Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ευθύνες σε περιφέρεια και πρώην νομαρχία για την απώλεια του leader αλιείας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ
Kώστας Πουλάκης
Με αφορμή τον αποκλεισμό της «ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.» από το διαγωνισμό για το LEADER Αλιείας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αποδεικνύεται καθημερινά η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα του “Καλλικράτη” και της αιρετής περιφέρειας.
Ειδικά για το ζήτημα της λύσης και της εν συνεχεία αναβίωσης της "ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε.", οι παρατυπίες της οποίας...
οδήγησαν την αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού για το πρόγραμμα LEADER Αλιείας να αποκλείσει την Αναπτυξιακή της Μαγνησίας από το διαγωνισμό, είχαμε από την πλευρά μας προειδοποιήσει εγκαίρως.
Υπενθυμίζουμε ότι η ανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. έγινε με πρόταση του κ. Περιφερειάρχη και κατόπιν συνεννόησής του με τον τότε Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Γεωργιάδη, ακριβώς χάριν υποτίθεται του LEADER Αλιείας (!).
Στη σχετική μάλιστα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (11/1/2012) είχαμε απόσχει από τη σχετική ψηφοφορία, δηλώνοντας τότε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πώς είναι δυνατόν, όταν πριν 5 μέρες, αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία ως Π.Σ. για τη σύσταση της αναπτυξιακής, να μην γνωρίζατε ότι δεν μπορεί η νέα εταιρεία να αναλάβει το leader; Η πίεση τότε ήταν να την φτιάξουμε γρήγορα για να πάρουμε το πρόγραμμα. Μάλιστα τόσο βιαστικά που δεν είχατε προβλέψει ότι στην ΑΝΕΤ έχουμε 53% που απαγορεύεται. Για ποιο λόγο και με πρωτοβουλία τίνος έγινε η συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη; Ποιος ανακάλυψε μέσα σε αυτές τις πέντε μέρες ότι ίσως κάτι “τρέχει” με τη νέα αναπτυξιακή; Πώς είναι δυνατόν, άρον-άρον και με τόση προχειρότητα, να προτείνεται η επανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., την οποία με απόφαση του Π.Σ διαλύσαμε πριν 6 μήνες; Και αν τελικά η αναβίωση γίνει, για πόσο καιρό θα ισχύσει και ποια εταιρία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα; Η ΘΕΤΑ Α.Ε. τελικώς θα ιδρυθεί ή όχι; Τι λένε για το θέμα οι νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας; Συμφωνούν με την ορθότητα της νομικής συμβουλής του κ. Γεωργιάδη; Τι γίνεται με την «νεκρή» εταιρεία ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., που δεν έχει προσωπικό, αφού οι εργαζόμενοι είναι 15 μήνες απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας;”.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Όπως αποδεικνύεται από την απόφαση της επιτροπής του διαγωνισμού, οι ευθύνες και οι παραλείψεις είναι πολλές και βαρύνουν όλους τους νυν και πρώην εμπλεκόμενους:
Κατ’ αρχήν το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, που δεν παρείχαν την απαραίτητη και σωστή τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση στις νεοσύστατες αιρετές περιφέρειες, για την ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό και την αξιοποίηση των διαθέσιμων προγραμμάτων.
Φυσικά, το κύριο μερίδιο της ευθύνης βαρύνει την περιφερειακή αρχή και την παράταξη της πλειοψηφίας, για τον πλημμελή τρόπο με τον οποίο αποφάσισε τη λύση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., τη σύσταση νέας αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΘΕΤΑ Α.Ε.) και τελικά την «εκ των ενόντων» επανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ, την ίδια στιγμή που κώφευε σε επανειλημμένες επερωτήσεις και παρεμβάσεις μας για τους εργαζομένους του ΚΕΚΑΝΕΜ που βρισκόταν όχι μόνο απλήρωτοι αλλά και σε τελείως αβέβαιο εργασιακό και νομικό καθεστώς, γεγονός που συνεκτίμησε η επιτροπή για να αποκλείσει την ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. από το διαγωνισμό.
Ευθύνες, τέλος, αποδεικνύεται ότι βαρύνουν και την απελθούσα νομαρχιακή αρχή της Μαγνησίας και τον κ. Παπατόλια προσωπικά, για τα τεράστια ελλείμματα που εμφάνισε η ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. κατά τη διάρκεια της θητείας του, με αποτέλεσμα να μην είναι νόμιμη η επανασύστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.