Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Στην "Ανατολή" του Γιώργου Ξηντάρη

Απολαύστε τον Γιώργο Ξηντάρη και την μουσική του παρέα στην “Ανατολή”, ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της Σκοπέλου, το οποίο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού, στο Κάστρο.

Τηλ. 24240 22851 / 24240 23266

4 σχόλια:

  1. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΓΑΖΙ,Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΗΝΤΑΡΗ.ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΝΟΙΞΕ ΣΑΝ ΓΛΑΡΟΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΟ.Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,ΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΙ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΕΦΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.ΛΙΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΜΑΤΑ, ΦΡΕΣΚΟΑΣΠΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ,ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΠΟΣΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΠΟΣΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ,Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΑΣΗ.ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ.ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΞΗΝΤΑΡΗ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,Ο ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΞΗΝΤΑΡΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΝΤΑ-ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ,ΣΥΝΟΔΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Σ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι μου θυμιζεις τωρα φιλε.ετσι ειναι.υπαρχει η ακαδημια ξηνταρη,μουσικο σχολειο του λαου, που λειτουργει εδω και χρονια στη σκοπελο,που εβγαλε αριστους μουσικους,που τους ακουμε και χαιρομαστε παντα γιατι ειναι τα δικα μας παιδια, γιαυτο και πρεπει να γινεται στο νησι μας μουσικο φεστιβαλ.μοναδικες στιγμες στην ανατολη εζησε ο καθενας μας και ζει.να πινεις το τσιπουρακι σου,να απολαμβανεις το μεζεδακι σου,ν ακους τον ξηνταρη και την παραια του,να βλεπεις το πλοιο να ερχεται απο μακρυα και να τσιμπιεσαι να δεις αν ειναι αληθεια η ονειρο αυτο που ζεις, αυτο το χρωσταμε στον ξηνταρη.γιωργο σ ευχαριστομε απο τα βαθη της καρδιας μας.να εισαι καλα .

      Διαγραφή
  2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗ


    Η "ΑΝΑΤΟΛΗ" το μαγαζι του Γιωργου Ξηνταρη ψηλα στο "καστρο" στη κορυφη της Σκοπελου,αποτυπωνει ως θεση -τις ποιο μαγευτικες και συναρπαστικες εικονες της ελληνικης νησιωτικης Τοπιογραφειας.
    Αυτες που σε αποσπουν,σε ταξιδευουν σε οπτικες φαντασιωσεις, σε τραβουν απο την μονοτονη καθημερινοτητα.Αυτες που σε θελουν να ονειρευεσαι.......
    Εκει στη θεση αυτη αφησα και τα δικα μου κομματια πριν απο αρκετα χρονια οταν πρωτοεπισκεφτηκα τη Σκοπελο.Και σε καθε μου ταξιδι αφηνω παντα κατι για να γυρνω να το ξαναπαιρνω.
    Στην Ανατολη η νυχτα μετρα διπλη!!
    Εινα απιστευτο για οποιον δε το εζησε.Η διαθεση και η χαρα διπλη.Οκοσμος στις κλιμακωτες αυλες απολαμβανει μεζεδες μεσα ελεγειακες ή ευθυμες μουσικες χωρις ντεσιμπελ με ζωντανα οργανα απο ολο το φυτωριο του σκοπελιτη καλλιτεχνη,ποιοτικα δουλεμενες και δοσμενες με ενα τροπο τοσο μαγευτικο, που εμπλεκει τους παντες σε ενα κλιμα ευθυμιας και ψυχικης διαθεσης.
    Ο Γιωργος Ξηνταρης φιλος μονακριβος και ανυποχωρητος εκφραστης μιας διαρκους και ειλικρινους σχεσης με τις αξιες του ρεμπετικου τραγουδιου,καταφερνει να μεταμορφωνει το γκριζο του καιρου μας σε κουραγιο,χαρα, διαθεση καλη και αισιοδοξια.Μεσα απο το απροσμετρητο βαθος της εκφρασης του αποτελει σημερα ενα σοβαρο πολιτιστικο αποθεμα του τοπου μας.
    Και επειδη ενα χαρισμα δε παει ποτε μονο του σε εναν αληθινο δημιουργο,δευτερευοντως αλλα αριστος και εξισου παθιασμενος ο Γιωργος ειναι ενας καταπληκτικος μαγειρας.ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ??Καθε πρωι στις 8 ζει μια δευτερη ζωη στον παγκο προετοιμασιας του μαγαζιου,δημιουργωντας λαχταριστους μεζεδες.
    Γραφω στην εφημερδα σας με αφορμη καποια σχολια για το "ουζερι ΑΝΑΤΟΛΗ"που μου ξυπνησαν εντυπωσεις και αναμνησεις απο την ομορφη Σκοπελο.

    Καββουσι Ιεραπετρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.