Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου μαζί με κατοίκους του νησιού οργάνωσε και φέτος το Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 25 Ιουλίου 2013, με κεράσματα, μουσική και χορό που άρχισαν, αφού τελείωσε ο εσπερινός και η αγρυπνία και κράτησαν έως αργά το βράδυ.
Οι Σκιαθίτες γιόρταζαν πάντοτε με ξεχωριστό τρόπο και πανηγυρικά τη γιορτή του κάθε εξωκλησιού.
Εκεί ήταν τόπος συνάντησης, προσευχής, ευχών, φαγοποσίας και γλεντιού με διάφορα τοπικά μουσικά συγκροτήματα και άλλα φερμένα από αλλού.
Αυτή η πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν προστέθηκαν στους πανηγυριστές, ύστερα από την καταστροφή της Μικράς Ασίας και οι πρόσφυγες από την επαρχία του Τσεσμέ και συγκεκριμένα από το ψαροχώρι με τα πολλά τρατοκάικα, την «Αγία Παρασκευή» του Τσεσμέ.
Ο Δήμος Σκιάθου τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναβιώσει μνήμες, έθιμα, παραδόσεις, για να μην χάσουμε τις ρίζες μας και τη ταυτότητά μας.
Φέτος μουσικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής χάρισε στους παρευρισκόμενους ωραία ακούσματα και αρκετοί ήταν αυτοί που χόρεψαν στους παραδοσιακούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.