Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

«Χαλάλι σου» στη Σκόπελο

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Έφης Βατανίδου «Χαλάλι σου» (Helal Olsun), την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 20.00, στο Αρχοντικό Βακράτσα.
Για το βιβλίο, το οποίο γράφτηκε στη Σκόπελο, θα μιλήσουν ο Αλέκος Σαρρής, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Θεανώ Καλλινικάκη, καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Γιώργος Οικονόμου, διδάκτωρ Φιλοσοφίας.
Παρουσίαση
1914-1935: μια διαδρομή Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.
Η Κωστάντω, μια Πολίτισσα με κουράγιο ατσάλι, βρίσκει τον βηματισμό της ανάμεσα σε δυο κόσμους, αυτόν των ευωδιαστών δρόμων της Πόλης και εκείνον της φτώχειας που αναδίνουν τα προσφυγικά χωμάτινα δρομάκια της Νέας Σμύρνης.
Πλασμένη από το σπάνιο υλικό με...
το οποίο ευλογήθηκαν οι πρόσφυγες, θα χτίσει έναν καινούργιο, δυνατό κόσμο για κείνη και αυτούς που αγαπά. Η ίδια η ζωή θα την αποζημιώσει με δυνατές αγάπες.
Η Κωστάντω, ευγνώμων, θα αναφωνήσει "Helal Olsun - Χαλάλι σου" σαν τους πατριώτες της εκεί στα βάθη της Ανατολής πριν τη φυγή, όταν χάριζαν όλο το βίος τους σε αυτούς που θα δανείζονταν πια τη ζωή τους.
Χαλάλι σου, λοιπόν, καινούργια ξενική ζωή, που ήρθες κι απίθωσες το βαρύ σου σώμα πάνω στο νεανικό κορμί που ξέμεινε πίσω στις εξοχές της Πόλης μια φορά κι έναν καιρό.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.