Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Β' Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες / Αποτελέσματα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σκοπέλου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) ευχαριστούν θερμά όλους τους ποιητές για τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης την Επιτροπή Αξιολόγησης και όσους συνέβαλλαν στην καθιέρωση αυτού του θεσμού.
Ενημερώνουμε τους ποιητές ότι ο Δήμος Σκοπέλου διατίθεται να αναρτήσει τα ποιήματα που διακρίθηκαν στο παρόν blog.  Όσοι από τους παρακάτω διακριθέντες επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ποιημάτων τους, παρακαλούμε όπως μας τα αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στο email:  ds-mayor @otenet.gr

1ο Βραβείο 
■ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (ΚΥΨΕΛΗ) «ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ»
■ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ (ΧΑΝΙΑ)  «ΑΝ ΗΣΟΥΝ»
■ ΕΛΛΗ ΦΡΕΓΓΙΔΟΥ (ΚΙΛΚΙΣ) «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ»
■ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ (ΘΑΣΟΣ) «Η ΒΑΛΙΤΣΑ»
■ ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΩΝΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ) «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΜΑΥΡΟ» 

2ο Βραβείο
■ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) «ΜΕΓΑΛΩΣΑ»
■ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ)  «ΑΝ Μ' ΑΓΑΠΑΣ»
■ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΡΑΠΤΗ (ΩΡΩΠΟΣ) «Η ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΛΗΓΗΣ»
■ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) «ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ»
■ ΣΟΦΙΑ ΜΙΜΙΛΙΔΟΥ (ΕΔΕΣΣΑ) «ΤΟ ΛΑΝΘΑΝΟΝ ΝΟΗΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ»
■ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ) «ΑΞΙΩΜΑΤΑ»
■ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΜΗΛΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ) «ΛΕΥΚΟ ΒΟΤΣΑΛΟ»

3ο Βραβείο 
■ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»
■ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) «ΑΓΙΟ ΤΑΞΙΔΙ»
■ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ (ΧΑΝΙΑ) «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»
■ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΘΗΝΑ) «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ»
■ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ (ΧΑΝΙΑ) «ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ» 

Έπαινοι 
■ ΝΟΠΗ ΧΑΤΖΗΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ (ΔΡΑΜΑ) «ΑΝΑΤΑΣΗ»
■ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ (ΒΟΛΟΣ) «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»
■ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΕΜΕΣΟΣ) «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΝΟΥΣ»
■ ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΤΖΙΤΖΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) «ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΑ»
■ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ (ΣΚΟΠΕΛΟΣ) «ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΖΩΗ» 
■ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ) «ΜΕΓΑΣ ΦΟΒΟΣ»
■ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ) «ΣΥΛΛΑΒΙΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ»
■ ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΣΑΜΙΟΣ (ΚΗΦΙΣΙΑ) «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ»

8 σχόλια:

  1. θελω απο καρδιας να ευχαριστησω το δημο σκοπελου...ολους τους συντελεστες και τους κριτες που μου εδωσαν αυτη την τιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσατε να ανακοινώσετε ποια από τα βραβευμένα ποιήματα πρόκειται να μελοποιηθούν; Συγχαρητήρια σε όλους τους ποιητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε πότε θα γίνει η απονομή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στον «Ορφέα» η βράβευση των ποιητών που ξεχώρισαν κατά την Κριτική Επιτροπή στο Β΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες», που οργανώνεται και φέτος στη μνήμη του σκοπελίτη ποιητή του 18ου αιώνα Καισαρίου Δαπόντε, από τη ΔΗΚΕΣ σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου και στόχο έχει την ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών.
      Στο τέλος της βραδιάς προσκεκλημένοι μουσικοί θα παίξουν ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα από τον περσινό αλλά και το φετινό διαγωνισμό. Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Μιχελής.
      Είστε όλοι προσκεκλημένοι.
      Είσοδος ελεύθερη.

      Διαγραφή
  4. Τελικά το διήμερο στη Σκόπελο ποιός το κέρδισε.Είμαι ένας από τους νικητές.Έχω πάρει το τρίτο βραβείο.Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θερμα συγχαρητηρια για την αψογη διοργανωση και την ηλεκτρονικη ενημερωση του ποιητικου διαγωνισμου του δημου σκοπελου.ο σεβασμος στους συμμετεχοντες ποιητες και στον ενδιαφερομενο αναγνωστη,η διαφανεια καιη συνεπεια στην τηρηση των ορων του διαγωνισμου εκπλησουν.ευχομαι διαρκεια στον ποιητικο διαγωνισμο του δημου σκοπελου,ελπιζοντας οτι αυτο θα ειναι στοχος ολων των μελλοντικων αρχοντων του νησιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετίζω έστω και από μακριά αυτή τη σπουδαία πολιτιστική δραστηριότητα που εξελίσεται στο νησί των ποιητών όπως το ονόμασα από τότε που το γνώρισα, τη Σκόπελο. Με τη σημερινή εκδήλωση γιορτάζονται τα πρώτα γενέθλια του ετήσιου Παννελήνιου Διαγωνισμού Ποίησης Καισάριος Δαπόντες. Αισθάνομαι συγκίνηση και νοητά ξαναβρίσκομαι στο νησί, έχοντας ακόμη ολοζώντανη την αύρα του περσινού ταξιδιού μου στη Σκόπελο, έχοντας γνωρίσει από κοντά τη ζεστασιά, τη φιλοξενία, την ποιότητα που χαρακτηρίζει τους Σκοπελιώτες, , οι περισσότεροι είναι ποιητές ή γενικότερα λογοτέχνες. Είχα την τιμή να συμμετάσχω πέρισι με ένα βραβείο ποίησης και αναλαμβάνοντας επιπλέον τη μελοποίηση κάποιων από τα βραβευμένα ποιήματα. Το ίδιο έγινε και φέτος, μόνο που αυτή τη φορά δεν κατάφερα να έρθω κοντά σας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες ποιητές όπως επίσης και όλους τους διοργανωτές του διαγωνισμού. Η προσφορά τους στον πολιτισμό είναι ύψιστης σημασίας.Πάντα καλές δημιουργίες, πάντα καλές εμπνεύσεις για να κρατάμε αναμένο το φως της ζωής και του πολιτισμού !!
    Ελεάνα Τσεσμελή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.