Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Όνειρο ήταν και πάει...

Χάθηκαν 5 εκ. ευρώ για τη νησιωτική Μαγνησία

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η ΚΕΚΑΝΕΜ αποκλείεται από τον διαγωνισμό του επιχειρησιακού προγράμματος για την αλιεία(κλικ), στερώντας από την νησιωτική Μαγνησία σημαντικούς πόρους.
Κατά την υπουργική απόφαση η ΚΕΚΑΝΕΜ αποκλείεται από...
το πρόγραμμα γιατί αναβίωσε με μη νόμιμο τρόπο. Όπως αναφέρεται δεν παρείχε τα εχέγγυα για την εκτέλεση του προγράμματος. Αναλυτικά σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προκύπτει ότι:
«Η Επιτροπή αφού εξέτασε το σύνολο των προαναφερόμενων εγγράφων και δικαιολογητικών εκτιμά ότι η ανωτέρω υποψήφια εταιρία «ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.» πρέπει να αποκλειστεί από τον παρόντα διαγωνισμό για τους ακόλουθους λόγους:
Η αναβίωση της εν λόγω εταιρίας, με βάση και τα στοιχεία που συνέλλεξε και έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία που διενεργεί το διαγωνισμό, πάσχει νομιμότητας. Εν προκειμένω με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού χρήσης 2010 η εταιρία παρουσιάζει αρνητικό σύνολο ιδίων κεφαλαίων (-943.431,06€), το οποίο προφανέστατα είναι πολύ μικρότερο του 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου, το οποίο ανέρχεται σε 1.877.783,65€, κατ’ άρθρο 48 του ν.2190/1920. Επίσης το γενικό σύνολο ενεργητικού της εταιρίας (1.647.711,38€), υπερσύνολο του καθαρού ενεργητικού της, υπολείπεται του μετοχικού της κεφαλαίου (1.877.783,65€) και άρα το καθαρό ενεργητικό δεν καλύπτει το κεφάλαιο. Αμφότερα αυτά τα γεγονότα καθιστούν την αναβίωση μη επιτρεπτή (βλ. Κ.Παμπούκη, ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ), παρ΄ εκτός εάν ταυτόχρονα με την αναβίωση λάμβανε χώρα και εξυγίανση της εταιρίας (π.χ. με μείωση του κεφαλαίου, με μείωση και αύξησή του κ.ά.). το οποίο δεν συνέβη.
Επίσης για την εν λόγω εταιρία με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης οι ζημιές παρελθουσών χρήσεων, αλλά και της χρήσης του α΄ εξαμήνου ΑΔΑ: Β4ΩΧΦ-ΕΜΓ18 του 2011 είναι σχεδόν υπερδιπλάσιες (-3.355.961,88€) από το μετοχικό της κεφάλαιο (1.877.783,65€), αλλά και από το σύνολο του ενεργητικού της (1.525.110,06€).
Άλλωστε και οι επισημάνσεις του ορκωτού λογιστή στο προσάρτημα του ισολογισμού έναρξης της εκκαθάρισης επιτείνουν περαιτέρω τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.
Επιπλέον στο με αρ.20/30-6-2011 Πρακτικό της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ, όπου αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το νόμιμο της διαδικασίας (βλ. θέμα 9ο ), η δε γενική συνέλευση αποφάσισε αρνητικά για την απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήση του 2010 (βλ. θέμα 3ο).

3 σχόλια:

  1. παλια λαθη που τα πληρωνουμε τωρα
    προταση βασιλουδι ηταν να αλλαξει ο δημος την εταιρεια.
    αλλη εταιρεια ειχε αναλαβει στην αρχη, αλλα...
    γιατι δεν ζητατε να δειτε τα τοτε πρακτικα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι Δημοτικές αρχές δεν συμμετείχαν στην ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε και ήταν σε ανταγωνίστρια Α.Ε ή όπως αλλιώς λέγεται, θα έμπαιναν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά μάλλον ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.