Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για τις πρόσφατες εξελίξεις στους ΟΤΑ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου που πραγματοποιήθηκε χθες, για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους ΟΤΑ (κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις), εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χωρο των Ο.Τ.Α, (κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις) δίνουν τη χαριστική βολή στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες ρυθμίσεις (μείωση ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, κατάργηση οργανικών θέσεων, απαγόρευση προσλήψεων, απομάκρυνση κρίσιμων υπηρεσιών από το νησί, υποβάθμιση και υπολειτουργία σημαντικών δομών, κλπ.), που έχουν ως τελικό στόχο την απαξίωση του θεσμού. Δήμαρχοι, σύμβουλοι και δημοτικά συμβούλια έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, αφού οι αποφάσεις παίρνονται έρημην τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Α) διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σκοπέλου, ως αποτέλεσμα των παραπάνω ρυθμίσεων.
Β) απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την ενδυνάμωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αντί της επιδιωκόμενης κατάργησης της
Γ) στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους,
Δ) ζητεί την κατανόηση των πολιτών, επαγγελματιών και επισκεπτών που υφίστανται ταλαιπωρία από τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων»
Το ψήφισμα ψήφισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Υπέρβασης» Χρήστος Βασιλούδης ο οποίος όμως είπε ότι «το θεωρώ ευχολόγιο... Χρειάζονται πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους άλλους Δήμους, οι οποίοι πρέπει να κλείσουν μέχρι τη λύση του προβλήματος. Με ευχές δεν λύνεται ο πρόβλημα... Θα πω ναι σε αυτό το ψήφισμα, μόνο και μόνο για να φανεί η ομοφωνία στο Δημοτικό μας Συμβούλιο»
Το ψήφισμα δεν ψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ραμαντάνης και Ρόδιος οι οποίοι κατέθεσαν άλλο ψήφισμα(κλικ).
Στη συνεδρίαση διαβάστηκε και κατατέθηκε στα πρακτικά ψήφισμα της Συνέλευσης Εργαζομένων στο Δήμο. (κλικ για να το διαβάσετε)
Τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των παρατάξεων μπορείτε να τις ακούσετε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.