Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 20 Νοεμβρίου για τους συμβασιούχους στις δασικές υπηρεσίες

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν την Τετάρτη 20 Νοέμβρη οι συμβασιούχοι στις Δασικές Υπηρεσίες.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες οργανώνουν την κινητοποίηση, αντιδρώντας στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» και διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου), για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση. Αντίστοιχη στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Να στηρίξουν έμπρακτα την πανελλαδική κινητοποίηση καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος! Η πυροπροστασία, η διάσωση και η ακεραιότητα του δασικού πλούτου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους κόστους - κέρδους. Η ζωή και το περιβάλλον δεν είναι πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η δασοπροστασία δε μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και ανακυκλωμένους εργαζόμενους! Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!».

Η ΟΣΕΑΔΕ και η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικούν: 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συμβασιούχων των «κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες σε αορίστου χρόνου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Άρση όλων των νομικών περιορισμών στη μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων του Κτηματολογίου.

Τον αγώνα στηρίζουν μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και μαζικοί φορείς, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Επιπλέον τη στήριξή τους εκφράζουν:
Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
Εργατικό Κέντρο Κιάτου.
Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου - Περαχώρας.
Εργατικό Κέντρο Λακωνίας.
Εργατικό Κέντρο Άρτας.
Εργατικό Κέντρο Δράμας.
Ομοσπονδία Υπαλλήλων υπουργείου Ανάπτυξης.
Ομοσπονδία Υπαλλήλων υπουργείου Γεωργίας.
Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.
Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος.
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.
Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.
Συνδικάτο Εργαζομένων Α' και Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη".
Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Νίκος Πλουμπίδης".
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκων.
Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών - Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.
Παναττική Επιτροπή Αγώνα Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδοθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και από τα Δημοτικά Συμβούλια Αριστοτέλη Χαλκιδικής και Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.