Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της πρώτης διδακτικής ώρας του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκιάθου τίθεται έντονα πλέον το ζήτημα της καθαριότητας του προαυλίου χώρου του Γυμνασίου - Λυκείου από τα περιττώματα των αδέσποτων ζώων που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η δημοτική αρχή κάτω από την πίεση της δημοσιότητας που πήρε το θέμα προσήλθε σε σύσκεψη με τους καθηγητές του σχολείου και υποσχέθηκε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
Καθαρισμό αρχικά του προαυλίου χώρου του σχολείου με αντλία νερού (την Δευτέρα 18/11), απομάκρυνση της ταΐστρας για γάτες που υπάρχει ακριβώς έξω από τον τοίχο του σχολείου και απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τον τοίχο του σχολείου σαν πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Είναι γεγονός ότι από πολύ καιρό, από την διεύθυνση του σχολείου και το προσωπικό του έχει τεθεί με έντονο τρόπο το ζήτημα της καθαριότητας, αφού η καθαρίστρια που δουλεύει με τετράωρη σύμβαση δεν επαρκεί ούτε καν για τους εσωτερικούς χώρους του Γυμνασίου, ενώ η καθαρίστρια του Λυκείου προσελήφθη για τους εσωτερικούς χώρους του Λυκείου και όχι για το προαύλιο. 

Άλλο σημαντικό ζήτημα του γυμνασίου είναι η ανεπάρκεια αιθουσών, ζήτημα που θα προκύψει έντονα την επόμενη χρονιά αφού θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των μαθητών και τα τμήματα του σχολείου θα αυξηθούν από 9 σε 10. Η πρόταση του σχολείου είναι για δημιουργία προκάτ αίθουσας στο προαύλιο αφού πρώτα γκρεμιστεί το σπιτάκι που είναι ακατάλληλο για διδασκαλία (χρησιμοποιούνταν για τα τμήματα ειδικής αγωγής του σχολείου, αλλά πλημμυρίζει με τις βροχές).

Η ασφάλεια του σχολείου επίσης δεν είναι εγγυημένη, αφού πολλά παράθυρα θέλουν αλλαγή ώστε να είναι ασφαλές το περιεχόμενο των αιθουσών διδασκαλίας αλλά και του ίδιου του σχολείου.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι στο άγνωστο μέλλον έχει παραπεμφθεί ο αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου, κάτι που έχει ζητηθεί εδώ και πολύ καιρό τόσο από την παράταξή μας, όσο και από την διεύθυνση του σχολείου με έγγραφο που στάλθηκε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, κατόπιν εντολής μάλιστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζήτημα που τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον εκπρόσωπό μας με ερώτηση στα μέσα του Σεπτεμβρίου

Όλα τα παραπάνω ζητήματα μένουν άλυτα αφού, ό,τι αφορά τις λαϊκές ανάγκες τόσο το κεντρικό κράτος όσο και η τοπική διοίκηση έχουν κλείσει τις κάνουλες χρηματοδότησης για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό επιτάσσει η πολιτική τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της Ν.Δ. Η μνημονιακή και η μεταμνημονιακή εποχή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Ζητάμε άμεσα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας του σχολείου που να καλύπτει τις ανάγκες

Από την πλευρά μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου» ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω ζωτικής σημασίας αιτημάτων από τη Δημοτική αρχή.

Η παράταξή μας θα θέσει εκ νέου τα προβλήματα των σχολικών μονάδων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.