Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 6.30 μμ 
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκοπελίτη / Σκοπελίτισσα,
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τον απροκάλυπτο εμπαιγμό ενός ολόκληρου νησιού στα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης και απαξίωσης των υποδομών του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, καταπατώντας το δικαίωμα πρόσβασης όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.
-Οι οξυμένες ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών εξακολουθούν να καλύπτονται με ανανεούμενες μετακινήσεις ιατρών από τη χερσαία Μαγνησία και τους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ σε λίγο καιρό θα παύσει και η στοιχειώδης υποστήριξη από ακτινολόγο με ό,τι κινδύνους και έξοδα συνεπάγεται αυτό για τις λαϊκές οικογένειες.

-Η «κατεπείγουσα μελέτη» του κλιμακίου μηχανικών που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας προεκλογικά, για την αποκατάσταση των κτιριακών και άλλων υποδομών, χάθηκε στο δρόμο… της κανονικότητας της αντιλαϊκής πολιτικής που με συνέπεια εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, για να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και την εγκατάλειψη.

-Την ίδια ώρα που με fast-track διαδικασίες αδειοδοτούνται και επιδοτούνται κερδοφόρες επενδύσεις, μας ζητούν να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για περίθαλψη και φάρμακα. Ακόμη χειρότερα, αναγκάζουν τους ασθενείς των Σποράδων και τους συγγενείς τους σε έξοδα δύο διανυκτερεύσεων στο Βόλο για οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, αφού σε λίγο καιρό αναμένεται η διακοπή των δρομολογίων του ταχύπλοου «Ερατώ», που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό «έχει χτυπήσει κόκκινο», ενώ η νέα διοίκηση της 5ηςΥΠΕ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για την εκτέλεση των πετσοκομμένων προϋπολογισμών, δίνει χρηματοδοτήσεις για…ασπιρίνες. Καλεί μάλιστα τη διοίκηση να προσλάβει γιατρούς με «μπλοκάκι».

Με παρακάλια, φιλικά χτυπήματα στον ώμο και υποσχέσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα, κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλη τη Σκόπελο για όσο καιρό δείχνουμε ανοχή και υπομονή!
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες της Σκοπέλου δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κρατική χρηματοδότηση.
-Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων παθολόγων και ακτινολόγου
-Προσλήψεις  μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και  οδηγού ασθενοφόρου για να στελεχώνονται όλες οι βάρδιες.
-Επίσπευση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 2Κ/2019
-Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων
-Επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων σε τακτά διαστήματα
-Άμεσα ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και αποκατάστασης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατρο- τεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού.

Συμμετέχουν:

• Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου
• Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου – Μέλος Ο. Γ. Ε.
• Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου
• Παράρτημα Σκοπέλου του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας
• Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.