Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

…μόνο μία μικρή αναφορά

Με αφορμή τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Δεν είναι ευχάριστο το γεγονός ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει ανακοινώσει προεκλογικά, έστω και επιγραμματικά, τον ρόλο που πρέπει να παίξει στην κοινωνία η βασική εκπαίδευση. Και να μου πείτε εδώ χάνουμε τις δουλειές μας, αρκετοί (προς το παρόν) συμπολίτες μας δεν έχουν να πάρουν γάλα για το παιδί τους, οι μισθοί μας κατακρημνίζονται και εσύ ζητάς να ασχοληθούμε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα;
Όμως η Παιδεία και το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης είναι το ελιξήριο για να αποφύγουμε βέβαιο μελλοντικό κοινωνικό μαρασμό. Η κρατούσα μέθοδος να...
γεμίζουμε τα μυαλά των παιδιών μόνο με πολλές γνώσεις ικανές ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς σημαίνει άτομα χωρίς κρίση και συναίσθημα δηλαδή χρησιμοποιούμαι την μέθοδο της λοβοτομής.
Ήρθε η ώρα να μάθουμε στα παιδιά μας να κρίνουν (με «λογισμό και όνειρο»), να σκέπτονται ελεύθερα, να αυτοσχεδιάζουν, να αγαπούν, να μαθαίνουν γιατί το διάλεξαν και όχι γιατί πρέπει, να τολμούν και για όλα αυτά η Αριστερά πάντα πρωτοπορούσε. Της ζητώ λοιπόν μόνο μία μικρή αναφορά.
Ισίδωρος Φαμελιάρης

2 σχόλια:

  1. Δύσκολα ζητάτε κύριε Φαμελιάρη τη στιγμή που τα κόμματα το μόνο που τα κόπτει, ακόμα και τώρα, είναι τα ποσοστά τους και οι εκπαιδευτικοί δεν λειτουργούν σα δάσκαλοι αλλά σαν κακοπληρωμένοι υπάλληλοι που τους έχουν καταντήσει. Μεγάλα θύματα της ιστορίας ό,τι πιο όμορφο και υγιές έχει μια πατρίδα, τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη η κολωνια κραταει χρονια.το συνθημα εκλεισε αισιως τα πενηντα του χρονια για μενα.το ψωμι το ειδαμε και την ελευθερια ως ενα ικανοποιητικο σημειο την ειδαμε. την παιδεια ομως δυστυχως δεν την ειδαμε.και κανετε μεγαλο λαθος κυριε φαμελιαρη οταν λετε οτι .δεν ξερετε οτι εχουμε επισημως 24ο/ο ανεργια και σαυτο το ποσοστο δεν συγκαταλεγονται οι χιλιαδες μαγαζατορες που εχουν κλεισει τα μαγαζια τους καθως και χιλιαδες ανεργοι ανασφαλιστοι.μ αλλα λογια ακομη και με αυτην την οι νεοι μας ειναι και θα ειναι ανεργοι.συμφωνω ωστοσο με την αποψη σου για την παιδεια σε γενικες γραμμες, και αναρωτιεμαι που καναμε λαθος.γιατι ειναι η δικη μου γενια που ονειρευτηκε αλλα και που ηταν και ειναι στα πραγματα ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.