Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Για τον παπα Κωνσταντή...

Όταν ξεδιψά η γη
Διψά ο ουρανός
Όταν ξεδιψά ο ουρανός
Διψά η γη
Μονάχα η βροχή γνωρίζει
Αυτό το μυστικό…
(από το ποίημα του Κυριάκου Ραμολή, ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ 3)
Σαν βροχούλα σε διψασμένη γη μας χαρίστηκε το πόνημα του πατρός Κωνσταντίνου Καλλιανού «ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ», κείμενα ποιμαντικής μέριμνας και βιοτής.
Μια υπερβατική συγκινησιακή φόρτιση της πικρής καθημερινότητας των καιρών μας που μετουσιώνεται σε πνευματική δράση.
«….στο περιθώριο των όσων βιώνεις τη κάθε μέρα, σημειώνεις με βεβαιότητα και υπομονή κάποιες ταπεινές σκέψεις/προσευχές, τις οποίες και προσφέρεις, κάθε βράδυ με το εσπερινό θυμίαμα και κυρίως, για να έχεις τη δυνατότητα να αποδράσεις από την απόγνωση και την αθυμία. Γι’ αυτό, όταν...
λες “Ειρήνη πάσι” εκείνη τη στιγμή βιώνεις και συνειδητοποιείς, πως εσύ έκανες το χρέος σου: έστειλες δηλαδή την ειρήνη και την ευλογία Εκείνου,…»
Και όντως με τρόπο μυστηριακό αυτή η προσευχή βρίσκει αποδέκτες και σκορπά το βάλσαμό της στις ταραγμένες καρδιές και τον σκοτισμένο νου κάποιων ενοριτών που βρίσκονται συντονισμένοι. Το βιβλίο μέσα από την ετήσια περιδιάβαση στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης και την παλινδρόμηση ανάμεσα στο χτες και το σήμερα φέρνει τον αναγνώστη πιο κοντά στο Θείο Πάθος, ανάγοντάς τον σε άλλα επίπεδα συνείδησης. Τον προτρέπει να αντιμετωπίσει τα πάθη της δικής του καθημερινής μάχης για επιβίωση, γεμίζοντάς τον γλυκύτητα, απαντοχή και γαλήνη.
Τον ευχαριστούμε.
Βάσω και Σπύρος Κοσμάς

1 σχόλιο:

  1. Τον παπα-Κωνσταντή και τα μάτια μας!
    Αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για το νησί, διαμάντι λαμπερό μέσα στο γκρίζο της ευτέλειας που μας περιβάλλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.