Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αναχώρησε σήμερα από την Γλώσσα Σκοπέλου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Γλώσσα ήταν ο τελευταίος σταθμός της 3ημερης επίσκεψης(κλικ) του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη νήσο Σκόπελο.

Σήμερα τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και...
η συνοδεία του αναχώρησαν από το λιμάνι της Γλώσσας για το Βόλο.

ΦΩΤΟ: © ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΕΤΗΣ

12 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα που ένα τόσο σπουδαίο γεγονός παρέμεινε ανεκμετάλλευτο επικοινωνιακά. Σε μια εποχή που η γκρίνια, η απαιδιοδοξία και η "απελπισία" είναι στην ημερήσια διάταξη, είχαμε μια ευκαιρία να προβάλουμε το γεγονός της επίσκεψης ΄και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τους θρησκευτικούς θησαυρούς για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι.Πού ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ? Πού ήταν οι υπόλοιπες αρχές του τόπου (σώματα ασφαλείας κλπ)? Πάντως στον Αγιο Ρηγίνο δεν ήταν ήταν στην λειτουργία της Κυριακής. Όταν χαραμίζουμε έτσι αυτές τις ευκαιρίες, δεν πρέπει να γκρινιάζουμε για το χάλι που μας κυνηγάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.ert.gr/volos/22647-Skopelos-O-Archiepiskopos-sto-nhsi-gia-ton-polioycho-toy-Agio-Rhgino

      http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/12596-episkepsi-arxiepiskopou-stin-grafiki-skopelo

      http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9038:skopelos-arxiepiskopos&catid=43:municipality&Itemid=30

      Φίλε μου έπαιξε πολύ στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στα έντυπα. Τι να κάνουμε προεκλογική περίοδος. Τώρα παίζει στην τηλεόραση μόνο προεκλογικές υποσχέσεις....

      Διαγραφή
  2. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Βασιλούδης που ήταν,πάλη δουλεία είχε; Και οι άλλοι οι αρχηγοί και αυτοί τώρα βάλθηκαν να προκόψουν .......
    Εδώ έγινε η κορυφαία κίνηση για την προώθηση του εκκλησιαστικού τουρισμού και ούτε οι ντόπιοι δεν το αγκάλιασαν , η μήπως δεν τους αρέσει ο Δήμαρχος που το έκανε πράξη ......
    Για αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά σαν Νησί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου χωρις να θέλω να υποβιβάσω το γεγονός αλλα ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για να έρθει ο μακαριώτατος. Αλλοι ηταν αυτοι οι οποιοι κανανε τις κινήσεις. Πέρα απο αυτο όμως συμφωνω σε αυτο που γράφεις ότι δεν παρέστησαν αυτοι που έπρεπε να βρίσκονται έστω στην άφιξη. Επρεπε και τα σχολεια να παρεβρεθουν, ο κόσμος της Σκοπέλου και οι πολιτικοί.....αρχηγοί.Ούτε κανάλι δεν βρέθηκε λες και ήρθε κανένας ξένος. Βρίσκονται όμως αρχεία απο την επίσκεψη φωτο, βίντεο κ.λ.π που εστω και ετεροχρονισμένα μπορουμε να εκθέσουμε αυτο το γεγονός στη Σκόπελο σε κάποια κανάλια.Βέβαια ο κόσμος μπορει να έδωσε και καποιο μήνυμα με την στάση του αυτή, απο όλα αυτά που περνάει ο τόπος μας. Εύχομαι όμως να είμαστε λίγο εξυπνότεροι την αλλη φορα, αν υπάρξει βέβαια,έτσι ώστε να πάρει και κάτι η Σκόπελος. Οχι μόνο να δίνει.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Όποιος και να το έκανε οι άλλοι σνομπάρουν . Αυτό έχει σημασία Αδελφέ .

      Διαγραφή
  3. ...σαν νησί θα πάμε μπροστά , όταν δούμε τα πράγματα , έτσι όπως πρέπει και χρειάζεται! Αντί να τρωγόμαστε - και σε ΄΄θέμα΄΄ του blog που δεν πρέπει - ας κοιτάξουμε να ξεχωρίσουμε ΄΄το ζιζάνιο απ΄ το σιτάρι΄΄ , όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Δεν είναι της στιγμής το που μπορεί να βρισκόταν ο καθένας . Και κάποιοι που ήταν εκεί , μόνο και μόνο από υποχρέωση βρέθηκαν. Αφήστε το λοιπόν , μην το ψάχνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα,πολύ κρίμα!!!Να τρωγόμαστε με το παραμικρό.Δεν νομίζω να χρειαζόντουσαν κάποιοι, ιδιαίτερη πρόσκληση σε αυτές τις 3 ημέρες που ηταν ο Αρχιεπίσκοπος κ η συνοδεία του!Η ίσως περίμεναν πρόσκληση κ για αυτό δεν παρουσιάστηκαν.Ολοι ξέρανε απο πολύ καιρό για την επίσκεψη αυτή.Και που ήταν πολύ μεγάλη τιμή κ ευλογία για το νησί μας αυτή.Τέτοιες σημαντικότατες προσωπικότητες σαν τον Αρχιεπίσκοπο, σπάνια θα βλέπουμε στην Σκόπελο.Πάντως η αστυνομία υπήρχε όπως κ ο διοικητής της εκεί που χρειαζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε όλοι πως εάν επιθυμούσε η Αρχιεπισκοπή θα είχε δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στην επίσκεψη του Μακαριώτατου. Θα είχε γεμίσει ο τόπος κανάλια και δημοσιογράφους και αντί για γεύματα και δείπνα σε απλά ταβερνάκια θα δίνονταν δεξιώσεις σε αίθουσες ξενοδοχείων.
    Εάν προσέξουμε την ομιλία του στα «Κύματα», η οποία ήταν συγκινητική και είχε αναφορές στη σημερινή δύσκολη κατάσταση της Χώρας, θα καταλάβουμε.
    Φανερό είναι ότι επιθυμούσε μία λιτή, απλή επίσκεψη και τελετή για τις τρεις σημαντικές θρησκευτικές επετείους και καλά έπραξε. Μας τίμησε με την παρουσία του και το γεγονός ήταν μεγάλο για τον τόπο μας, είναι τουλάχιστον ασέβεια στο πρόσωπό του να μαλώνουμε γιατί δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό στις πλάτες του Αρχιεπισκόπου. Ας τον αναπτύξουμε με άλλους τρόπους, έχουμε τόσες εκκλησιές και Μοναστήρια. Και να ρίξουμε βάρος στον τουρισμό των ξένων χωρών γιατί οι Έλληνες δύσκολο να μας επιλέξουν με τέτοιες τιμές εισιτηρίων όταν είναι τόσο κοντά τους φτηνοί προορισμοί με ήλιο και με θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα τα λες (Ανώνυμος22 Μαΐου 2012 10:41 μ.μ.)!!Ετσι ακριβως ειναι κ θα πω κατι πληροφοριακα που το ξερω καλα:Το TRT το καναλι του Βολου,λογω οικονομικων(εισητηρια-διαμονη κτλ) δεν εστειλε συνεργειο για να καλυψει την ολη τιμιτικη κ ευλογημενη επισκεψη του Μακαριωτατου στο νησι μας,κ συνενοηθηκε με ατομο απο εδω να σταλει το υλικο του,στο καναλι ωστε να προβληθουν καποια στιγμη.

      Διαγραφή
    2. Οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν δωρεάν σε κάποια δωμάτια,έτσι κι αλλιώς όλα άδεια είναι. Κανείς δεν ζήτησε να καπηλευθούμε την παρουσία αυτού του πολύ σημαντικού ανθρώπου για να πλουτίσουμε. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει οτι υπήρξε πολύ προχειρότητα στην οργάνωση, και κάποιοι επιτέλους ας παραδεχτούν τα λάθη τους! Γιατί δεν έγινε μια καλύτερη ενημέρωση για το πρόγραμμα;Γιατί δεν υπήρχε λεωφορείο για τον Άγιο Ρηγίνο; Όλα φαίνονταν να σχεδιάστηκαν αποβραδύς και από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο.Όλα βέβαια γίνονται προς γνώση και συμμόρφωση αλλά είναι γεγονός πως αποτύχαμε παταγωδώς σε μια ιστορική στιγμή για το νησί μας.

      Διαγραφή
  6. Μεγαλη τιμη μας εκαναν ο Αρχιεπισκοπος και οι επισκοποι Κορινθου,Λεβαδειας.Δημητριαδος και Χαλκιδος με την συνοδεια τους.Ευλογια για το νησι.Τους ευχαριστουμε πολυ.Θα ηταν παραληψη να μην αναφερθω στην οικ.Γ.Δροσου,τον π.Αλεξιο και τον Μ.Λαρενζακη τους διοργανωτες των εκδηλωσεων και της εκθεσεως
    με πολλες ευχαριστιες
    Αικατερινα Περιμενη αγιογραφος.υπευθηνη καλλιτεχνικου τμηματος Εγκαυστικης στο Μουσειο Μπενακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο και παλι μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.