Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Aναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Σκιάθο

Με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός:
«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και
συστηματική προσπάθεια συγχρονίζουμε
τα λιμάνια της Θεσσαλίας, με την εποχή.
Η νέα πρόσκληση που θα οδηγήσει
σε έργα μέχρι του ποσού των
2,5 εκατομμυρίων ευρώ συμβάλλει
στην αναβάθμιση των υποδομών
των λιμανιών και στη βελτίωση
των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Με σύγχρονες, ασφαλείς  και αξιόπιστες
εγκαταστάσεις, τα λιμάνια της Θεσσαλίας
περνούν σε νέα εποχή, αυξάνοντας
τον κύκλο εργασιών τους, τον κύκλο του
τουριστικού τομέα, την κερδοφο
ρία
και την ανταγωνιστικότητά τους.»
Με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τα λιμάνια σε Βόλο και Σκιάθο η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε πρόσκληση, με την οποία καλούνται τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου όσο και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σκιάθου να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται

Η πρόσκληση, αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων που συμβάλουν στη συμπλήρωση, βελτίωση και αναβάθμιση των λιμένων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της Θεσσαλίας.

Αφορά σε έργα αναβάθμισης - εκσυγχρονισμού και εγκαταστάσεις ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ενδεικτικά αφορά σε έργα ενίσχυσης ασφάλειας λιμένων, επέκτασης λιμενικών έργων (κυματοθραύστες, μόλοι κ.α.), ενίσχυσης δυναμικότητας και χωρητικότητας λιμένων, βελτίωσης επίγειων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών, χώρων στάθμευσης, δημιουργίας/επέκτασης δικτύων εξυπηρέτησης σκαφών, έργα πυρασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού και σημάνσεων, περιβαλλοντικής αναβάθμισης, εξοπλισμού και συστημάτων λειτουργίας κ.α. σύμφωνα με τις ανάγκες και το σχεδιασμό κάθε λιμένα.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι άμεση, από την 02/12/2019 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 30/04/2020 (ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.