Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΚΕΚΑΝΕΜ και LEADER Αλιείας : Απόδοση ευθυνών και αντισταθμιστικά οφέλη για τη Μαγνησία ζητά ο Kώστας Πουλάκης

Ερώτηση Κ. Πουλάκη προς Κ. Αγοραστο και Αργ. Κοπάνα για τις εξελίξεις στην ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. και τη συμμετοχή της Μαγνησίας στο LEADER Αλιείας
Στις εξελίξεις στην ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. επανέρχεται με ερώτησή του προς τους κ.κ. Κ. Αγοραστό και Αργ. Κοπάνα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.
Ξεκινώντας από την κακοδιαχείριση, τα μεγάλα ελλείμματα και την αδικαιολόγητη συγχώνευση ΚΕΚΑΝΑΜ και ΑΝΕΜ που κληροδότησε στην ΚΕΚΑΝΕΜ η πρώην Ν.Α. Μαγνησίας, ο κ. Πουλάκης στην ερώτησή του αναφέρεται σε μια σειρά άστοχων χειρισμών της παράταξης της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της ίδιας της περιφερειακής αρχής: προχειρότητα...
στη λύση και την επανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις του LEADER Αλιείας, καθυστέρηση στην τοποθέτηση των εργαζομένων μετά την προσωρινή λύση της και μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, αιφνιδιαστική ματαίωση σύστασης της αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΘΕΤΑ Α.Ε.), επιπολαιότητα ακόμα και στην κατάθεση της προσφυγής κατά της απορριπτικής απόφασης, αφού έγινε εκπρόθεσμα.
Ειδικότερα, ο κ. Πουλάκης υπενθυμίζει ότι η παράταξή του είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την προχειρότητα της ακολουθούμενης διαδικασίας, απέχοντας από την ψηφοφορία στη συνεδρίαση όπου αποφασίστηκε η αναβίωση της ΚΕΚΑΝΕΜ (11/1/2012) και δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Πώς είναι δυνατόν, όταν πριν 5 μέρες, αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία ως Π.Σ. για τη σύσταση της αναπτυξιακής, να μην γνωρίζατε ότι δεν μπορεί η νέα εταιρεία να αναλάβει το leader; Η πίεση τότε ήταν να την φτιάξουμε γρήγορα για να πάρουμε το πρόγραμμα. [...] Ποιος ανακάλυψε μέσα σε αυτές τις πέντε μέρες ότι ίσως κάτι “τρέχει” με τη νέα αναπτυξιακή; Πώς είναι δυνατόν, άρον-άρον και με τόση προχειρότητα, να προτείνεται η επανασύσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., την οποία με απόφαση του Π.Σ διαλύσαμε πριν 6 μήνες; Και αν τελικά η αναβίωση γίνει, για πόσο καιρό θα ισχύσει και ποια εταιρία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα; Η ΘΕΤΑ Α.Ε. τελικώς θα ιδρυθεί ή όχι; Τι λένε για το θέμα οι νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας;».
Όπως σημειώνει ο κ. Πουλάκης, «με βάση τα διαμειφθέντα στο θέμα της ΚΕΚΑΝΕΜ, και ιδίως τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της απόρριψης της συμμετοχής της ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε. στο LEADER Αλιείας, [...] εγείρεται ένα σημαντικό ζήτημα διαφάνειας της όλης διαδικασίας, όπως την χειρίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, ήδη από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και επιμέρους ερωτήματα για τυχόν ευθύνες συγκεκριμένων φορέων και προσώπων».
Στη βάση αυτή ζητά από τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και για τυχόν ευθύνες φορέων και συγκεκριμένων προσώπων για την κατάσταση της ΚΕΚΑΝΕΜ και τον εξ αρχής λανθασμένο χειρισμό της υπόθεσης, καθώς και λεπτομερή έκθεση της οικονομικής κατάστασης της ΚΕΚΑΝΕΜ.
Τέλος, ο κ. Πουλάκης κλείνει την ερώτησή του ζητώντας από τους κ.κ. Αγοραστό και Κοπάνα να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΚΕΚΑΝΕΜ εν γένει και να επεξεργαστούν τρόπους ώστε να αντισταθμιστεί η απώλεια της σημαντικής αναπτυξιακής ενίσχυσης που θα απολάμβαναν περιοχές της Μαγνησίας στον τομέα της Αλιείας, εάν δεν μεσολαβούσαν όλες οι ανωτέρω απαράδεκτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.