Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ι. Πασχάλη

Η Μικρή Αίθουσα ξεκινάει τις εκθέσεις της για το Καλοκαίρι 2013 παρουσιάζοντας το έργο ενός Σκιαθίτη, που ο ελεύθερος χρόνος του είναι συνυφασμένος με τις έννοιες αναζήτηση και δημιουργία.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 8.00 μμ θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του ΝΙΚΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ στην «ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Τέχνης και Πολιτισμού».
Ο Νίκος Πασχάλης παρά τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, αφού είναι παντρεμένος με την Άννα Τζούμα και έχουν μια μικρή κόρη, βρίσκει πάντα χρόνο για την μεγάλη του αγάπη την αστρονομία. Έχει κατασκευάσει αστεροσκοπείο στην...
περιοχή Ξάνεμο Σκιάθου και ερασιτεχνικό μετεωρολογικό σταθμό. Ο ίδιος λέει :
«Πριν από μερικά χρόνια το όνειρό μου έγινε επιτέλους πραγματικότητα όταν αγόρασα ένα τηλεσκόπιο NEXTSTAR 11 GPS. Στα χρόνια που ακολούθησαν ξεκίνησα να συγκεντρώνω σταδιακά όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαζόμουν και μέχρι το Μάιο του 2004, είχε φτάσει η στιγμή να ξεκινήσω την κατασκευή του αστεροσκοπείου. Τον Απρίλιο του 2007 η βάση του τηλεσκοπίου είχε αναβαθμιστεί και τώρα είμαι περήφανος κάτοχος μιας PARAMOUNT ME. Το 2010, το αστεροσκοπείο ‘’Nunki’’ αναβαθμίστηκε, ώστε να λειτουργεί απομακρυσμένα (από οποιοδήποτε σημείο της Γης) με τη βοήθεια του αυτοματοποιημένου συστήματος M10ASYS. Τα πρώτα μου ενδιαφέροντα για την αστρονομία περιστοιχίζουν τις εικόνες του βαθέως ουρανού και η έρευνα γύρω από τους υπερκαινοφανείς αστέρες (Supernova). Στα μέσα του 2010, έγινα μέλος της ερευνητικής ομάδας υπερκαινοφανών του Tim Pucket
Η έκθεση περιλαμβάνει αστρονομικές φωτογραφίες αλλά και τοπία που τον μάγεψαν στα ταξίδια του, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 27 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 7.30 μ.μ. έως της 10.00 μ.μ. κάθε μέρα εκτός Κυριακής.
Οργανωτής και χορηγός της έκθεσης είναι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.