Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Aνακοίνωση - καταγγελία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ

Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, με αφορμή το από 14/6/2013 έγγραφο της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που με όχημα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου θέλει να οδηγήσει χαριστικά σε χέρια ιδιωτών, όπως αυτά της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ ΑΕ, την εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στην αρχή των νησιών και στη συνέχεια όλης της χώρας.
Είναι γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ είναι θυγατρική της ΕΥΔΑΠ η οποία σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης σύντομα θα πουληθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με πρώτες υποψήφιες τις πολυεθνικές SUEZ και VEOLIA.
Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν παραχωρείται σε εταιρείες. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού. Και οι ελάχιστες πόλεις που είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση του νερού σε ιδιωτικές εταιρείες (Παρίσι, Βερολίνο κ.α.) έσπασαν τα συμβόλαια και επανέφεραν τη διαχείριση στο δήμο.
Ήδη τα συνδικάτα της Ευρώπης αντέδρασαν στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού και με την συγκέντρωση 1.400.000 υπογραφών κατέγραψαν την πρώτη νίκη. Ο αρμόδιος επίτροπος θα εισηγηθεί στην κομισιόν να εκδοθεί οδηγία που να αναφέρει ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.
Μετά και από αυτές τις...
εξελίξεις δε νομιμοποιείται κανείς να παραχωρήσει το νερό σε ιδιώτες.
Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λέσβου και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μαζί τους ενάντια σε όλους αυτούς που ερήμην των πολιτών επεξεργάζονται σχέδια ξεπουλήματος του νερού του νησιού προς όφελος των πολυεθνικών.

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΤΕ

    ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ -ΠΗΓΑΔΙΑ - ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ
    ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΗΣ
    ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΩΝ.

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ

    ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ
    ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

    ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ?????????????????


    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    τεχν.γεωπονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.