Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Βροντερό “παρών” στην αυριανή συγκέντρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες Σκοπελίτες οικοδόμους που πήραν μέρος στην κατάληψη του τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Με την πάλη μας, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις και των άλλων σωματείων πανελλαδικά, καταφέραμε να μειωθούν, από τα 100, στα 50 τα ένσημα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και στόχος μας είναι η ελεύθερη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι, Σκοπελίτες
Δε σταματάμε εδώ! Όλοι αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου στην Πανσκοπελίτικη Απεργία. Δίνουμε βροντερό “παρών” στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Δημοτικό Καφενείο!

1 σχόλιο:

  1. Η απεργία,

    Αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μέσο άσκησης πίεσης εργαζομένων σε σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά των εργοδοτών τους και κατά του κράτους όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης. Πρόκειται για την μαζική άρνηση εργατικών ομάδων να εκτελέσουν εργασία. Οι απεργίες έγιναν αρχικά σημαντικές κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν η μαζική εργασία έγινε σημαντική στα εργοστάσια και τα ορυχεία. Στις περισσότερες χώρες ετέθησαν γρήγορα εκτός νόμου, καθώς οι εργοστασιάρχες είχαν κατά πολύ μεγαλύτερη πολιτική εξουσία απ’ ό,τι οι εργάτες. Οι περισσότερες δυτικές χώρες νομιμοποίησαν εν μέρει την απεργία στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ή στις αρχές του εικοστού.

    Οι απεργίες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν πολιτικές ή ακόμα για να ρίξουν μια κυβέρνηση. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι αυτό της απεργίας των ναυπηγείων του Γκντανσκ  της Πολωνίας που καθοδηγήθηκε από τον Λεχ Βαλέσα. Η απεργία αυτή ήταν μια σημαντική απεργία στην πάλη για δημοκρατική ελευθερία.

    Η τακτική της απεργίας έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Περίπου στο τέλος της 20ης δυναστείας, υπό την εξουσία του Φαραώ Ραμσή Γ’ στην Αίγυπτο, δηλαδή περίπου 3500 χρόνια πριν, οι εργάτες της βασιλικής νεκρόπολης οργάνωσαν την πρώτη γνωστή απεργία ή εργατική εξέγερση στην ιστορία. Το γεγονός καταγράφηκε με λεπτομέρειες σε έναν πάπυρο της εποχής, που διατηρήθηκε, και βρίσκεται σήμερα στο Τορίνο.

    Η συμμετοχή στην απεργία δεν είναι ντροπή είναι ιερή υποχρέωση όλων των κατοίκων του νησιού μας , πλουσίων και πτωχών , εργαζομένων και ανέργων φυσικά και των εχόντων την εξουσία. Οι τελευταίοι φυσικά ζητούν την συμπαράσταση των συνδημοτών μας όταν θίγονται τα συμφέροντά τους, ενώ για τα συμφέροντα των κατοίκων ανακρούουν πρίμναν.

    'Όλοι μαζί λοιπόν στην αυριανή συγκέντρωση-απεργία για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους......

    Α.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.