Αντι να κατηγορούμε θα ήταν προτιμότερο να πιάσουμε μια ''σκούπα'' όλοι μας κ να βαλουμε ενα χεράκι να φτιάξουμε το νησί μας.
    Κ μόνον εμεις οι νεοι ισως φτιαξουμε κατι, γιατι απ τους πατεραδες μας κ παπουδες μας ειδαμε τι κληρονομισαμε???? (χωρις λογια).
    Ασχολουμαστε με ανουσια πραγματα και ξεχναμε ποιο ειναι το κυριως θεμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και κατι ακομη να συμπληρωσω στο προυγουμενο μηνυμα, οτι παλια καποτε υπηρχε ενας ''νομος'' που λεγοταν (προσωπικη εργασια) δηλαδη για οσους δεν το γνωριζουν ο καθενας μας προσφερε 2 μερες τον χρονο εργασια στην κοινοτητα μας 'δωρεαν' κ οσοι δεν ηταν στο νησι για καποιους λογους π.χ. ναυτικος εδινε τα μεροκαματα στον προεδρο της κοινοτητας.
    Αυτο θα μπορουσε να γινει εφικτο ξανα και ειναι μεγαλη βοηθεια για το -ΝΗΣΙ ΜΑΣ-.
    Ατομικα δεν φτιαχνετε τιποτα, αλλα ομαδικα ειναι η ελπιδα για να σταματησουμε την πτωση, να σταθεροποιηθουμε και να ανεβουμε..
    Θελει δουλεια κ συνεργασια..
    Ζουμε σε ενα απο τα ποιο ομορφα νησια της Ελλαδας
    Πρασινο και μπλε στα ποδια μας, εμεις τι πρεπει να κανουμε?????????
    Για να αποκτησουμε κατι θα πρεπει να δωσουμε και κατι...
    Το ''δεν βαριεσαι ας τα κανει αλλος'' πρεπει να σταματησει..εμεις ειμαστε οι ''αλλοι''.
    Ευχαριστω πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.