Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Όχι στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας!

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Μαγνησίας

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, κοινωνικό
και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού για την Εφημερίδα των Συντακτών
Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι! Η μνημονιακή κυβέρνηση μετά την καρατόμηση της ΕΡΤ, περνά με συνοπτικές διαδικασίες σε σενάρια απολύσεων εκπαιδευτικών και κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, για να τους βγουν τα νούμερα.

Προκειμένου να μπορέσει άμεσα το μνημονιακό, ντουέτο πλέον, της συγκυβέρνησης να εκτελέσει τις εντολές της τρόικα και των τοκογλύφων δανειστών ώστε να εξασφαλίσει τη δόση, τα εκατομμύρια της οποίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και για ενίσχυση των τραπεζών, δεν διστάζει να καρατομεί υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και εργαζόμενους.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς προηγούμενη συζήτηση διαρρέουν στα ΜΜΕ τη...
μεταφορά 3.500-4.000 υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Η διάλυση των Δήμων ξεκινά με το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων για τα σκουπίδια και συνεχίζεται με την κατάργηση υπηρεσιών.

Η Δημοτική Αστυνομία, ένστολη και άοπλη, ασκεί συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες με κοινωνικό και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Οποιοδήποτε σενάριο κατάργησής της ισοδυναμεί με αποδυνάμωση των (ήδη αποδυναμωμένων) Δήμων από πλευράς πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Δυστυχώς μετά από όλα αυτά ξανά βλέπουμε το ίδιο έργο, την από τον καναπέ παρακολούθηση των τεκταινόμενων και από τις τοπικές πλειοψηφίες (ΕΚΒ. ,Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) , πλειοψηφίες που πρόσκεινται στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς να θέλουν να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για κινητοποιήσεις, ξεχνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους χώρους (απολύσεις ΑΓΕΤ, μείωση αποδοχών στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, απειλή για μισή δουλεία στον ΙΜΑΝΤΑ, απολύσεις συνδικαλιστών στο ΚΙΟΛΕΙΔΗ, διατακτικές με τρόφιμα αντί για τα δεδουλευμένα σε όσους αντέξουν στον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ κ.λ.π.).

Τελικά τι άλλο περιμένουν για να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο.
Την πρωτοβουλία αυτή πρέπει πλέον να την πάρουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.

Είναι απαραίτητο λοιπόν όσο και αναγκαίο σήμερα ο συντονισμός δράσης των κλάδων εργαζομένων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ), που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών υπηρετών, όπως οι εκπαιδευτικοί, ΟΤ, εργαζόμενοι στην υγεία, στις ΔΕΚΟ και αλλού, όπου ο ξαφνικός θάνατος έχει επιλεγεί σαν μέσο «εκκαθάρισης» τους, είναι αναγκαίο να ενταχθεί σε ενιαία προσπάθεια και αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και αυτών που την εφαρμόζουν.

Αγώνας λοιπόν μέχρι να ανατρέψουμε Κυβέρνηση - Τρόικα – Μνημόνια και όλους αυτούς που τους στηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί.

ΟΧΙ στις καταργήσεις Υπηρεσιών – ΟΧΙ στις απολύσεις


Όλοι και όλες στους δρόμους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.